foto: Ginta Garūta
Jauno modes dizaineru konkurss “Meringue” šoruden notiek ar devīzi “Cīņa par skaisto”
"Meringue 2018” publicitātes foto
Mode
2019. gada 8. novembris, 16:40

Jauno modes dizaineru konkurss “Meringue” šoruden notiek ar devīzi “Cīņa par skaisto”

Pastaiga

Novembra pēdējā nedēļā jau trešo reizi norisināsies jauno modes dizaineru konkurss “Meringue”. Konkursa fināla modes skate notiks 25. novembrī plkst. 18.30 kultūras notikumu vietā “Hanzas perons”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt, 26. novembrī plkst. 11.00 interesenti tiek aicināti uz konferenci “Cīņa par skaisto” Kaņepes kultūras centrā, kurā nozares profesionāļi no Latvijas, Itālijas, Čehijas un Maķedonijas diskutēs par modes un dizaina nozīmi sabiedrībā. Šogad konkurss tiek rīkots kā divu organizāciju – LKA Latvijas Kultūras koledžas un  biedrības “Latvijas Modes palāta” sadarbības projekts.

foto: Ginta Garūta
"Meringue 2018” publicitātes foto

No konkursam iesūtītajiem 20 pieteikumiem finālam ir kvalificējušās vienpadsmit kolekcijas, kuru autori ir Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas jaunie dizaineri.

Konkursa kolekcijas vērtēs starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētāja būs modes žurnāliste un Milānas Jaunās mākslas akadēmijas (New Academy of Fine Arts) profesore Ļuba Popova. Modes skates noslēgumā tiks demonstrēta konkursa “Meringue” vēstneses, modes dizaineres Laimas Jurčas kolekcija “Illuminated”, kas radīta cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī  skatītājus priecēs īpašā viesa - modes dizaineres Ivetas Vecmanes jaunākā kolekcija.

foto: Publicitātes foto
Laimas Jurčas kolekcija “Illuminated”.

Šī gada konkursa devīze “Cīņa par skaisto” ir radīta ar mērķi raisīt pārdomas par modes dizaina lomu plašākā kontekstā un katra modes dizainera nosacīto varu un atbildību veicināt dizaina saprātīgu lietošanu. Tēmas iedvesma meklējama 6. gs. Austrumu karavadoņa vārdā Sun Dzina gudrībā, kurš motivē doties cīņā, lai pastāvošajā haosā iezīmētu kārtību un novilktu robežas, kā rezultātā iestātos miers.

foto: Publicitātes foto
Jauno modes dizaineru konkurss 2017. gadā

Kā atzīst festivāla vēstnese modes dizainere Laima Jurča, projekts “Meringue” ir vienīgais šāda veida projekts Latvijā, kura īstenošanā sadarbojas topošie modes menedžeri un jaunie modes dizaineri. Jauno dizaineru konkursa “Meringue” kuratores ir biedrības “Latvijas Modes palāta” direktore Dita Danosa un LKA Latvijas Kultūras koledžas Modes un dizaina virziena vadītāja Daina Gāga-Ēķe.

Uz konkursa fināla modes skati aicināts ikviens interesents. Vairāk informācijas: www.facebook.com/meringuefashionevents

Biļetes pieejamas www.ticketshop.lv.
 

Pievienotie attēli un video:
1.    “MERINGUE 2018” publicitātes foto. Foto: Ginta Garūta.
2.    “MERINGUE 2018” publicitātes foto. Foto: Ginta Garūta.
3.    Jauno modes dizaineru konkurss 2017. gadā. Publicitātes foto.
4.    Laimas Jurčas kolekcijas “Illuminated” publicitātes foto.
5.    https://www.youtube.com/watch?v=W6dBx-oGQfw

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās