Smagi slimās krievu influenceres Miroslavas Dumas dzīve soctīklos

gallery icon
Esi vesels
2019. gada 4. decembris, 05:40

"Man atlikuši 7 mēneši, ko dzīvot" - populāru influenceri slimība noved pie atklāsmēm par instagramu un īsto dzīvi

Jauns.lv

Krievijas modesdāmai, uzņēmējai un influencerei Miroslavai Dumai ir 34 gadi un trīs bērni. Instagram vietnē viņai ir gandrīz divi miljoni sekotāju, tostarp daudzi no Latvijas. Nedēļas nogalē Duma pavēstīja, ka viņai diagnosticēta plaušu slimība, un ārsti dod tikai septiņus mēnešus dzīves.

Ne daudziem influenceriem ir pat savs šķirklis "Vikipēdijā". Taču Miroslavai Dumai ir. Viņa bijusi redaktore un projektu vadītāja žurnālu "Harper's Bazaar", "Vogue", "Forbes Woman", "Glamour" krievu versijās. 1985.gadā dzimusī Duma ieguvusi augstāko izglītību sabiedriskajās attiecībās un biznesa vadībā. Viņa ir precējusies ar Krievijā zināmu pasākumu vadītāju Alekseju Mikhejevu, ģimenē aug trīs bērni.

Paralēli tam Miroslava Duma izveidojusi pieprasītu instagrama kontu, kurā mijas bizness ar viņas personīgo dzīvi. Nepārstādama publikai rādīt glītas bildītes no ceļojumiem, darba, sadzīves, Duma nedēļas nogalē nāca klajā ar paziņojumu, kas satrieca daudzus viņas sekotājus. Proti, šī gada sākumā Dumai diagnosticēta plaušu slimība, un ārsti neredzēja izveseļošanās variantus. Tas gan nekādā veidā nav apstādinājis jaunās sievietes dzīvi - ne īstenībā, ne sociālajos tīklos.

Miroslava savā ierakstā dalās ar skaudrām pārdomām. "Šī gada sākumā man tika diagnosticēta reta plaušu slimība un tika doti 7 mēneši dzīvošanai. Toreiz bija traki baisi, bet, atskatoties atpakaļ, šie veseļošanās mēneši, iespējams, bija laimīgākie manā mūžā. Pēkšņi pārstāju skriet kā maratonā un sapratu, cik ļoti mīlu dzīvi, cik skaista ir mūsu pasaule. Un cik ļoti es vēlos šeit palikt ar cilvēkiem, kurus mīlu. Pirmo reizi mūžā redzēju debesis spilgti zilas. Un koku zaļumu. It kā agrāk būtu dzīvojusi uz citas planētas," raksta Duma, stāstījumu turpinot par dzīvi Instagram sociālajā tīklā, kur viņa lāpījusi savus kompleksus.

"Visu savu dzīvi es meklēju atzinību un biju apsēsta ar "like" [patīk] gan īstajā, gan virtuālajā vidē. Es nezināju, ka vispirms man patiesībā jāiemācās patikt pašai sev," vēsta influencere. Duma arīdzan atklāj, ka sociālajā vidē bija iekritusi nemitīgā kritikā, šaubās, diētās, strīdos, fiziski un garīgi nogurdinošās darbībās, kas spējušas pat sagraut viņas imunitāti un dzīvi. Tagad, cīnoties ar slimību, viņa sapratusi, ka īstos cilvēka panākumus nemēra ar "like" vai citiem ārējiem rādītājiem. Ka īstā dzīve noris cilvēka iekšienē, un ka jēga ir tam, ko persona dod kā ieguldījumu pasaulē. Savus slimības mēnešus Duma sauc par visradošāko posmu savā 34 gadus garajā dzīvē. Sieviete nolēmusi nepadoties un "sekot savam lielajam sapnim glābt mūsu planētu". Ieraksta izskaņā Duma atzīstas mīlestībā visiem cilvēkiem, kas ir viņas dzīvē.