foto: LETA
Mākslas centrs "Zuzeum" uzņems tikai vakcinētus vai Covid-19 pārslimojušus apmeklētājus
Jaunatklātā mākslas centra "Zuzeum" jumta terase.
Kultūra
2021. gada 30. augusts, 14:09

Mākslas centrs "Zuzeum" uzņems tikai vakcinētus vai Covid-19 pārslimojušus apmeklētājus

LETA

No 1.septembra mākslas centrā "Zuzeum" izstādes un pasākumi, kā arī plašā publiskā iekštelpa ar mākslas darbiem no Zuzānu kolekcijas, kafejnīcu, kino un telpu semināriem un citiem pasākumiem būs pieejama tikai vakcinētiem vai Covid-19 pārslimojušiem apmeklētājiem, informēja mākslas centra izstāžu vadītāja Ieva Zībārte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgā atvērts jaunais mākslas centrs "Zuzeum"

Ar izstādi "Mēs dzīvosim. Mūsdienu māksla Zuzānu kolekcijā" šodien durvis vērs jaunais mākslas centrs Rīgā "Zuzeum".

gallery icon
77

Līdz šim izstādes "Zuzeum" līdzīgi kā citos muzejos un galerijās bija pieejamas arī nevakcinētiem apmeklētājiem, kas savukārt ierobežoja vakcinēto apmeklētāju iespējas pavadīt laiku kafejnīcā un citās centra iekštelpās, kā arī rīkot ekskursijas un pasākumus saistībā ar izstādēm.

"Šo lēmumu pieņēmām, novērojot apmeklētāju atsaucību un aizvadīto vasaras programmu centra ārtelpās, kad apmeklētāji ar kovidsertifikātiem varēja apmeklēt brīvdabas kino vakarus, DJ nakti muzejā, jogas stundas un koncertus." Pasākumu programma mākslas centrā šogad tiek īstenota sadarbībā ar "Sinfonietta Rīga", "Urban Yoga", "Kino Kults", ASV vēstniecību, "Baltic Pride", Kiwie un citiem partneriem," skaidro "Zuzeum" direktore Agnese Kleina.

Savukārt Zībārte uzsver nepieciešamību apmeklētājiem piedāvāt pilnu programmu: "Līdz šim ekskursijas izstādē, jogu vai koncertus varējām rīkot tikai ārpus izstādes darba laika. Tas vakcinētajiem apmeklētājiem rada stresu un neērtības, jo ir ātri jāatstāj telpas, lai centrā varētu ienākt arī nevakcinēti apmeklētāji maskās."

Līdz 21.novembrim centrā ir apskatāma izstāde "Apmetnis un duncis. Indijas izdomātie laiki" (kurators Šahīns Merali). Ar glezniecības, grafikas un tēlniecības darbiem no Zuzānu kolekcijas izstāde iepazīstina ar mākslas radīšanas apstākļu un disciplīnu daudzveidību Indijas mūsdienu mākslā.

Mākslas centrs "Zuzeum" uzsver, ka ir drošs mākslas centrs apmeklētājiem un droša darba vide darbiniekiem. "Zuzeum" apmeklētājus apkalpojošais personāls ir vakcinēts un pēc pieprasījuma var uzrādīt savus kovidsertifikātus. Apmeklētāju rīcībā ir divas plašas izstāžu zāles (kopā 1225 kvadrātmetri) ar deviņus metrus augstiem griestiem. Visās "Zuzeum" telpās saskaņā ar tehnisko projektu ir piespiedu gaisa pieplūde un nosūce, zāles un citas telpas ir arī dabiski vēdināmas, atverot durvis, logus un jumta logus.

"Zuzeum" izstādēs bērniem un jauniešiem līdz 18 gadiem ieeja ir bez maksas, taču arī bērniem un jauniešiem ir jāuzrāda derīgs kovidsertifikāts. Bez ieejas maksas apskatāmi arī darbi no Zuzānu kolekcijas "Zuzeum" publiskajā telpā un skulptūru dārzā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās