foto: scanpix
Smagi vēža simptomi, bet pilnībā vesela meitene! Ārstus pārsteidz "dvīņu fenomens"
Sofija un Megana Vokeres.
Dzīvības loterija
2023. gada 18. aprīlis, 06:35

Smagi vēža simptomi, bet pilnībā vesela meitene! Ārstus pārsteidz "dvīņu fenomens"

Jauns.lv

Identiskās dvīņu māsas Sofija un Megana Vokeres pēdējo piecu gadu laikā izjutušas teju identiskus vēža simptomus, lai gan smagā diagnoze uzstādīta tikai vienai no māsām. “Kad Sofijai pirmo reizi tika uzstādīta diagnoze, Meganai bija tieši tie paši simptomi, viņai tika veikti visi testi, taču meitene tika atzīta par veselu,” stāsta dvīņu māsu māte Rebeka Vokere. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Taču vēža diagnoze apstiprināta Meganas dvīņu māsai Sofijai – nieru vēža paveids jeb Vilmsa audzējs, teikts 16 gadus vecās meitenes medicīniskajos izrakstos. Lai gan Sofija izgājusi ķīmijterapijas kursu, piecu gadu laikā slimība četras reizes atjaunojusies. Visu šo laiku viņas dvīņumāsa Megana izjutusi tieši tos pašus simptomus. 

“Pēc 27 dienu ķīmijterapijas kursa, magnētiskās rezonanses pārbaudes rezultātos atkal uzrādījās “kaut kas slikts”. Sofijas ārste paziņoja, ka vēža šūnas izplatījušās tālāk uz meitas mugurkaulu. Vienīgā iespēja Sofiju glābt ir sarežģīta un riskanta operācija,” sacīja meitenes māte Rebeka. 

Neraugoties uz mazo cerību tikt vaļā no vēža, Sofija joprojām cīnās ar smagu depresiju un trauksmi. Interesanti, ka arī Megana jūtas tieši tāpat. 

Sofijai un Meganai ir astoņi brāļi un māsas - 20 gadus vecais Džeimss, 19 gadus vecā Emīlija, 17 gadus vecā Rūtija, 13 gadus vecais Daniels, 11 gadus vecā Olīvija, deviņus gadus vecā Emma, astoņus gadus vecais Nātans un astoņus mēnešus vecais Evans.

"Kamēr vecākie mājās pieskata jaunākos, Megana paliek slimnīcā pie Sofijas, dažkārt līdz pat trijiem naktī," Rebeka piebilda.

Kad Sofijai tika atklāts recidīvs, Megana brīvprātīgi pieteicās uz magnētiskās rezonanses izmeklējumu. Viņa tika pārbaudīta no galvas līdz kājām, bet nekas slikts netika atklāts, par spīti simptomiem, ko Megana izjuta. 

“Ārsti saka, ka tā ir tikai “dvīņu lieta”. Man gan tas šķiet ārkārtīgi dīvaini. Nekad neesmu dzirdējusi, ka dvīņi izjustu vienādus simptomus, kamēr tikai viens ir slims,” teic Rebeka. 

Vokeru ģimene joprojām ir cerību pilna reiz izārstēt meitu pavisam. Šobrīd tiek vākti līdzekļi “GoFundMe” lapā protonu terapijai Ņujorkā. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas