foto: Shutterstock
"Pastaiga" izvēlas: kuri ir 2018. gada paši labākie jaunie kosmētikas līdzekļi
2019. gada 8. marts, 16:16

"Pastaiga" izvēlas: kuri ir 2018. gada paši labākie jaunie kosmētikas līdzekļi

Pastaiga

Jau trīspadsmito gadu žurnāls "Pastaiga" izvērtē un iepazīstina savus lasītājus ar, mūsuprāt, izcilākajiem skaistuma industrijas radītajiem jaunajiem produktiem. Īpaša žūrija vairākus mēnešus testēja un analizēja kā kopjošo, tā dekoratīvo kosmētiku un smaržas, un šo kopīgo pūliņu rezultātā ir tapis mūsu favorītu tops.

Protams, katram žūrijas loceklim bija savi kritēriji, pēc kuriem viņš izvēlējās savus favorītus, un savā ziņā tas ir subjektīvs vērtējums, taču viens ir skaidrs – visi produkti sastāva un efekta ziņā atbilst augstākajiem kvalitātes standartiem.

Arī šogad vērtējām produktus 11 kategorijās, divas nominācijas atvēlot vīriešiem. Līdzās Pastaigas komandai – žurnāla galvenajai redaktorei Initai Saulītei-Zanderei, skaistuma redaktorei Unai Ulmei un Pastaiga.ru redaktorei Jeļenai Vlasovai –, topam iesniegtos produktus vērtēja mūsu pieaicinātie eksperti – dermatoloģe, zinātņu doktore un pasniedzēja Jana Janovska, stiliste Iveta Vecmane, TV personība Lelde Lietaviete, blogere un grima pasniedzēja Laura Valuta, aktrises Maija Doveika un Dita Lūriņa, kā arī aktieris Andris Bulis un modes mākslinieks Bruno Birmanis. Ļoti ceram, ka šis neatkarīgo ekspertu viedoklis būs noderīgs ikvienam, kurš interesējas par skaistumkopšanu!

Iepazīstinām ar "Pastaigas" labākās jaunās kosmētikas topa žūrijas locekļiem, kuri īsos video stāsta par saviem favorītiem.

Labākā kosmētika ķermeņa un roku kopšanai.

Žurnāla "Pastaiga" galvenā redaktore Inita Saulīte-Zandere jau vairāk nekā 10 gadus testē žurnāla kosmētikas topam ķermeņa kopšanas produktus. Viņas izvēles kritēriji - produkta tekstūra, iepakojums, noteikti aromāts (lai tas nav pārāk uzbāzīgs), kā arī, protams, sastāvs.

Skaistākās un izteiksmīgākās smaržu kompozīcijas vīriešiem.

Aktieris Andris Bulis, kurš "Pastaiga" jaunās kosmētikas topa žūrijā ir jau vairākus gadus, atzīst: šogad vērtēšana bijusi sevišķi grūta, jo jaunie aromāti, no kuriem jāizvēlas, bijuši daudz krāšņāki par varavīksnes krāsām.

Inovatīvākie un efektīvākie produkti cīņā ar ādas novecošanu.

Žurnāla "Pastaiga" skaistuma redaktore Una Ulme jaunās kosmētikas topu veido jau trešo gadu, un šoreiz viņas pārziņā ir anti-age jeb pretnovecošanās kosmētika. Viņas galvenie kritēriji, izvēloties produktus no ļoti plašā klāsta, bija inovācijas un sastāvs.

Labākā dekoratīvā un kopjošā kosmētika lūpām.

Stiliste Iveta Vecmane šogad "Pastaigas" jaunās kosmētikas žūrijā vērtē lūpukrāsas un lūpu kopšanas produktus. Viņa atzīst - izvēle bijusi plaša un produkti kvalitatīvi, tāpēc izraudzīties septiņus labākos nav bijis viegli. Ivetas galvenie kritēriji: lūpukrāsas noturība (lai tā turētos visu dienu), tekstūra un - kā lūpas jūtas, uzklājot šo lūpukrāsu, un kas notiek pēc tam. 

Labākie līdzekļi dekoratīvās kosmētikas noņemšanai un ādas tonizēšanai.

Aktrise Dita Lūriņa-Egliena savu piedalīšanos "Pastaigas" jaunās kosmētikas topā vērtēšanā sauc par aizraujošu piedzīvojumu, kurš pilns ar dažādiem atklājumiem un arī šaubām. Un Dita uzsver: viņa, iespējams, ir pareizākais cilvēks, kuram uzticēt tīrīšanas līdzekļu vērtēšanu, jo ir ļoti kritiska un ikdienā seju, piemēram, ar putām nemaz nemazgā. Viņas izvēle ikdienai ir eļļainie līdzekļi, lai noņemtu teātra grimu, kā arī micelārie ūdeņi. Tādējādi Ditai bijis jāiziet "ārpus komforta zonas", un arī produkti dabūjuši vērtētāju, kurš nav "komfortabls".

Skaistākās un izteiksmīgākās smaržu kompozīcijas sievietēm.

Nacionālā teātra aktrise Maija Doveika "Pastaigas" jaunās kosmētikas topā vērtē smaržas un uzskata: aromāti ir viena no jaukākajām lietām, ko testēt. Viņas kritēriji ir ļoti vienkārši: Maija no smaržām gaida pārsteigumu, iedvesmu, interesantu sastāvu un - noteikti kaut ko negaidītu, iepriekš nekur nemanītu.

Dekoratīvā kosmētika sejas pamattonim

TV personība Lelde Ceriņa atzīst - viņas darbs ir cieši saistīts ar uzturēšanos spilgtu prožektoru gaismā, tāpēc viņas kritēriji, vērtējot jaunāko kosmētiku "Pastaigas" topam, ir - produktu noturība, lai tie labi kalpotu visas dienas garumā. Lelde vērtēja sejas pamattoņa produktus. 

Kopjošā kosmētika sejas ādai

Dermatoloģe un zinātņu doktore Jana Janovska "Pastaigas" jaunās kosmētikas topā vērtēja ādas kopšanas produktus. Viņas pieeja bijusi vērtēt arī no zinātniskā viedokļa - cītīgi izpētīti krēmu sastāvi un rūpīgi analizēts, kādiem ādas tipiem tie varētu derēt: jutīgai, problemātiskai vai citai. Jana pētījusi, vai krēmu sastāvs varētu kairināt sejas ādu, kā arī - ko ar ādas kopšanu darīt vīriešiem.  

Labākā dekoratīvā kosmētika skropstām, uzacīm un acu plakstiņiem

Stiliste un vizāžiste Laura Valuta "Pastaigas" jaunās kosmētikas topā vērtēja acu kosmētiku. Viņas galvenie kritēriji - kvalitāte un praktiskums.

Labākā sejas un bārdas kopšanas kosmētika vīriešiem

Modes mākslinieka Bruno Birmaņa pārziņā, izraugoties labākos produktos "Pastaigas" jaunās kosmētikas topam, bija vīriešu kosmētika, kas saistīta ar bārdas un sejas kopšanu.

Pilnu labākās jaunās kosmētikas sarakstu pa nominācijām lasiet žurnāla "Pastaiga" marta numurā!