Bronzeris tava saules iedeguma paspilgtināšanai
2013. gada 29. augusts, 21:05

Bronzeris tava saules iedeguma paspilgtināšanai

Jauns.lv

Vasara iet uz beigām, taču vēl par paspēt izrādīt skaisto iedegumu. Pēc tam, kad ādu noglāstījusi saule, viegls bronzera pieskāriens liks tai iemirdzēties.

Konsultē stiliste un grima māksliniece Baiba Grīna.

Kas ir bronzeris?

Bronzeris ir tā sauktās efektkosmētikas produkts, kura uzdevums ir piešķirt sejai mirdzumu, starojumu un veselīgu toni. Bronzera pamatā ir pūderis, un tas var būt vairākās formās: birstošais, kompaktpūderis vai lodīšu veidā. Produkts klājams ar palielu otu (vari izmantot vaigu sārtuma otu) un vienmēr ir brūnganā iedeguma – bronzas – tonī.Ziemā, kad āda ir bālāka, bronzeris jālieto uzmanīgi, jo radītais kontrasts uz bālas ādas var būt pārāk liels, tāpēc vasara, pat tad, ja iedegums ir neliels, ir īstais laiks, kad lietot bronzeri.

Kā izvēlēties?

Bronzeriem ir vairāku pakāpju toņi un vairāku pakāpju mirdzumi – no neliela mirdzuma efekta līdz pamanāmiem zelta gabaliņiem. Jāņem vērā mērķis, kam produkts tiks lietots, – vakara grimā kā efektpūderis vai ikdienā iedeguma paspilgtināšanai. Ikdienas lietošanai izvēlies bronzeri ar iespējami mazāku mirdzuma efektu, savukārt, klājot vakara grimu, vari atļauties mirdzēt vairāk.

Toni izvēlies atbilstoši savai krāsu paletei – attiecīgi siltā vai vēsā nokrāsā divus toņus tumšāku par savu sejas ādu vai tonālo krēmu.

Kā lietot?

Pūderveida produkti, tostarp bronzeri, absorbē mitrumu un nedaudz sausina ādu, tāpēc pirms tā uzklāšanas seju vēlams mitrināt ar krēmu. Var lietot arī mitrinošu tonālo krēmu. Bronzera uzdevums ir piešķirt sejai veselīgu mirdzumu, un to visvienkāršāk panākt, klājot to ar palielu otu apkārt sejas ovālam – gar matu augšanas līniju, ausīm un zodu. Ja perlamutra sastāvā nav daudz, to var viegli pārlaist pāri visai sejai. Izmantot bronzeri vaigu sārtuma vietā, kā to dara dažas sievietes, nav īsti pareizi, taču, meistarīgi rīkojoties, to var izmantot arī šādam nolūkam.

Tāpat bronzeri var klāt arī uz pleciem un atslēgas kaula – piešķirot veselīgu toni arī šīm ķermeņa daļām. Bronzera galvenā īpašība nav sejas reljefa uzsvēršana – tas ir korekcijas pūdera (par korekcijas pūderi sauc brūnu pūderi bez mirdzuma) uzdevums, taču šim nolūkam var izmantot arī bronzeri bez izteikta mirdzuma. Ar šādu bronzeri vai korekcijas pūderi var iezīmēt visas sejas līnijas, kas ir virzītas uz iekšu (piemēram, zem vaigu kauliem, deniņiem, kā arī iedobes degunam abās pusēs), tādējādi atkārtojot sejas reljefu un piešķirot tam izteiksmīgumu. Mirdzuma pūderi, kas ir gaišāks par miesas krāsu, sauc par šimmeri. To klāj uz sejas formām, kas ir vērstas uz āru (vaigu gali, piere, deguns). Šādā veidā var veiksmīgi koriģēt sejas formu – seja vairs nav plakana, mirdzums tai piešķir dzīvīgumu.

Nav vienas bronzera uzklāšanas formulas, kas derētu visām sievietēm. Eksperimentē, klājot dažādus grima variantus, un nofotografējies, jo atšķirībā no spoguļa fotogrāfijas nemelo – tās uzreiz pateiks, piestāv vai nepiestāv. Tā kā spīdums izceļ sejas reljefu, tāpēc dāmām gados ar krunciņām un sejas reljefa izmaiņām bronzeri nevajag klāt tieši zem acīm un uz grumbiņām. Jebkura kosmētika ar mirdzumu atstaro gaismu un spēj izmainīt sejas ģeometriju. Ja mirdzuma produktā ir par daudz, efekts pārvēršas defektā, attiecīgo sejas daļu vizuāli palielinot.

Kima Kardašjana

Bronzeris ir viens no realitātes šovu zvaigznes Kimas Kardašjanas iecienītākajiem dekoratīvās kosmētikas produktiem. Matējošā efekta dēļ zvaigzne iecienījusi Smashbox Bronze Lights (Ls 15,56, smashbox.com). “Man ir būtiski, lai bronzeris pārāk nemirdzētu, jo tas liek manai sejai izskatīties taukainai.” Kima bronzeri lieto vaigu sārtuma vietā un pēc tam viegli iekrāso arī pieri un degunu.

Dženifera Anistone

Lai iegūtu dabiska, mirdzoša iedeguma efektu, amerikāņu aktrise Dženifera Anistone lieto Chanel bronzeri Desert Corail tonī (Ls 26,83, chanel.com). Dženiferas bronzera uzklāšanas tehnika ir vienkārša – viņa to viegli pārlaiž pāri visai sejai.

Žurnāls OK, Foto: Shutterstock, Bulls Press, Publicitātes Foto