Kultūra
2021. gada 29. septembris, 13:03

Kolorītā Agnese Rakovska aicina uz sarunu par modi, stilu un mūziku

Jauns.lv

Trešdien, 6. oktobrī, plkst. 18 Liepājas muzejā Kūrmājas pr. 16/18 ikviens interesents ir aicināts uz sarunu ar grupas “Triānas parks” solisti Agnesi Rakovsku, kura vienmēr izcēlusies ar pārdomātu un krāšņu skatuves tēlu, informē muzeja pārstāvji. Vakaru papildinās muzikāli priekšnesumi dziedātājas izpildījumā. 

Agneses Rakovskas tik dažādie un kolorītie tēli

Dziedātāja Agnese Rakovska gan dzīvē, gan uz skatuves spēj iemiesoties visdažādākos tēlos.

gallery icon
52

Notikums plānots kā saruna starp dziedātāju un publiku, kur viena no šī brīža spilgtākajām Latvijas mūzikas personībām dalīsies ar 15 gadu pieredzi profesionālās un popmūzikas laukā, runājot par skatuves tēla nozīmīgumu, stilu un modi sava personīgā tēla evolūcijas perspektīvā.  

Tikšanās laikā kopīgi centīsimies rast kopsakarības starp skatuves tēla un māksliniecisko pašizpausmi, vienlaikus uzdodot jautājumu – vai mūziķa, skatuves mākslinieka veidotais paštēls vērtējams kā laikmetīgās mākslas veids un izpausme.

Dziedātāja Agnese Rakovska pazīstama kā grupas “Triānas parks” soliste un dziesmu autore. Grupa izveidota 2008. gadā un aizvien ir viena no populārākajām un klausītāju iemīļotākajām grupām Latvijā, ko pierāda augstās vietas klausītāju topos, tostarp, godpilnā trešā vieta Muzikālajā bankā 2020 ar "Triānas Parka” un Igo singlu “Mālos pelēkos”.

foto: Elizabete Džeina Rubene

Tāpat 2017. gadā dziedātāja kāpusi uz lielās Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuves Kijevā ar dziesmu Line. Dziedātājas un grupas diskogrāfijā šobrīd ir jau veseli pieci albumi: EnterTainment (2010), Triana Park (2014, EP), Alive (2018), 11 (2019) un Kompozīcijas (2020).  Dziedātāja regulāri sadarbojas ar citiem, Latvijā atpazīstamiem mūziķiem un darbojas dažādu muzikālu projektu ietvaros. Arī ar Maestro Raimondu Paulu realizēts albums “Vienaldzības”. Šobrīd Agnese Rakovska strādā ar jaunajiem mūziķiem savā mūzikas menedžmenta aģentūrā “Zvaigznājs”.

Ieejas maksa muzikālajā sarunu sesijā - 5 EUR.

Apmeklētāju ievērībai: pasākumu “Sarunas par modi, stilu un mūziku kopā ar Agnesi Rakovsku” iespējams nodrošināt cilvēkiem, kas ir vakcinēti pret Covid-19 vai to izslimojuši un var to apliecināt ar Covid-19 sertifikātu. Dodoties uz pasākumu, aicinām līdzi ņemt derīgu, personu apliecinošu dokumentu. Pie ieejas tiks nodrošināta sertifikātu un dokumentu pārbaude.

foto: Elizabete Džeina Rubene