Ar saukli "Lepns, ka esmu tētis" aicina doties sirsnīgā gājienā par godu Tēva dienai
Gājienā var doties gan lielie, gan mazie bērni, gan topošie un jaunie tēti, gan tādi, kam matos jau sirmums.
2013. gada 3. septembris, 15:47

Ar saukli "Lepns, ka esmu tētis" aicina doties sirsnīgā gājienā par godu Tēva dienai

Kasjauns.lv

Tētu un bērnu sirsnīgs gājiens, kā sauklis ir „Lepns, ka esmu tētis!”, notiks 2013. gada 7. septembrī Rīgā. Gājienā aicināta ikviena ģimene, jo īpaši tēti ar saviem bērniem – kā maziem, tā lieliem.

Tētu un bērnu svinīgā gājiena mērķis ir sabiedrībai paust – „Lepns, ka esmu tētis!”. Gājiens ir veids, kā apliecināt – būt tētim ir laime, un citiem tēviem pateikt: „Tavs bērns ilgojas pēc tevis.” Savukārt mammām, kas pēc laulības šķiršanas kavē vai liedz iespēju bērnam tikties ar tēti, atgādināt – bērnam ir nepieciešams tētis, bērns nav ierocis attiecību risināšanā. Tēva lomai bērna attīstībā ir neatsverama nozīme.

„Esam priecīgi, ka gājienam piesakās ne tikai tēti ar bērniem, bet arī topošie tēti ar topošajām māmiņām un ģimenes vairākās paaudzēs, proti, jaunās ģimenes, kas gājienā ies ar savām mazajām atvasēm un arī ar saviem tētiem,” stāsta ģimeņu organizācijas „mammamuntetiem.lv” un „Fonda Mammām un Tētiem” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Lai gājiens būtu atraktīvāks, tā dalībnieki rosināti padomāt par savu ģimeni vienojošiem elementiem, atribūtiem, krāsām un izmantot tos.

Pulcēšanās tētu un bērnu svinīgajam gājienam notiks pie Brīvības pieminekļa 7. septembrī, sākot no plkst. 11.30. Gājiens sāksies plkst. 12.00, un „starta šāvienu” tam dos pazīstamais joku plēsējs un ētera balss Ufo jeb Kaspars Upacieris. Gājiens virzīsies pa Brīvības ielu līdz pat Esplanādes parkam. Jāatzīmē, ka ikviens tā dalībnieks tiks cienāts ar „Druvas” saldējumu! Gājiens noslēgsies, tētiem un bērniem vienojoties improvizētā kopkorī, ko vadīs mūziķis Atis Auzāns.

Turpinājumā būs Tēva dienas svinēšana kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” – ar muzikāliem priekšnesumiem, radošām un sportiskām aktivitātēm, dāvanu darināšanu tētiem, kā arī notiks dzejoļu krājuma „Tētis” atvēršanas svētki.

Piedalīšanās gājienā:

* gājienā var doties gan lielie, gan mazie bērni, gan topošie un jaunie tēti, gan tādi, kam matos jau sirmums;

* gājienam var pievienoties, 7. septembrī plkst. 11.30 atnākot pie Brīvības pieminekļa (gājiens sākas plkst. 12.00);

* gājienā var iet draugu pulkā vai vienkārši kopā ar bērniem. Tajā var piedalīties bez iepriekšējas pieteikšanās! Ja rodas jautājumi, rakstiet uz „audra@mammam.lv”; 

* gājienā var iesaistīties arī organizācijas. Savu dalību lūgums pieteikt, rakstot uz „audra@mammam.lv” (pieteiktajām organizācijām gājienā būs ieplānota vieta);

* plašākai uzziņai par Tēva dienas svētkiem un gājienu – „www.tevadiena.lv” vai „www.mammamuntetiem.lv”.

Atgādinām, ka Tēva diena atzīmējama septembra otrajā svētdienā, šogad – 8. septembrī. Taču pasākums Rīgā notiks 7. septembrī, svētkus svētdienā atvēlot svinēšanai ģimenes lokā.

Mammamuntetiem.lv/ Foto: Māra Pētersone (publicitātes foto)