foto: EPA/Scanpix
Pagājušajā diennaktī Latvijā apstiprināti 136 jauni Covid-19 gadījumi; vēl 3 personas mirušas
Esi vesels
2020. gada 27. oktobris, 12:00

Pagājušajā diennaktī Latvijā apstiprināti 136 jauni Covid-19 gadījumi; vēl 3 personas mirušas

Jauns.lv

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) informē, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā Covid-19 infekcija apstiprināta 136 cilvēkiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēdējo 24 stundu laikā veikti 5 093 Covid-19 testi, infekcija apstiprināta 136 cilvēkiem.

Ar slimību miruši vēl trīs cilvēki, visi vecuma grupā no 60 līdz 70 gadiem. Tādējādi kopējais Latvijā ar Covid-19 mirušo skaits sasniedzis 63.

SPKC norāda, ka pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 2,7%.

Latvijā kopumā līdz šim ar Covid-19 saslimušas 4893 personas un 1382 izveseļojušās.

Detalizētāku informāciju par jaunajiem saslimšanas gadījumiem SPKC sola publicēt vēlāk.

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152

Nacionālais veselības dienests (NVD) ziņo, ka pagājušajā diennaktī stacionāros nogādāti vēl 25 Covid-19 pacienti. Kopā stacionāros ar Covid-19 šobrīd ārstējas 171 pacients. 162 slimības gaita tiek raksturota kā vidēji smaga, bet 9 atrodas smagā stāvoklī.

Šodien Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule uzsvēra, ka gadījumā, ja Covid-19 situācija neuzlabosies, mēneša laikā Latvijas veselības aprūpes sistēma var nonākt kolapsa stāvoklī.

"Ir jauni uzliesmojumi virknē slimnīcu. Izaicinājumi ir ļoti lieli. Tas, ka pavasarī labi pārvarējām, bija tāpēc, ka vīruss tika ievazāts no ārzemēm, bet mēs ātri reaģējām, bija "lokdauns" un tika pārrautas izplatības ķēdes. Taču tagad, ja mēs visu slēgtu, vēl mēnesi piedzīvotu pacientu skaita pieaugumu slimnīcās," uzsvēra speciāliste, piekodinot, ka ir bezatbildīgi aicināt neievērot valstī noteiktos ierobežojumus.

Viņa skaidroja, ka, neskatoties uz skeptiķu pausto, visiem jāsaprot, ka Covid-19 eksistē.

Dzīve un nāve Covid-19 pacientu nodaļās visā pasaulē [Brīdinām, nepatīkami skati!]

gallery icon
44

"Tā ir skaudra situācija. Slimnīcās tuvojamies 200 pacientiem. Tas ir ļoti liels skaits veselības aprūpes nozarei. Ja tā turpināsies, tad mēneša laikā veselības aprūpes sistēma, kas ir viena no vājākajām Eiropā, var nonākt kolapsa stāvoklī," teica Cipule.

Viņa akcentēja, ka Latvijas Infektoloģijas centrs savā pastāvēšanas vēsturē nekad nav bijis pārpildīts, taču tagad tas ir pilns, tāpēc tiek apsvērtas iespējas, kā paplašināt slimnīcu kapacitāti arī reģionos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās