foto: PM/SCANPIX
 Bērnu slimnīcas speciālistus satrauc D3 vitamīna pārdozēšanas gadījumi
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Runā speciālists
2024. gada 12. marts, 15:10

Bērnu slimnīcas speciālistus satrauc D3 vitamīna pārdozēšanas gadījumi

Veselības nodaļa

Jauns.lv

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) speciālistus satrauc D3 vitamīna pārdozēšanas gadījumi bērniem.

Pēdējo mēnešu laikā diagnosticēti vairāki D vitamīna intoksikācijas gadījumi, no kuriem divi bijuši sevišķi smagi - ar nopietniem, dzīvību apdraudošiem vielmaiņas traucējumiem.

Tāpat BUKUS atgādina, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzdevis apturēt SIA ''SAGITUS'' ražotā uztura bagātinātāja “NATEO D pilieni FORTE” izplatīšanu, jo no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas saņemts ziņojums par vairākiem D vitamīna intoksikācijas gadījumiem bērniem, kas tiek saistīti ar šī vitamīna lietošanu.

PVD veiks pārbaudes, tostarp ņemot paraugus laboratoriskajiem izmeklējumiem, lai noskaidrotu, vai ražotāja norādītā D vitamīna koncentrācija produktā nepārsniedz marķējumā norādīto. PVD aicina līdz pārbaužu beigām atturēties no šī produkta lietošanas uzturā.


Latvijas farmācijas uzņēmums "Sagitus" apstiprina uzņēmuma ražotā uztura bagātinātāja “NATEO D pilieni FORTE” vienas konkrētas partijas ar Nr. 262301 pārbaudes un sadarbojas ar PVD, lai pārliecinātos, ka uzņēmuma produkts ir drošs lietošanai. Tikmēr attiecīgā produkta partijas tirdzniecība šobrīd ir apturēta.