foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com
"Šobrīd rit mana darba 32. stunda, un vēl tikpat priekšā" - dakteris Fūrmanis sveicina Saeimas deputātus
Esi vesels
2019. gada 28. novembris, 16:51

"Šobrīd rit mana darba 32. stunda, un vēl tikpat priekšā" - dakteris Fūrmanis sveicina Saeimas deputātus

Jauns.lv

Ārsts reanimatologs Roberts Fūrmanis sociālajā tīklā “Twitter” veltījis sveicienu 13. Saeimas deputātiem, skaidrojot, kāpēc šodien, 28. novembrī, notiekošajā protesta akcijā piedalīties diemžēl nav spējis.

Kā “Twitter” raksta Fūrmanis, šobrīd ritot viņa 32. darba stunda, bet priekšā vēl 32, kas kopā veido 64 darba stundas bez apstājas. 

Uz ārsta “Twitter” ierakstu reaģējuši desmitiem cilvēku, vieni pārsteigumā iepleš acis, citi nosoda dakteri, ka šādas darba stundas bez miega var apdraudēt pacientus. 

Roberts Fūrmanis gan nav palicis atbildi parādā, piebilstot: “Kamēr Saeima apdraudēs veselības aprūpes ilgtspējību, tikmēr būs šāda situācija!”. 

Jau ziņots, ka pie Saeimas šodien veselības aprūpes darbinieku protesta akcijā kopumā bija pulcējusi 500 dalībniekus un aizritējusi bez starpgadījumiem.

Akcija ilga aptuveni stundu un noslēdzās ar Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtu ierosinājumu par Saeimas atlaišanu.

Lai arī akcijas rīkotāji lēsa, ka akcijā plāno piedalīties aptuveni 2000 iedzīvotāju, policijas novērojumi liecina, ka to bija aptuveni pieci simti.

 daudzi mediķi rokās turēja valsts karogus un plakātus ar protesta saukļiem, piemēram, "Deputāti neslimo?", "Valdība mīliet mediķus, jo nebūsiet mūžīgi veseli".

Tāpat akcijas dalībnieki vairākkārt sauca "atlaist Saeimu" un "viens likums - viena taisnība visiem".

7.novembra gandrīz vienlaikus pie Saeimas nama notikušajās mediķu un administratīvi teritoriālās reformas pretinieku protesta akcijas bija kopumā pulcējušies aptuveni 5000 cilvēku.

Jau ziņots, ka šodien akcija tika rīkota, jo Saeima 14.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma 2020.gada valsts budžetu, medicīnas darbinieku atalgojuma celšanai papildus piešķirot aptuveni 60 miljonus eiro.