foto: unsplash.com
Aicina izsvērt iespēju apmeklēt aptieku vēlu vakarā vai nakts laikā
Mājas aptieciņa
2020. gada 27. marts, 13:16

Aicina izsvērt iespēju apmeklēt aptieku vēlu vakarā vai nakts laikā

Jauns.lv / LETA

Iedzīvotājiem būtu jāizsver iespēju apmeklēt diennakts aptieku vēlu vakarā vai nakts laikā, kad ir mazāk apmeklētāju, lai ārkārtējā situācijā valstī iepirktos pēc iespējas drošāk, informēja "Euroaptiekas" pārstāvji.

"Cilvēkus ar hroniskām slimībām vai augstāku saslimšanas risku, piemēram, vecāka gadagājuma cilvēkus, kā arī iedzīvotājus, kuriem nav akūtas nepieciešamības iegādāties medikamentus steidzami, mēs aicinām apmeklēt diennakts aptieku vēlu vakarā vai nakts stundās. Tā ir iespēja iepirkties droši vienatnē bez burzmas un pie aptiekas lodziņa, kas garantē papildu drošību klientam un farmaceitam, kā arī ļauj nesteidzīgi iegādāties medikamentus un saņemt farmaceita konsultāciju," teica "Euroaptiekas" aptieku tīkla kvalitātes vadītāja, farmaceite Zane Melberga.

Tāpat uzņēmumā aicināja pirms aptiekas apmeklējuma kritiski izvērtēt savu veselības stāvokli, tostarp karantīnā esošie, kā arī cilvēki ar elpceļu vai saaukstēšanās simptomiem paši uz aptieku aicināti nedoties, bet pirkumus uzticēt tuviniekiem un draugiem.

Uzņēmumā atgādināja, ka diennakts aptieka ir arī viena no lielākajām "Euroaptiekām" Pļavniekos, Andreja Saharova ielā 20a, kuru iedzīvotāji ir aicināti apmeklēt šajā laikā. Ja nav iespējams apmeklēt diennakts aptieku vēlu vakarā vai nakts laikā, tad vēlams plānot iepirkšanos vakarā pēc plkst. 20.

Kompānijā arī atgādināja, ka "Euroaptieka" ir ieviesusi vairākus pasākumus sociālās distancēšanās nodrošināšanai visās tīkla aptiekās Latvijā saistībā ar  Ekonomikas ministrijas noteiktajām prasībām Covid-19 izplatības ierobežošanai un, rūpējoties par farmaceitu, klientu un sabiedrības veselību.

Tostarp "Euroaptieku" kases zonās, kur parasti ir vislielākā cilvēku plūsma, ar norādošām lentām uz grīdas izlīmēti norādījumi divu metru distances ievērošanai. Starp farmaceitu un apmeklētājiem uzstādītas arī speciālas norobežojošas aizsargsienas. 

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Euroaptieka" apgrozījums 2018.gadā bija 46,867 miljoni eiro, kas ir par 5% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt peļņa palielinājās par 6% un bija 2,922 miljoni eiro.

Uzņēmums "Euroaptieka" Latvijā darbojas kopš 2001.gada, un tās pamatkapitāls ir 229 796 eiro. Latvijā darbojas 57 "Euroaptieka" aptiekas 18 apdzīvotās vietās visā valstī, kas veido 10,8% no farmācijas tirgus. "Euroaptiekas" zīmols pieder uzņēmumam "Euroapotheca", kam kopumā ir vairāk nekā 600 aptieku Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Zviedrijā.