Traucē galvassāpes? Kā var sev palīdzēt?
foto: Publicitātes foto
Esi vesels
2024. gada 12. jūnijā, 12:00

Traucē galvassāpes? Kā var sev palīdzēt?

Reklāmas projekts

Galvassāpes ir izplatīta sūdzība, kas var ietekmēt ikvienu cilvēku dažādos dzīves posmos. Tās var būt vieglas un īslaicīgas vai arī smagas un hroniskas, traucējot ikdienas aktivitātēs. Lai efektīvi tiktu galā ar galvassāpēm, ir svarīgi saprast to cēloņus un izvēlēties piemērotu ārstēšanas metodi.

Galvassāpju veidi un cēloņi

Galvassāpes iedala divos galvenajos veidos: primārās un sekundārās galvassāpes.

Primārās galvassāpes

Primārās galvassāpes nav saistītas ar kādu citu slimību vai traumu:

  • Migrēna - parasti raksturīga kā pulsējoša sāpju sajūta vienā galvas pusē, kas var ilgt no dažām stundām līdz pat vairākām dienām;
  • Tenesijas galvassāpes - šīs ir visizplatītākās galvassāpes, kas sajūtamas kā spiedošs gredzens ap galvu. Parasti tās ir saistītas ar muskuļu sasprindzinājumu galvā un kaklā;
  • Klastera galvassāpes - ārkārtīgi stipras sāpes, kas koncentrējas ap aci vai pieres zonu. Šīs galvassāpes ir periodiskas un var parādīties vairākkārt dienas laikā vairāku nedēļu vai mēnešu garumā.

Sekundārās galvassāpes

Sekundārās galvassāpes rodas kā simptoms citām veselības problēmām vai traumām. Tās var būt saistītas ar dažādiem cēloņiem, tostarp:

  • Infekcijas - piemēram, gripa, sinusīts vai citas elpceļu infekcijas. Infekcijas vai alerģijas izraisīts deguna blakusdobumu iekaisums var izraisīt spiedienu galvā;
  • Stress un spriedze - viena no visbiežāk sastopamajām galvassāpju formām ir spriedzes galvassāpes, kas parasti saistītas ar muskuļu sasprindzinājumu kaklā un galvas apvidū;
  • Hormonālie traucējumi - piemēram, izmaiņas, kas saistītas ar menstruālo ciklu vai menopauzi;
  • Dehidratācija - nepietiekams šķidruma daudzums var izraisīt galvassāpes;
  • Redzes problēmas - nepareiza briļļu recepte vai ilgstoša skatīšanās TV ekrānā var izraisīt galvassāpes;
  • Medikamenti - daži medikamenti var izraisīt galvassāpes kā blakusparādību;
  • Citas veselības problēmas - augsts asinsspiediens, galvas traumas un citi veselības stāvokļi var izraisīt galvassāpes.

Kā var sev palīdzēt?

  • Medikamenti – dažādi pretsāpju līdzekļi;
  • Atslābināšanas tehnikas - meditācija, dziļā elpošana un joga var palīdzēt mazināt stresa izraisītas galvassāpes;
  • Pietiekams šķidrumu daudzums - dzeriet daudz ūdens, lai novērstu dehidratācijas izraisītas galvassāpes;
  • Fizioterapija - ja galvassāpes saistītas ar kakla muskuļu problēmām, var palīdzēt fizioterapija;
  • Ārsta konsultācijas - ja galvassāpes ir biežas un smagas, ir svarīgi konsultēties ar ārstu, lai izslēgtu nopietnākas veselības problēmas.

Lai gan dažkārt galvassāpes var šķist nenozīmīgas, tās var būt arī signāls par citām veselības problēmām. Tāpēc, ja galvassāpes ir regulāras un smagas, nepieciešama medicīniska pārbaude, lai novērstu iespējamos nopietnos cēloņus.

Pirms zāļu lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma. Par zāļu lietošanu konsultējieties pie ārsta vai farmaceita.

ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI

Ibumetin 400 - efektīvs palīgs galvassāpju gadījumā

Ja ir pārsteigušas sekundāras galvassāpes, palīdzēt var pretsāpju medikamenti, tādi kā Ibumetin 400. To ir ieteicams iedzert 20 minūšu laikā, kad sākās sāpes. Ibumetin 400 ir populārs līdzeklis pret sāpēm, kas satur aktīvo vielu ibuprofēnu. Tas ir viens no biežāk izmantotajiem medikamentiem sāpju, drudža un iekaisuma mazināšanai. Ibumetin 400 mg ērti var iegādāties InternetAptieka.lv.

Ibumetin 400 tiek izmantots dažādu sāpju stāvokļu ārstēšanā, tostarp:

  • Galvassāpes un migrēna;
  • Zobu sāpes;
  • Menstruācijas sāpes;
  • Muskuļu un locītavu sāpes;
  • Sāpes pēc traumām un operācijām;
  • Ibumetin 400 sastāvā esošais ibuprofēns efektīvi palīdz mazināt drudzi un iekaisumu, ko izraisa dažādi iekaisuma procesi organismā.

Pieaugušajiem un bērniem no 15 gadu vecuma ieteicamā deva ir 400 mg (1 tablete) 3 reizes dienā, nepārsniedzot 3 tabletes dienā. Ibumetin 400 ir ieteicams lietot ēšanas laikā vai pēc ēšanas, lai samazinātu kuņģa kairinājumu. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā. Ibumetin 400 mg nedrīkst lietot ilgstoši bez ārsta konsultācijas. Ja simptomi nepazūd vai pasliktinās pēc dažām dienām, ir nepieciešams meklēt medicīnisko palīdzību.

Pirms zāļu lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma. Par zāļu lietošanu konsultējieties pie ārsta vai farmaceita.

ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI

Viss veselībai InternetAptieka.lv

Aptieciņā ir beidzies Ibumetin 400? Ātri un ērti to var pasūtīt e-aptiekā - InternetAptieka.lv. Šeit ir viegli iegādāties medikamentus, lai atvieglotu sev galvassāpes un citas sāpes, atrast vitamīnus vai līdzekļus saaukstēšanās simptomu mazināšanai, kosmētiku un pat preces māmiņām. 

Pirms medikamentu lietošanas ir ieteicams rūpīgi izlasīt lietošanas instrukciju vai konsultēties ar farmaceitu vai ārstu, lai nodrošinātu to drošu un efektīvu lietošanu. Ja ir nepieciešama farmaceita konsultācija, InternetAptieka.lv piedāvā ērtu iespēju sazināties ar farmaceitiem telefoniski vai Whatsapp lietotni. Rūpēties par savu veselību ir viegli kopā ar InternetAptieka.lv.

Pirms zāļu lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma. Par zāļu lietošanu konsultējieties pie ārsta vai farmaceita.

ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI

Reklāmraksts. Reklāmas devējs SIA “PANPHARMACY”