Rīdzinieki jau piesakās precēties maģiskajā datumā 12.12.12.
2012. gada 9. jūlijs, 09:06

Rīdzinieki jau piesakās precēties maģiskajā datumā 12.12.12.

Jauns.lv

Rīgas dzimtsarakstu nodaļās jau pieteikušies pirmie pāri, kuri vēlas gredzenus mīt šogad 12 decembrī jeb maģiskajā datumā 12.12.12., pirmdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Laikraksts atgādina, ka visā pasaulē jau kopš gadsimta sākuma valda ažiotāža, jo cilvēki uzskata, ka datuma, mēneša un gada skaitļu sakritība ir tik zīmīgs laiks, lai apprecētos tieši tad.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas dzimtsarakstu nodaļā līdz pagājušās nedēļas nogalei bija pieteikušies pieci pāri. Pieprasītākais laiks, no plkst. 12 līdz 15, jau aizņemts. Arī Austrumu izpilddirekcijas laulātājas teic, ka saņemti seši pieteikumi un uz laiku plkst. 12 var necerēt.

Ziemeļu izpilddirekcijas dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inese Bumbiere-Kaže prognozē, ka «būs riktīga ažiotāža». Pagaidām pieteikušies tikai daži, bet viņa saka: «Mēs laulāsim melnām mutēm.»Bumbiere-Kaže atgādina, ka apprecēties var jebkurā no vairāk nekā 200 dzimtsarakstu nodaļām valstī.

Ārpus galvaspilsētas valda mierīgāka gaisotne. Baldones dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Guna Mugureviča saka – uz šo datumu neviens pāris vēl nav pieteicies. Šogad Baldonē precoties ļoti maz. «Ja grib, lai tik brauc šurp! Ņemsim pretī visus. Mēs esam izturīgas, darīsim, ko varēsim,» atjoko Mugureviča, vaicāta, kas notiks, ja precēties gribētāju būs pārlieku daudz un viņi brauks arī no netālās apkaimes. Viņa mazliet sūkstās, ka Baldone neesot rīdzinieku iecienīta precēšanas vieta, jo atrodas 23 kilometru attālumā no Rīgas.

Pašos valsts dienvidos, leišmales pierobežā, Neretas novada dzimtsarakstu nodaļā, arī pagaidām neesot neviena, kurš kārotu laulības saites sasiet 12.decembrī. Bīriņu pils pasākumu administratore Anita Bremmere izklausās izbrīnīta, dzirdot jautājumu par aktivitāti kāzu maģiskajā datumā. «Līdz mums tā mode nav atnākusi,» viņa gardi smejas. Iespējams, vasaras beigās līgavas un līgavaiņi sāks prātot, kad precēties, un tad jau manīs, vai Rīgai tuvumā esošajās apdzīvotajās vietās būs gaidāms kāzinieku pieplūdums.

Visi laulību tīkotāji maģiskajā datumā – 12. decembrī – galvaspilsētas dzimtsarakstu nodaļās apprecēties, visticamāk, nevarēs, pieredze liek dzimtsarakstu nodaļu darbiniecēm teikt šādu brīdinājumu. Jāpasteidzas, viņas visas kā viena mudina kāziniekus, jo zina, ka, tuvojoties kārotajam īpašajam datumam, visbiežāk tas jau būs rezervēts līdz malām.

BNS  / Foto: Shutterstock