Jēgers sajūsmā par restorānu "Hercogs". FOTO
Slavenais kontrtenors Sergejs Jēgers pēc vakariņām restorānā “Hercogs” bija sajūsmā – viņu vēl nekad nav apkalpojis pats restorāna šefs Andris Rūmītis!
Garšīgi
2016. gada 25. novembris, 13:25

Jēgers sajūsmā par restorānu "Hercogs". FOTO

Jauns.lv

Slavenais kontrtenors Sergejs Jēgers un dziedātājs Kaspars Markševics šobrīd strādā pie kopprojekta – Jāņa Lūsēna dziesmas “Ja es būtu” dueta. Pārrunāt darbus viņi izlēma vakariņās restorānā “Hercogs” Mārupē.

Tieši šo restorānu izvēlējās popmūziķis Kaspars Markševics, kurš savulaik ar pseidonīmu Cash uzvarēja TV šovā “ Talantu fabrika 4”. “ Hercogu izvēlējos, jo esmu te jau vairākas reizes bijis. Man šeit patīk atmosfēra – klusuma idille, kas mijas ar bērnu čalām. Esot šeit, šķiet, ka esam ļoti dziļi laukos, bet realitātē – ļoti tuvu Rīgai, pie pašas robežas! Tā kā Sergejs šeit nebija bijis, tad nolēmu viņu uzaicināt tieši uz “ Hercogu,” izvēli par labu populārajam ģimenes restorānam pamato Kaspars.

Uzzinot, ka restorānā vakariņos tik cienījami viesi, viņus apkalpot izlēma pats restorāna īpašnieks Andris Rūmītis. Viņš klientus perfekti iepazīstināja ar sava restorāna piedāvājumu, izstāstot, ar ko katrs no ēdieniem ir īpašs.

Sergejs Jēgers un Kaspars Markševics, pētot ēdienkarti, ilgi sprieda, ko varētu izvēlēties. Kaspars, piemēram, meta aci uz steiku, taču atzīstot, ka citur baudītais nav īsti paticis,  šaubījās par izvēli. Tomēr Andris Rūmītis, izskaidrojot gatavošanas tehnoloģijas, iedrošināja Kasparu.  “Gadās, ka cilvēks ir kādā ēdienā vīlies. Piemēram, pirmo reizi pagaršojis tunci, kas pagatavots ne no tā īstākā gabala un ne pareizākajās tehnoloģijās, secinās, ka tuncis nav viņa ēdiens, un turpmāk viņš to neizvēlēsies. Tāpat ir ar steiku – daudzi restorāni grēko, nepaņemot vispareizākos gaļas gabalus, no kā pagatavot steiku. Piemēram, no Latvijā audzēta liellopa vislabāk der tikai fileja. Un viss atkarīgs no pagatavošanas. Tāpēc, Kaspar, nebaidies, es tev noteikti iesaku izvēlēties steiku!”

 

Mūziķis šefpavāram piekrita un nolēma šajā vakarā baudīt steiku. Tikmēr Sergejs Jēgers izvēlējās trusi, ietītu bekonā. Savukārt uzkodās abi viesi ļāvās pierunāties tartaram – Sergejs pirmo reizi mūžā nobaudīja laša tartaru, bet Kaspars – noskaidroja, kā garšo liellopa gaļas tartars “ Hercoga” meistaru izpildījumā.

Vakariņas izdevās – gan Sergejs, gan Kaspars bija apmierināti. Jēgeram, kurš atzīst, ka viņam ļoti patīk ieturēt maltīti restorānos gan Latvijā, gan citur pasaulē, bija ar ko salīdzināt. “Šī man bija jauna pieredze,” gandarīts ir slavenais kontrtenors, slavējot Hercogā nobaudīto ēdienu. “Patiešām ļoti gards! Bet šī apkalpošana! Tā bija to vērta – mūs apkalpoja pats šefs! Tā bija tik izmeklēta sajūta. Patīkami! Galvenais – tagad neizlept un nepierast pie šādas ekstras. Nez, kad vēl ko tādu izdosies dzīvē pieredzēt?,” apmitrināti pasmaida Sergejs Jēgers.

Savukārt Kaspars Markševics slavē Hercogs īpašnieka Andra Rūmīša talantu pārliecināt, iesakot ēdienu. “Piemēram, Sergejs pirmo reizi mūžā ēda laša tartaru. Un, re, cik viņš apmierināts! Tāpat man bija ar steiku. Līdz šim es steikā biju vīlies - iespējams, savas nezināšanas dēļ, kad izvēlējos par maz vai par daudz saceptu. Taču šefpavārs, saprotami izstāstot steika pagatavošanas veidus un gatavības pakāpes, mani iedrošināja. Super! Garšoja!” komplimentus nežēlo Kaspars, piebilstot: “Man patīk tā sajūta – katru reizi esot šeit, esmu ļoti labi paēdis. Un atmosfēra! Ne velti Hercoga plakāts vēsta – ģimenes restorāns. Mēs bijām ģimeniski uzņemti, apčubināti, pat izglītoti, kā reti kur!”

Sergejs Jēgers Kasparam piekrīt: “Restorānos apmeklētājiem būtiski ir netraucēt cits citu. Šeit tāda atmosfēra ir – mēs nejūtamies traucēti. Visas šīs bērnu čalas, patīkami pieklusinātā mūzika netraucēja mums ar Kasparu kārtīgi izrunāties. Parasti citos restorānos man nepatīk fona mūzika - tā ir pārāk uzbrūkoša, traucē domā, sarunāties. Bet šeit tā nebija.”

Pievērs uzmanību!

Kur meklēt:

Mārupē, Vītiņu ielā, līdzās vidusskolai. Otrs ģimenes restorāns "Hercogs" jau vairāk nekā sešus gadus darbojas Jelgavā, pašā pilsētas centrā (vairāk informācijas: www.hercogsj.lv ).

Atvērts:

darbdienās no plkst. 11 līdz 22, nedēļas nogalēs no plkst. 11 līdz 23. Prātīgi iepriekš rezervēt galdiņu pa tālruni 29106538 vai 67304187.

Bērniem patiks:

Mārupes restorānā "Hercogs" ir plaša rotaļu istaba un īpaša ēdienkarte. Arī Jelgavas Hercogā bērniem nav jāgarlaikojas.

Iepriekš vari izpētīt:

Mārupes "Hercoga" ēdienu karti un dzērienu karti, kā arī īpašos piedāvājumus meklē www.hercogsm.lv .

 

Reklāmas raksts sadarbībā ar ģimenes restorānu Hercogs/Foto: Rojs Maizītis