foto: ddp/abaca press/ Vida Press
2022. gada rudens/ziemas modes tendenču apkopojums. Pozitīvismam būs būt!
Chanel rudens/ziema 2022/2023.
Mode
2022. gada 24. novembris, 06:27

2022. gada rudens/ziemas modes tendenču apkopojums. Pozitīvismam būs būt!

Anita Sedliņa

Pastaiga

"Pastaiga" apkopo spilgtākās 2022. gada rudens/ziemas modes tendences.

Satrakojies trencis

Tas, ka trencis ir obligāts garderobē, nenozīmē, ka tas ir nemainīgs un pret radošiem eksperimentiem imūns apģērba gabals. Jaunākajās versijās līdz šim tik solīdais trencis tiek plisēts, sagraizīts, izkrāsots un pat pārtop par kleitu.

Trencis garderobē ir obligāts, taču tik sagraizīts, ka reizēm pārtop par kleitu. 2022. gada rudens/ziemas mode

gallery icon

Amazone

Pat tad, ja iekrāsota šķietami maigos rozā toņos, āda un tās imitācija šogad uzstājas gan kā aizsardzība, gan kā brīdinājums par uzbrukumu. Nav iedomājams nekas jaudīgāks, efektīgāks un izteiksmīgāks par tērpa komplektu viscaur no ādas – mirdzošas, lateksu atgādinošas vai pat smalkā zamša.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Chanel rudens/ziema 2022/2023.

Ļoti modīgie tērpu komplekti viscaur no ādas – mirdzošas, lateksu atgādinošas

gallery icon

Spēkā ir pozitīvisma kults

Sievišķības definīcija, protams, ir absolūti subjektīva, tomēr modes dizaineriem izdevies vienoties vismaz par vienu punktu – spēkā ir ķermeņa pozitīvisma kults.

foto: Best Image / BACKGRID
Simone Rocha rudens/ziema 2022/2023.

Sevi iemīlēt palīdzēs tērpi, kas augumam pieguļ kā otra āda, ķermeņa atkailināšana, līdz absurdam taupot materiālu, vai simboliski buduāra tērpu elementi. Caurspīdīgs šifons, organza, tīkliņaudums, mežģīnes, tills, spageti smalkuma lencītes, bet ēteriskam un koķetam iespaidam arī putnu spalvas.

Modē ir ķermeņa pozitīvisms - tērpi, kuri palīdz sevi iemīlēt

gallery icon

Lai lidojumam labvēlīgs laiks!

Pilotjaka, lidotāju bezbailīgā rakstura simbols, allaž bijusi cieņā robežpārkāpēju un dumpinieku aprindās. Tagad jau klasika, kas vienmēr aktuāla un valkājama gan darbā, gan brīvdienās, ballītes ieskaitot.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Elie Saab rudens/ziema 2022/2023.

Atšķiras tikai izmantotais materiāls, siluets un stils. Šajā rudenī tā ir balles karaliene no luksusa plauktiņa, darināta no izsmalcinātiem audumiem, ar neierastu piegriezumu un glamūrīgām detaļām.

Modīgā pilotjaka - lidotāju drosmīgā rakstura simbols

gallery icon

Universālais kareivis

Dizaineri, šķiet, ir piemirsuši par gadalaikiem un, fantazējot par mūžīgo vasaru, piedāvā arī gada tumšajā pusē valkāt mazus, baltus krekliņus un īsus svārciņus. Garderobes bāzes lieta ir vienkāršais bezpiedurkņu triko krekls, kas uzvar ar savu apskaužamo lakonismu.

Vasarīgi balti bezpiedurkņu krekliņi ir modē arī rudenī un ziemā

gallery icon

Taču tam ir arī unikālas iezīmes: Prada maiciņa rotāta ar zīmola trijstūra logotipu, Loewe – gumijota un caurspīdīga, Bevza – bišu šūnu faktūrā.

Smokingu sezona

Īva Senlorāna ģeniālā modes atklājuma Le Smoking valdzinājums nav nejaušs – smokingā tērpusies sieviete šķiet neaizskarama, bezbailīga un izaicinoša vienlaikus. 2022. gada rudens oficiāli ir smokingu sezona – tie ir gan superpieguloši seksapīli, gan relaksēti sportiski, sievišķīgām detaļām rotāti vai burtiski pārvērtušies par vakarkleitām.

Smokingu modes tendences 2022./2023. gada rudens/ziemas sezonā

gallery icon

Pagarinājums

Jau pāris sezonu ilgušu aktualitāti – pārlielās virsdrēbes, džemperus, kreklus, kas komplektējami ar mikroizmēra svārkiem, – nomaina megaproporciju evolūcija: nevis izceļam ķermeņa aprises, bet gan vizuāli pagarinām visu augumu. Ekstragari tērpi, kas turklāt valkājami ar platformas apaviem.

Modē ir apģērbi, kuri vizuāli pagarina visu augumu

gallery icon

Modernā korsete

Pateicoties tehnoloģiskajai un radošajai atjautībai, senais patriarhālās sabiedrības mantojums korsete mūsdienās kļuvis par aizsardzības elementu, kas piešķir sievietei papildu spēku un to arī uzskatāmi nodemonstrē.

foto: SplashNews.com
Roberto Cavalli rudens/ziema 2022/2023.

Visu veidu ņieburi, krūšturi un pat bruņas – mazāk pavedinājuma, vairāk eksperimentālisma un pašizpausmes!

Modernās korsetes, ņieburi un krūšturi

gallery icon

Durvjailes platumā

Bleizeriem un mēteļiem vēl aizvien jābūt pārlieliem un proporcijās brīviem. Galvenais spēka un apjoma elements ir izteiksmīgi un plati pleci. Atceroties, ka harmonija dzimst pretstatos, šis virsapģērbs visbiežāk valkājams ar sievišķīgām drēbēm un materiāliem.

Jakas un mēteļi, kuru galvenais elements - izteiksmīgi un plati pleci

gallery icon

Pārsteigums!

Aizraujošākā un pārsteidzošākā detaļu tendence ir izgriezumi. No tradicionālajiem ovālajiem uz elkoņiem līdz nefunkcionāliem iegriezumiem bikšu sānos. Nobriedušu personību, minimālisma cienītāju paņēmiens, kura misija ir atgādināt, ka seksapīls bez asprātības ir tikai pa pusei seksapīls…

Šķēlumi un izgriezumi 2022./2023. gada rudens/ziemas modē

gallery icon