Valteres dzīvokli uzkopj iRobot
Stiliste Signe Valtere novērtē kvalitāti, ar kādu viņas mājoklī grīdu iztīra iRobot putekļsūcējs.
Tīras grīdas katru dienu
2016. gada 24. novembris, 11:40

Valteres dzīvokli uzkopj iRobot

Jauns.lv

Stiliste Signe Valtere novērtē, ka vairs nav jātērē laiks grīdas mazgāšanai, jo viņas mājvietā uzkopšanas darbi uzticēti iRobot.

Signe Valtere atzīst, ka jau vairākkārt apsvērusi iespēju iegādāties kādu no izslavētajiem putekļsūcējiem, jo kopā ar bērniem Keitiju un Valdi mīt plašā dzīvoklī. Līdz šim grīdu uzkopšana ar parasto putekļsūcēju un grīdas lupatu 140 kvadrātmetru mājoklī prasījusi ne tikai enerģiju, bet arī laiku. Tā kā Signe ir pedantiska un vēlas, lai mājās vienmēr valdītu kārtība un tīrība, putekļi un gruži tiek savākti vismaz reizi divās dienās, bet reizi nedēļā grīdas uzkoptas ar slapjo mazgāšanu. „Putekļu sūknēšana, ko mēdzām veikt pārmaiņus ar meitu, ik reizi aizņēma vismaz pusstundu, bet grīdu beršana ar lupatu man allaž ir bijis viens no netīkamākajiem mājas darbiem...” neslēpj stiliste, kura ar lielu interesi izmantoja iespēju izmēģināt trīs iRobot modeļus – iRobot Roomba, iRobot Scooba un arī jaunāko modeli iRobot Braava.

Flīzes spīd un laistās

Signe Valtere atzīst, ka iRobot ienākšana mājās viņai ir liels atspaids, jo vairs nav jātērē laiks un pūles grīdu uzkopšanai. Meita Keitija esot sevišķi gandarīta, ka nu viņas vietā putekļus tīra robots. Savukārt dēls Valdis, kā jau puisis, pauž interesi par tehnoloģijām – kurš puika gan nepriecātos par iespēju klātienē apskatīt un pat aptaustīt īstu robotu?!

„Man patīk, ka iRobot komplektācijā ir sensori, ar kuriem var noteikt tīrāmo laukumu. Tā kā virtuve ar flīžu grīdu manā dzīvoklī ir apvienota ar viesistabu, kur ir parkets, flīžu mazgāšanai palaižot virtuvē iRobot Scooba, man nav jāsatraucas, vai tas nesaslapinās parketu, – sensoru siena to tālāk par flīžu zonu nelaiž. Arī rezultāts ir iepriecinošs – flīžu segumu gan virtuvē, gan vannasistabā iRobot Scooba nomazgā perfekti. Grīda spīd un laistās,” tehnoloģiju sniegtās iespējas novērtē Signe.

Robotu dūkšana Valterei netraucē, tāpēc tie tiek ieslēgti, kad nepieciešams, nevis tikai dodoties prom no mājas ikdienas gaitās.

Bērnus motivē savākt no grīdas rotaļlietas

„Lai arī sākotnēji manu interesi visvairāk saistīja parketa grīdas mazgāšanai piemērotais iRobot Braava, kas lieliski tiek galā ar dzīvokļa platību, grīdu pēc apstrādes tomēr vēlētos spožāku. Šis modelis grīdu saudzīgi un labi uzmazgā, bet ne noberž. Ja gadās kāds piekaltis netīrums, tas savā vietā arī paliek un ir jānotīra ar lupatiņu,” stāsta Signe, pieļaujot, ka izcilāku rezultātu, iespējams, varētu panākt, palaižot iRobot Braava darbībā otrreiz. Viņa gan pagaidām šādu variantu vēl nav izmēģinājusi.

Toties absolūtā sajūsmā Valtere ir par iRobot sauso putekļsūcēju – pēc stilistes domām, iRobot Roomba savu uzdevumu paveic izcili. „Tas gan savāc pilnīgi visus putekļus, gan iztīra katru kaktiņu un vietas dzīvoklī, kurām ar parastā putekļsūcēja uzgali nemaz nav iespējams piekļūt.”

Visiem trim tīrītājiem Signe min vienu svarīgu plusu – ne iedarbināšana, ne apkopšana nav sarežģīta un neprasa daudz pūļu. „Tās patiešām ir elementāras un ātri veicamas darbības,” viņa uzskata.

Bērnistabu uzkopšanu Signe Valtere uztic iRobot Braava mitrās tīrīšanas robotam, savukārt iRobot Roomba Keitijas un Valda istabās gan nolēmusi neizmantot, jo, bērniem spēlējoties, uz grīdas vienmēr paliek pa kādai sīkai rotaļlietai, ko robots var iesūkt. „Reiz, pārnākot mājās, ieraudzīju, ka iRobot putekļsūcējs neatrodas savā „uzlādēšanas mājiņā”, un uzreiz sapratu, ka neesmu aizvērusi durvis kādai no bērnistabām. Eju un skatos – jā, Valda istabai durvis palikušas vaļā, un robots tajā apstājies. Kad raudzīju, kas par iemeslu, izrādījās, ka tas ir iesūcis zeķi un noslāpis. Traģēdija jau nebija notikusi – zeķe vesela, arī robotam viss kārtībā. Atlika izņemt no tvertnes iesprūdušo zeķi, un tas atkal varēja turpināt mājas tīrīšanu,” smejot stāsta Signe Valtere un piebilst: „Mani bērni viesistabā savas mantas parasti neizmētā. Bet, ja tomēr izmētā, tad savāc. Ja es uzstātu, ka ar robotiem jātīra arī viņu istabas, tas noteikti viņus disciplinētu arī tur no grīdas uzlasīt katru mazāko klucīti un mantiņu.”

iRobot Roomba – grīdas sausā uzkopšana

iRobot Scooba

– grīdas mazgāšana

iRobot Braava – grīdas uzmazgāšanas robots

iRobot servisa centrs:

Bieķensalas iela 21

(Mūkusalas biroju ēka, blakus t/c Rīga Plaza)

Vairāk par iRobot grīdas uzkopšanas robotiem var uzzināt

irobot.lv

vai piezvanot

202 44 222

Ja arī jums ir interese par iRobot, varat pieteikties testam, zvanot pa tālruni 20244222 vai elektroniski mājaslapā

www.irobot.lv/test Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar iRobot / Publicitātes foto