foto: Shutterstock
Pieci iemesli rīt atvest bērnu uz “F1” sporta klubu Rīgā
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Esi vesels
2023. gada 11. oktobris, 07:46

Pieci iemesli rīt atvest bērnu uz “F1” sporta klubu Rīgā

Jauns.lv

Ir ļoti būtiski, ja vēl neesat to izdarījuši, iekļaut bērna dienas kārtībā sporta nodarbības. Ir svarīgi to darīt, jo tas:

1. Mazina atkarību no elektroniskajām ierīcēm

Mūsdienu sociālo tīklu, elektronisko ierīču un datorspēļu laikā cieš bērnu un pusaudžu fiziskās aktivitātes. Jaunieši savu brīvo laiku arvien biežāk pavada nevis sporta laukumā vai svaigā gaisā, bet gan virtuālajā pasaulē.

Neraugoties uz visām priekšrocībām, ko bērniem sniedz elektroniskās ierīces, tās kavē dzīvas, interaktīvas starppersonu mijiedarbības veidošanos. Daudzi, ja ne lielākā daļa, sāk dzīvot kibersociālajā telpā, daudz laika pavadot, piemēram, apstrādādami savas fotogrāfijas pirms to ievietošanas sociālajā tīklā.

Paskatieties uz saviem bērniem: cik bieži viņi stundām ilgi praktiski nekustīgi zviln, satvēruši savas iecienītās “rotaļlietas”?

Skaidrs, ka izolēt bērnu no multimediālās vides nozīmē viņu “atslēgt” no laikmetīguma. Uzdevums ir cits – ir svarīgi šādu bērna psihes un ķermeņa noslodzi dozēt, jo nervu resursu izsīkums, kas sākas agrā bērnībā, var izraisīt dažādu neirotisku problēmu veidošanos nākotnē.

Vai ir iespējams atradināt digitālo paaudzi no nepārtrauktas skatīšanās ekrānā, burtiski iestrēgstot tā maģiskajos labirintos? Viens veids, kā risināt šo problēmu, ir sports.
“Jebkura treniņa laikā zēns vai meitene sazinās ar vienaudžiem reālajā pasaulē, kur telefons vai dators vienkārši ir lieks,” stāsta sporta kluba “F1” direktore, fizioterapeite un B kategorijas trenere Laila APSĪTE. “Pat noslēgta rakstura bērni vienas deju (K-Pop studija “F1” Purvciema klubā) vai peldēšanas nodarbības laikā pamazām atbrīvojas, sāk komunicēt ar pasauli, atrod draugus.”

2. Uzlabo veselību

Ja bērnam nav regulāru fizisko aktivitāšu un ir mazkustīgs dzīvesveids, viņa ķermenis cieš. Šāda pasivitāte augošo organismu ietekmē negatīvi, izraisa miega, izskata un vispārējās veselības traucējumus.

Zinātne ir pierādījusi, ka sistemātiskas sporta aktivitātes jebkura vecuma bērniem palīdz stiprināt muskuļus, plaušas, sirds un asinsvadu un muskuļu un skeleta sistēmu, paātrina vielmaiņas procesus, attīsta uzmanību, veiklību, izturību un reakcijas ātrumu, stiprina imūnsistēmu, veicina pareizu stāju.

“Sports un kustību aktivitātes kopumā, tostarp dejošana un peldēšana, kas ir piemērotas un patīkamas gandrīz ikvienam, palīdzēs nodrošināt ikdienas vajadzības pēc kustībām un uzturēt bērna ķermeni kārtībā,” stāsta Laila Apsīte. “Tāpēc esam ļoti priecīgi, ka mūsu klubā ir lielisks peldbaseins (bērnu un klasiskais), kā arī brīnišķīgas platības deju nodarbībām.”

3. Iemāca peldēt

Ir slikti, ja neprot peldēt. Peldēšana cilvēkam ir līdzvērtīga prasmei staigāt, tā var noderēt ikvienam jebkurā laikā. Turklāt baseina apmeklējums ir ļoti veselīga sportiskā aktivitāte visu vecumu cilvēkiem.

“Peldēšana bērnus patiesi norūda, uzlabo viņu imunitāti un fizisko sagatavotību, kā arī ļauj ziemā pretoties dažāda veida vīrusiem. Turklāt tie puiši, kas sāk peldēt, ātri atrisina pareizas runas problēmas, ja ir skaņu vai vārdu izrunāšanas grūtības, tieši tādēļ vecāki, sekojot logopēdu ieteikumiem, dažkārt savas atvases atved pie mums, sporta kluba “F1” treneriem,” skaidro sporta kluba “F1” trenere, sporta meistare Zane TREIGUTE. “Mūsu klubā apmācības, protams, nav vērstas uz to, lai bērni šā tā ķepurotos pa ūdeni un irtos “pa suņu modei”, mēs mācām pareizi nirt, skaisti turēties uz ūdens un droši dažādos stilos nopeldēt noteiktas distances.”

“F1” sporta klubs Purvciemā ir viena no retajām vietām Rīgā, kur māca peldēt bērnus no 3 gadu vecuma, turklāt bez stresa un ar prieku. Daudzi zēni un meitenes pēc pirmās tikšanās ar treneri daudzus gadus paliek klubā un ar prieku apmeklē nodarbības baseinā. Svarīgi tas, ka treniņu abonementi nav dārgi.

Nāciet uz sporta kluba “F1” baseinu Purvciemā – Rīgā, Stirnu ielā 10 – kopā ar visu ģimeni, tas ir lielisks risinājums nedēļas nogalei! Starp citu, apmeklēt baseinu gan pieaugušie, gan ģimenes var kā ar abonementu, tā arī ar vienreizējām biļetēm.

4. Padara zēnus vīrišķīgus un godprātīgus

Vai ir vecāki, kas nesapņo, lai viņu dēls būtu spēcīgs, drosmīgs, fiziski vingrs un vienlaikus arī bruņnieciski cēls?

Lūdzu, “F1” Purvciema klubā un “F1” Ziepniekkalna klubā ir bērnu džudo, tekvondo, boksa un kikboksa sekcijas.

Kā zināms, džudo ir japāņu cīņas māksla, kas piemērota arī meitenēm. Atšķirībā no tādiem cīņas sporta veidiem kā bokss, karatē un citi trieciena cīņas stili, džudo pamatā ir metieni un dažādi paņēmieni. Džudo no citiem cīņas veidiem atšķiras ar mazāku fiziskā spēka lietojumu, izpildot paņēmienus, un lielāku atļauto tehnisko darbību dažādību.

5. Ļauj darboties kopā ar bērniem

Vēl viena problēma mūsdienu pasaulē, kur dzīve rit lielā ātrumā, ir komunikācijas trūkums starp bērniem un vecākiem. Sporta klubs “F1” ir platforma, kur ar sporta aktivitātēm var nodarboties visa ģimene. Lielākie bērni var spēlēt vai mācīties spēlēt skvošu un peldēt baseinā. Vai arī, kamēr bērni nodarbojas ar jau minēto džudo vai dejo, vecāki var iesildīties sporta zālē.

SPA kompleksā pieaugušajiem ir iekļauts peldbaseins (25 × 11 m), bērnu baseins, 4 džakuzi, pirts komplekss, sauna, aromterapija. Ir iespējama individuāla baseina joslu rezervēšana.

Kur meklēt informāciju: clubf1.lv

20133331 – F1 Purvciems, Stirnu iela 10;
25806896 – F1 Ziepniekkalns, Līvciema iela 46.

  • Elektroniskais pasts: info@clubf1.lv