Bezmaksas nodarbībās izglītos par galvassāpēm un to ārstēšanu
foto: Shutterstock
Runā speciālists

Bezmaksas nodarbībās izglītos par galvassāpēm un to ārstēšanu

Veselības nodaļa

Jauns.lv / LETA

Nodarbību dalībniekiem būs iespēja uzzināt vairāk par dažādiem galvassāpju veidiem, to ierosinātājiem, kā arī par to, kā šīs sāpes kontrolēt un mazināt, izmantojot gan medikamentozas, gan nemedikamentozas metodes, norāda neiroloģe Linda Zvaune.

Veselības centra "Vivendi" speciālisti no 19.septembra līdz 10.oktobrim darba dienu vakaros aicina piedalīties bezmaksas izglītojošās sarunās par galvassāpju diagnostiku un ārstēšanu, informē iestādē.

"Vivendi veselības akadēmijas" izglītojošo programmu veido četras attālināta formāta sarunas un divas praktiskas nodarbības, ko vadīs veselības centra "Vivendi" speciālisti.

Katrs pasākums būs veltīts konkrētai tēmai, lai sniegtu dziļāku izpratni par galvassāpju veidiem, to cēloņiem, ārstēšanas iespējām un sāpju ierosinošo vai sargājošo faktoru nozīmi.

Programmā dalībniekiem būs iespēja uzzināt vairāk par dažādiem galvassāpju veidiem, to ierosinātājiem, kā arī par to, kā šīs sāpes kontrolēt un mazināt, izmantojot gan medikamentozas, gan nemedikamentozas metodes, norāda neiroloģe Linda Zvaune.

19.septembrī plkst.18:30 sarunā "Migrēna un medikamentozā terapija" neiroloģe Anita Balcerbula un Linda Zvaune iepazīstinās ar jaunāko informāciju par migrēnu, tās pārvaldību un medikamentozo terapiju.

25.septembrī plkst.18:30 neiroloģe Jolanta Ošiņa un Anita Balcerbula sarunā "Retāk sastopamie galvassāpju veidi" apspriedīs retus primāru galvassāpju sindromus, sekundāras galvassāpes, kā arī atbildēs uz jautājumiem par to, kā atpazīt dzīvībai bīstamas galvassāpes un kādos gadījumiem pēc palīdzības vērsties neatliekami.

1.oktobrī plkst.18:30 speciālisti nodarbībā "Psihosociālo faktoru nozīme galvassāpju izcelsmē" analizēs dažādus psihosociālos faktorus un dzīvesveida nozīmi, kas ietekmē galvassāpju biežumu un intensitāti, kā arī iepazīstinās ar nemedikamentozām metodēm galvassāpju ārstēšanā un profilaksē.

Savukārt 9.oktobrī norisināsies divas praktiskas nodarbības "Fizioterapeita loma galvassāpju ārstēšanā" plkst.9: un 18. Tajās tiks skaidrots, kā fizioterapeits var iesaistīties galvassāpju ārstēšanā, iemācot ikdienas profilaktiskos vingrojumus un metodes galvassāpju mazināšanai. Šīs nodarbības notiks klātienē, Bukultu ielā 11, Rīgā, ar iepriekšēju reģistrēšanos. Vietu skaits praktiskajās nodarbībās ir ierobežots.

Nodarbību ciklu noslēgs saruna "Emociju regulācijas loma galvassāpju pārvaldībā", kurā piedalīsies klīniskā psiholoģe Daiga Zadināne un Kristīne Dūdiņa. Nodarbība notiks 10.oktobrī plkst.18.30 tiešsaistē.

Nodarbību laikā ikvienam interesentam būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus.Plānotais katras nodarbības ilgums - aptuveni 90 minūtes.

Sarunas norisināsies tiešsaistē, un tās būs iespējams vērot "Facebook" un "YouTube" platformās.