foto: Shutterstock
Latvijas Onkologu asociācija rīko konferenci par krūts vēža aktualitātēm
Runā speciālists
2022. gada 21. oktobris, 12:05

Latvijas Onkologu asociācija rīko konferenci par krūts vēža aktualitātēm

Jauns.lv

Ceturtdien, 27.oktobrī, Latvijas Onkologu asociācija organizē Onkoloģijas dienas konferenci “Krūts vēža aktualitātes” ar mērķi aktualizēt slimības diagnostiku un pievērst uzmanību tās ārstēšanai.

Konferencē tiks aktualizēts nozīmīgākais krūts vēža diagnostikā, morfoloģisko izmeklējumu jomā un ārstēšanā, tostarp ķirurģiskajā, staru terapijā un sistēmiskajā terapijā

Konferencē ar lekcijām uzstāsies izcili vietējie un ārzemju savas jomas speciālisti, pievēršoties dažādiem krūts vēža diagnostikas un ārstēšanas aspektiem. Tajā piedalīsies Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas, Fizisko aktivitāšu klīnikas, Medicīnas Centra “ARS” speciālisti, kā arī starptautiskais vieslektors Nikos Tsoulos no Grieķijas par ģenētiskajiem testiem krūts vēža riska noteikšanai.

Konference notiks 27.oktobrī, no plkst.11.30 līdz plkst.16.30 “Riga Islande hotel” konferenču zālēs A+B+C (Ķīpsalas ielā 2, Rīga), iepriekš reģistrējoties, aizpildot reģistrācijas anketu šajā saitē: https://ej.uz/PiesakiesUzKonferenci

Konferencei notiks translācija tiešsaistē.

“Krūts vēzis ir biežākais ļaundabīgais audzējs sievietēm Latvijā un krūts vēzis nešķiro – tas var skart ikvienu sievieti. Agrīni atklātu krūts vēzi var izārstēt, metastātisku vēzi iespējams efektīvi ārstēt. Konferencē informēsim par aktualitātēm krūts vēža diagnostikā un ārstēšanā,” skaidro Latvijas Onkologu asociācijas valdes priekšsēdētāja, asociētā profesore Alinta Hegmane.

Konferences norisi atbalsta: Roche Latvija SIA, SIA Novartis Baltics, Merck Sharp & Dohme LATVIJA SIA un AstraZeneca Latvija SIA.

Konferenci rīko Latvijas Onkologu asociācija un koordinē sabiedrisko attiecību aģentūra “Divi gani”.