Noslēgusies Ņujorkas modes nedēļa. Spilgtākās kolekcijas 2012. gada rudenim/ziemai
2012. gada 20. februāris, 13:29

Noslēgusies Ņujorkas modes nedēļa. Spilgtākās kolekcijas 2012. gada rudenim/ziemai

Jauns.lv

Tikko ir noslēdzies viens no būtiskākajiem pasākumiem pasaules modē - Ņujorkas modes nedēļa, kurā labākie dizaineri piedāvāja savu versiju modē nākamajam rudenim / ziemai. Foto galerijā – spilgtākās kolekcijas!

Alexander Wang

Ar supermodelēm Žizeli Bundhenu, Karolīnu Kurņikovu, Šalomi Harlomu un Natašu Poliju Aleksandrs Vangs tumšā, spēcīgā kolekcijā demonstrēja, ka vēl joprojām ar absolūtu pārliecību ir Ņujorkas modes zenītā.

Alice + Olivia

Seksīga un rotaļīga modes kolekcija no Alice + Olivia modes nama, kuras tapšanu iedvesmojis Vladimira Nabokova literārais tēls Lolita.

BCBG by Max Azria

BCBG modes nama kolekcija, ko dizaineri paši apraksta kā „ māksliniecisku piedāvājumu” ar brīva piegriezuma kleitām, tunikām, platām biksēm spilgtās un ģeometriski kārtotās krāsu līnijās.

Betsey Johnson

Vienmēr spilgtās un krāšņās Betsijas Džonsones kolekcija 1960. gadu ritmos nākamajam rudenim un ziemai atkal ir prieka, koķeta, kiča un spilgtu krāsu pārpilna, kuru atkal noslēdza Betsijas meita Lulu Džonsone un pašas dizaineres špagats!

Diesel Black Gold

Smagnēja, urbāna, maskulīna un nedaudz agresīva kolekcija no Diesel Black Gold.

Herve Leger

Jau iepriekšējā ziemā aktuālā tendence – fetišs turpina atblāzmoties arī nākamajā rudens / ziemas kolekcijā Herve Leger by Max Azria ar modelēm, kuru vidukļi un gurni iejozti ādas siksnās kā gladiatoru cīņās. Pārdroši un tomēr sievišķīgi!

Jason Wu

Militāro formu stils kopā ar sievišķīgiem un karaliskiem zelta krāsas izšuvumiem ir kolekcijas dominante, tāpat kā neierasts smalkas kažokādas izmantojums plecu daļās, piedurknēs un svārkos. Džeisons kolekcijā vēlējies atspoguļot trīs atšķirīgus ķīniešu arhetipus. Tā ir Mao dizastijas žakete: militāra cīnītāju žakete zaļā krāsā; Qing dinastija ar skaistiem brokāta audumiem, imperatoriem un kažokādām; 1960. gadu Holivudas versija par ķīniešiem: Šanhajas ekspersis, Anna Mae Vonga, Marlēna Dītriha. Tas viss apvienots vienā kolekcijā, kuras galvenajā lomā ir: „ Sieviete – urbānā cīkstone”

Jeremy Scott

Džeremija Skota šovi vienmēr ir prieka pilni ar košām krāsām un drosmīgiem griezumiem un tikpat aizraujošu un spilgtu stailingu.

Lacoste

Remiksēts Lacoste modes nama arhīvs no 1960. gadiem, kad modes nams radīja formas franču slēpošanas komandai un Renē Lakostes fotogrāfijas no Vācijas 1930. gadiem. Lai arī iedvesmas motīvi balstīti pagātnē, kolekcija ir gana tālredzīga un inovatīva ar savām atlētiskajām formām un funkcionālo ērtumu.

Marc by Marc Jacobs

Šajā sezonā Marks Džeikobss par kolekcijas vadmotīvu ir ņēmis krievu konstruktīvisma grafiskos elementus un krāsas.

Marc Jacobs

Pasaku valstība Marka Džeikobsa izpildījumā ar tekstūru pārbagātību, raupjiem adījumiem un dominējošām milzīga izmēra, komiskām kažokādu cepurēm.

Michael Kors

Luksusa kažokādas, kvalitatīvi vilnas mēteļi, mohēra, adījumi un āda loti sievišķīgos piegriezumos. Un, protams, glamūrs, kas vienmēr ir klātesošs slavenību dizainera kolekcijās.

Narciso Rodriguez

Pēc domāšanas minimālisms, bet formās minimālisma vienkāršība drīzāk ir abstrakta vienība. Ģeometrija no modernās arhitektūras un nepareizīgums tērpu nepageigtības ilūzijā.

Prabal Gurung

Prabal Gurung kolekcija aizskārusi reliģiskas tēmas un siluetus, kā piemēram, ar leģendārā Filipa Treisija arhibīskapa cepuri . Pats dizainers skaidro: „ Kolekcija ir par dzīves duālismu. Visos mūs ir tumšā un gaišā puse. Un šobrīd es esmu punktā kurā man ir jātiek galā ar savu tumšāko pusi un man vienmēr ir bijis bail no šī nezināmā. Kolekcija ir tulkojums par kādu, kurš nāk no tumsas uz glābiņu- uz gaišo pusi.”

Rag & Bone

Par kolekcijas iedvesmas avotu un pamudinājumu izvēlēties konkrētus audumus ir kalpojis dizaineru dueta Deivida Nevilles un Markusa Vainraita ceļojums uz Indiju. Indijas audumi un to apdrukas tikuši miksēti ar tradicionālajiem britu apģērbiem, vai otrādi – britu vilna kopā ar Indijas siluetiem.

Victoria Beckham

Viktorija Bekhema jau iepriekš bija pierādījusi, ka ne tikai pati spēj izvēlēties lielisku apģērbu, bet arī radīt to. Viekāršība meitenīgos, par skolnieciskos tēlos, grafiskums krāsu salikumos un dominējošais akcents- apkaklītes, radot meitenīgo kopiespaidu.

Pastaiga.lv/Foto: Bulls Press