foto: AP/Scanpix
Indija mēslainē izmet 100 miljonus Covid-19 vakcīnu
Pēc derīguma termiņa beigām Indijai nācies izmest 100 miljonus vietējo vakcīnu devu
Esi vesels
2022. gada 21. oktobris, 11:00

Indija mēslainē izmet 100 miljonus Covid-19 vakcīnu

Jauns.lv

Indijas Seruma institūtam, kas ražo Covid-19 vakcīnas, pēc derīguma termiņa beigām nācies izmest 100 miljonus Covid-19 vakcīnas devu, ziņo BBC.

Uzņēmums pārtrauca vakcīnas "Covishield" ražošanu pagājušā gada decembrī zemā pieprasījuma dēļ, ceturtdien sacīja institūta izpilddirektors Adars Punavalla.

Indijas Seruma institūts, kas ir pasaulē lielākais vakcīnu ražotājs, ir izstrādājis "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnas "Vaxzevria" vietējo versiju. Ar vietējo ražojumu Indijā vakcinējušies ap 90% sapotēto iedzīvotāju.

Covid-19 plosītā Indija un nogurušie cilvēki

Indijā svētdien reģistrēts jauns koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaita rekords - teju 350 000 diennakts laikā. Pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti ...

gallery icon
26

BBC norāda, ka Indijā kopumā ir ievadīti vairāk nekā divi miljardi Covid-19 vakcīnu devu. Saskaņā ar Indijas Veselības ministrijas datiem vairāk nekā 70% Indijas iedzīvotāju ir saņēmuši vismaz divas devas.

2022. gada janvārī Indija sāka izplatīt trešo devu veselības aprūpes darbiniekiem un iedzīvotājiem, kuri ir vecāki par 60 gadiem un kuriem ir blakusslimības. Vēlāk trešā deva tika piedāvāta visiem pieaugušajiem Indijas iedzīvotājiem.

Tomēr saskaņā ar Veselības ministrijas datiem līdz šim Indijā revakcinēties izvēlējušies tikai 298 miljoni no 1,3 miljardiem iedzīvotāju.

Baisā realitāte Indijā koronavīrusa pandēmijas laikā

gallery icon
41

"Pēc revakcinācijas nav pieprasījuma, jo šķiet, ka cilvēkiem ir apnicis kovids," žurnālistiem ceturtdien sacīja Punavalla. "Godīgi sakot, arī man tas apnicis. Mums visiem."

Izpilddirektors stāsta, ka institūta krājumos bija aptuveni 100 miljoni "Covishield" devu, kurām derīguma termiņš - deviņi mēneši - beidzies šī gada septembrī. 

"Ja cilvēki katru gadu potējas pret gripu, viņi ar to reizē var saņemt arī Covid-19 vakcīnu, bet Indijā šāda ieraduma saņemt poti pret gripu katru gadu, kā tas notiek Rietumos, nav," norāda Punavalla. 

Indieši mērcējas toksiskās putās svētajā Jamunas upē

Jau par ierastu skatu Indijā kļuvis atklātais piesārņojums svētajā Jamunas upē. Šogad toksiskās putas paradījušās tieši ap laiku, kad hinduisti ...

gallery icon
20

Neskatoties uz Covid-19 izplatību, Indijā svin hinduistu svētkus

gallery icon
27