Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sejas ādas tīrīšanas ABC
Esi vesels

Sejas ādas tīrīšanas ABC

Jauns.lv

Ādas attīrīšana ir galvenā sejas ādas kopšanas procedūra, kas uztur tās veselību un skaistumu, tāpēc novērtē savas ādas vajadzības un rīkojies gudri.

Euroaptieka pārdevēja konsultante Andžella Kārkliņa.
Euroaptieka pārdevēja konsultante Andžella Kārkliņa.

Iesaka t/c Domina euroaptieka pārdevēja konsultante Andžella Kārkliņa

Farmaceitiska aprūpe

Aptiekā kosmētiku meklē ne tikai cilvēki ar konkrētām ādas problēmām, daudz biežāk aptiekas kosmētiku izvēlas tie, kuri ir vīlušies masu produkcijā un vēlas savai sejai  sarūpēt tikai uzticamas un pārbaudītas vērtības. Turklāt aptiekas konsultants ar profesionālu skatu novērtē sejas ādas tipu un pašreizējo ādas stāvokli, kā arī sīkas problēmas (tikko jaušamus apsārtumus, kapilārus, asinsvadu zvaigznītes, izsitumus u.c.), kam bieži vien cilvēks pats nav piegriezis īpašu vērību. Atkarībā no situācijas un vēlmēm konsultants var palīdzēt izvēlēties piemērotāko ādas kopšanas līdzekli.

Svarīgākais solis ceļā uz veselu ādu  

Ādas attīrīšana ir galvenā sejas ādas kopšanas procedūra. Tā atbrīvo ādu no organisma izdalītajiem sviedriem, atmirušajām raga kārtiņas šūnām, tauku sekrēta, putekļiem, dekoratīvās kosmētikas un netīrumiem, kas sakrājušies uz ādas virsmas ar pavisam vienkāršiem paņēmieniem un speciāli piemeklētiem līdzekļiem. 

Nepieciešamais minimums

Pareizi piemeklēti attīrošie līdzekļi ikdienā palīdz atrisināt sejas ādas specifiskās problēmas – pastiprinātu ādas taukošanos, pumpas, sausumu, nevēlamu pigmentāciju, jutīgumu u.c. Visām problēmām ir radītas speciālas kopšanas līnijas, ko piemeklē katram individuāli pēc vajadzības. Noteicošais kritērijs ir ādas komforta sajūta.

Padoms: labākam rezultātam ieteicams izvēlēties divus attīrošos līdzekļus– maigi attīrošas ziepes, želeju vai pieniņu un papildus arī losjonu, toniku vai micelāro ūdeni. Izvēle ir atkarīga ne tikai no ādas tipa un pašreizējā ādas stāvokļa, bet arī ierastā kopšanas rituāla– mazgāt seju vai attīrīt ar vates plāksnīti. 

Noderīgi orientieri

-   

Ja nav ādas problēmu

, var lietot kosmētiskos līdzekļus, kas der visiem ādas tipiem.

-    Jutīgai, sausai ādai der maigi attīrošie līdzekļi, kas paredzēti tieši jutīgai ādai.

-   

Ja ir iekaisīgas problēmas

, līdzekļiem jābūt ar antibakteriālām sastāvdaļām.

-    Taukainai, spīdīgai ādai labāk der atsvaidzinoši želejveida līdzekļi ar matējošu efektu.

-   

Sausa āda ar tendenci uz apsārtumiem

labāk jutīsies, ja to apkops ar pieniņu vai eļļu, īpaši vēsā laikā.

-    Apsārtušai, jutīgai ādai ir izstrādātas speciālas līnijas ( ar norādi antirednes, anti rouge), piemēram, Avene, Bioderma, Noreva u.c.

-   

Jutīgai, kombinētai ādai

labi piemērots ir Bioderma un Noreva micelārais ūdens, Avene ūdens u.c. 

-    Ja āda taukojas T zonā – izmanto taukainai/ kombinētai ādai paredzētos tonikus, tie ir maigāki un neizsausina jau tā sauso vaigu ādu. T zonai labi noder Eucerina želeja, bet sausajās vietās micelārais ūdens. 

-   

Taukainai ādai

ir radītas vairākas līnijas Iwostin, Bioderma Sebium, Eucerin, Sebamed u.c., kas ļoti labi der ādas kopšanai – regulē sebumu, novērš taukainību, iekaisumu un sniedz matējošu efektu.

Padoms:

Ideāli ādas kopšanā palīdz korektori, kas darbojas lokāli uz problēmu, piemēram, ja izmetas pumpiņa, to var ļoti labi izsausināt un vienlaikus nomaskēt.

Tēmas