Rēdlihu ģimenei māju tīra iRobot
Uz gaišās Rēdlihu ģimenes mājas grīdas Omīte jeb iRobot Braava brīnišķīgi tiek galā ar pleķiem – suņu ķepu nospiedumiem, bērnu ratiņu pēdām un citiem netīrumiem.
Tīras grīdas katru dienu
2016. gada 24. novembris, 11:30

Rēdlihu ģimenei māju tīra iRobot

Jauns.lv

Hokejista Krišjāņa Rēdliha ģimene ir ļoti kupla – trīs bērni un pat divi labradori. Tāpēc Krišjāņa sievai Ivetai mājas soli patiešām atvieglo iRobot.

Rēdlihiem līdz šim jau bija viens iRobot – iepriekšējās paaudzes grīdas sūcējs Roomba, bet nu viņiem testēšanā piešķirti citi – jaunās, 800. sērijas iRobot Roomba un grīdas uzmazgātājs

.

„Divus gadus mums māju tīrīja iRobot Roomba. Un tagad par jaunās paaudzes robotu varu teikt tikai vislabāko. Tas ir brīnišķīgs – jaudīgāks, ātrāks un arī iztīra labāk. It sevišķi paklājus. Šim robotam nepieciešams daudz īsāks laiks, lai uzkoptu māju. Tas mums ir svarīgi – ģimenei ar trim maziem bērniem,” secina Iveta Rēdliha.  Viņa stāsta, ka robots lieliski noder tiem, kam ir mājdzīvnieki. „Mums pat ir divi suņi, tāpēc māja jātīra katru dienu. It sevišķi tagad, rudenī, kad suņi met spalvu. Un iRobot Roomba ar šo uzdevumu tiek galā godam. Darbinām to katru dienu, dažreiz pat biežāk.”

Hokejista dzīvesbiedre gan piebilst, ka robots nav tik perfekts kā parastais putekļusūcējs. „Istabas stūrus tas tomēr nevar iztīrīt. Ir vietas, kur tas netiek klāt, un gružus nevis savāc, bet sastumj kaudzītē. Taču tās nav nekādas milzu kaudzes vai suņu spalvu kumšķi, vienkārši pāris reižu nedēļā šīs vietas iztīru ar putekļusūcēju,” paskaidro Iveta Rēdliha un piebilst arī, ka nedaudz traucē tas, ka iRobot Roomba ir diezgan skaļš. „Tas nozīmē, ka to nevaram palaist agri no rīta, lai tas iztīra māju, kamēr vēl guļam. Jo tad tas mūs pamodinātu. Taču tie ir nebūtiski sīkumi, kas neietekmē pozitīvo iespaidu par šo centīgo palīgu,” nosaka Iveta.

Rēdlihu bērni arī novērtējuši jaunos mājas palīgus – iRobot.

Tāpat viņa ir sajūsmā par grīdas mazgātāju iRobot Braava, kā līdz šim Rēdlihu ģimenē nav bijis. „To mēs esam iesaukuši par Omīti. Kāpēc? Krišjāņa vecākā brāļa ģimenē ir šāds robots, un viņi to tā sauca. Mums šis vārds pielipa. Omīte ir brīnišķīga un klusa. Ja viņu neredz, tad nemaz nevar zināt, ka tā strādā. Omīte ir ļoti pieklājīga – ja atduras pret kājām, tad pieklājīgi dodas mazgāt istabas otrā pusē, lai tā nevienu netraucētu. Man patīk arī tas, kā Omīte darbojas un vadās pēc savas „zvaigžņu kartes”. Novērtē telpu, iet noteiktā, taisnā virzienā, apstājas, paberzē grīdu, ne tikai saslapina...

Patīk arī, ka iRobot Braava mazgā tā, ka pēc tā nepaliek pārāk slapjš. Tas it sevišķi labi uz flīzēm, jo tad tās nekļūst slidenas un bērni nepaslīd. Omīti ir arī ļoti ērti apkalpot – jāielej ūdens, jāizmazgā lupatiņa. Tiešām laba, pārdomāta grīdas tīrīšanas ierīce,” gandarīta ir Iveta Rēdliha, piebilstot, ka abi šie iRobot ļoti atvieglo viņas mājas soli.

iRobot servisa centrs: Bieķensalas iela 21 (Mūkusalas biroju ēka, blakus t/c Rīga Plaza)

Vairāk par iRobot grīdas uzkopšanas robotiem var uzzināt irobot.lv vai piezvanot 202 44 222

Ja arī jums ir interese par iRobot, varat pieteikties testam, zvanot pa tālruni 20244222 vai elektroniski mājaslapā www.irobot.lv/test


Juris Vaidakovs, Raksts tapis sadarbībā ar iRobot / Foto: no Rēdlihu ģimenes arhīva