Skaistuma padoms, gaidot vasaru: mitrini ādu!
Esi vesels
2015. gada 21. maijā, 15:00

Skaistuma padoms, gaidot vasaru: mitrini ādu!

Jauns.lv

Pavasarī sejas ādai ir nepieciešama regulāra mitrināšana, lai atjaunotu tās elastību, veselību un skaistumu.

Euroaptieka pārdevēja konsultante Andžella Kārkliņa.
Euroaptieka pārdevēja konsultante Andžella Kārkliņa.

Iesaka t/c Domina euroaptieka pārdevēja konsultante Andžella Kārkliņa

Regulāra ādas mitrināšana ir viens no svarīgākajiem ādas kopšanas principiem, īpaši tagad, vasaras sākumā, jo kopta āda labāk pielāgojas vasaras klimatam, tā spēj aizsargāties pret sauli un citiem kaitīgiem vides faktoriem.   

Kā jūtas tava āda?

Pēc ziemas un ieilgušā pavasara aukstuma sejas āda mēdz sagādāt nepatīkamu diskomfortu – sausumu, velkošu sajūtu, raupjumu, niezi, ādas lobīšanos un plaisāšanu. Tas rada ne tikai vizuāli nepievilcīgu ādas izskatu, bet arī būtiski ietekmē dzīves kvalitāti. To nedrīkst atstāt bez ievērības, jo sausa āda ir pakļauta svešiem mikroorganismiem, baktērijām, infekcijām un ādas slimību riskam. Ir nepieciešams atjaunot ādas aizsargbarjeru – hidrolipīdu slāni ar aptiekā nopērkamo kosmētiku. Tā ātri un efektīvi sakopj ādu, novērš ādas sausumu un tā radīto diskomfortu. Aptieku kosmētika ir ļoti noderīga arī ikdienai profilaktiski, tā ir uzticams sabiedrotais arī tad, ja baidies kļūdīties masu kosmētikas izvēlē un gribi uzticēties stabilām vērtībām.

Padoms:

izvēlies savam ādas tipam un problēmai piemērotu mitrinošo kosmētiku. Aptiekā strādā profesionāļi, kas palīdz atrast un pielāgot tieši tavām vajadzībām piemērotāko produktu. Neaizmirsti pareizu ādas attīrīšanas ABC, jo tā pasargā ādu no dažādām problēmām un priekšlaicīgas novecošanas.   

Sejas mitrināšanai der:

-    intensīvas iedarbības mitrinātāji – serumi, ko uzklāj uz attīrītas ādas: Bioderma, Noreva, Lierac, Vichy.

-    mitrinošas maskas: Noreva, Avene, Bioderma u.c.   

-    ādas tipam, ādas stāvoklim un vecumam atbilstošs mitrinošs sejas krēms, fluīds, želeja, emulsija u.c., ko lieto rītos un vakaros. Šos līdzekļus var atrast katrā aptieku kosmētikas līnijā;  

-    izsmidzināmi mitrinātāji, ko var lietot vairākas reizes dienas laikā, ja āda jūtas sausa. Ļoti noderīgi ir termālie ūdeņi: Vichy, Avene, Iwostin.  

Labākā krēma izvēle

Vasarā lieto divus krēmus, vienu dienai, otru naktij.

Dienas krēma uzdevums ir aizsargāt ādu no ārējās vides iedarbības, bet nakts kosmētikai ir jāstimulē ādas atjaunošanās funkcija. Dienas krēmiem, īpaši tiem, kas paredzēti jutīgai ādai un pigmentācijas novēršanai, pret kaitīgo UV starojumu pievieno saules aizsargfiltrus (SPF). Tie nekaitē ādai, tomēr pirms naktsmiera labāk lietot nakts krēmu, jo ādai aizsardzība pret sauli naktī nav vajadzīga.

Papildus lieto arī krēmu acu zonai, vasarā acu zonas plānajai ādai vajadzētu pievēst īpašu rūpību. Izvēlies krēmus, kas dziļi mitrina, mazina tūsku, tumšos lokus, saspringumu un izlīdzina ādu. Avene, Bioderma, Vichy, Eucerin u.c.  

Nakts krēmam ir pievienotas daudz koncentrētākas un spēcīgākas iedarbības sastāvdaļas, jo ādas šūnās visaktīvākā atjaunošanās notiek tieši naktī, kamēr mēs atpūšamies. Šim nolūkam ļoti labi der Vichy Spa līnijas un Noreva nakts krēms. 

Padoms:

Tēmas