foto: LETA
Rīgas festivālu ar tiešsaistes un klātienes koncertu atklās Vestards Šimkus
Pianists Vestards Šimkus.
Kultūra
2020. gada 8. jūnijs, 14:00

Rīgas festivālu ar tiešsaistes un klātienes koncertu atklās Vestards Šimkus

LETA

Rīgas festivāla desmitgadi šovakar plkst.21 ar tiešsaistes un klātienes koncertu atklās pianists Vestards Šimkus, informēja VSIA "Latvijas koncertu" pārstāve Rinta Bružēvica.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atklāšanas koncertā Šimkus atskaņos franču komponista Kloda Debisī un krievu komponista Sergeja Prokofjeva skaņdarbus.

"Latvijas koncertu" rīkotais Rīgas festivāls šogad norisināsies līdz 11.jūnijam un tā laikā notiks trīs koncerti tiešsaistē un klātienē. Pieejas kodus uz koncertiem un arī biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīmekļvietnē un kasēs.

"Latvijas Koncertu" direktors un Rīgas festivāla idejas autors Guntars Ķirsis pavēstīja, ka vairāku gadu garumā festivāla laikā Latvijas iedzīvotāji un viesi baudīja spilgtu mūzikas notikumu izlasi.

"Šobrīd, kad mūsu dzīve pārvērtusies līdz nepazīšanai un no ļoti daudz kā ir jāatsakās, "Latvijas Koncerti" uzskata par savu pienākumu sniegt atbalstu gan mūziķiem, gan sabiedrībai, piedāvājot kaut nelielu daļu no Rīgas festivālā plānotajiem koncertiem," norādīja Ķirsis.

10.jūnijā Rīgas Svētā Jāņa Evaņģēliski luteriskajā baznīcā plkst.21 muzicēs "Trio Angelicus", kas apvienojis flautisti Sondru Lejmalnieci, arfisti Ievu Šablovsku un operdziedātāju Elīnu Šimku. Koncertā "Lūgšana naktij" izskanēs komponista Jāzepa Mediņa "Sapņojums", Edvarda Grīga "Ave, maris stella", Tūres Rengstrēma "Bön till natten", Riharda Dubras "Beata es, Virgo Maria" un citi skaņdarbi. 

11.jūnijā Spīķeru koncertzālē plkst.21 uz skatuves kāps sitaminstrumentu zvaigznes - ansamblis "Perpetuum Ritmico", ko veido Guntars Freibergs, Elvijs Endelis, Ernests Mediņš, Mikus Bāliņš. Koncerta programmā izskanēs franču sitaminstrumentālista Emanuela Sēžurnē "Calienta", argentīniešu komponista Astora Pjacollas "Libertango", franču komponista Žorža Bizē Svīta no operas "Karmena", komponista Artura Maskata "Tango" un citi skaņdarbi.

Bružēvica pavēstīja, ka Rīgas festivāla sākotnēji plānotie koncerti - 5.jūnijā "Vestards Šimkus. Prokofjevs un Debisī", 11.jūnijā "Sitaminstrumentu zvaigznes flamenko ritmos", 12.jūnijā "Ksenija Sidorova un LNSO", 16.jūnijā "Latvijas Radio koris. Ave Maria", 17.jūnijā "Sinfonietta Rīga un klezmeru mūzikas ansamblis Kleztory" - nenotiks paredzētajā formātā. Nauda par iegādātajām biļetēm uz šiem koncertiem tiks atgriezta.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās