Kamēr sēžu restorānā, dzīvokli tīra iRobot
„Esmu dzirdējis, ka iRobot sauc par aparātu sliņķīšiem, bet es tam nepiekrītu, jo, kamēr robots strādā, es varu darīt ko citu. Atzīšos, sākumā gan es vienkārši sēdēju un skatījos, kā tas darbojas,” stāsta Jēgers.
Tīras grīdas katru dienu
2017. gada 6. marts, 08:00

Kamēr sēžu restorānā, dzīvokli tīra iRobot

Jauns.lv

„Ome bērnībā mācīja, ka pirms gulētiešanas jāizslauka istaba. Tagad to katru vakaru dara mans iRobot Roomba, vārdā Robis,” priecājas operdziedātājs Sergejs Jēgers.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izcilās balss īpašnieks kontrtenors Sergejs Jēgers, malkodams tēju, stāsta, cik viņam ir svarīgi savā mājvietā justies ērti un labi. Būtiski, lai vide, kurā viņš uzturas, būtu tīra un sakārtota. „Kārtībai un tīrībai ir jābūt,” teic Sergejs, kura mājoklī par tīrību gādā robotizētais putekļsūcējs iRobot Roomba, ko mākslinieks nodēvējis par Robi. Jēgers atzīst, ka sakārtota, tīra vide ietekmē arī viņa pašsajūtu un noskaņojumu: „Man ir ļoti svarīgi, lai skapis ir sakārtots, lai visas drēbes ir saliktas kārtīgi, lai apavi ir savās vietās, lai, staigājot pa grīdu, pie pēdām neliptu netīrumi. Kārtīgā un tīrā mājā kaut kādā ziņā sakārtojas arī domas, kas ir priekšnoteikums, lai varētu darboties pozitīvāk un veiksmīgāk.”

iRobot uzkopj grīdu ik vakaru

Sergejs Jēgers atklāj, ka, pateicoties jaunajam palīgam Robim, viņam būtiski tiek atvieglots mājas solis. „Kādreiz es gribēšu mājkalpotāju, bet šobrīd ar visiem mājas pienākumiem lieliski tieku galā pats. Bērnībā, kad dzīvojām laukos, ome jau mazotnē mācīja, ka pirms gulētiešanas man un māsām ir jāizslauka māja, lai viss ir tīrs. Tā esmu audzināts un joprojām ļoti cenšos, lai grīda vienmēr būtu tīra. Tagad man par to vairs nav jādomā. Robis iztīra gan parketu, gan izbraukā pa paklājiem. Esmu sajūsmā par šo robotu,” pārliecināti teic dziedātājs. Sergejs smej, ka viņam mājās nav neviena baltu zeķu pāra, taču, novērtējot, cik perfekti grīdu uzkopj jaunais palīgs Robis, skatuves mākslinieks secina, ka mierīgi varētu mājās staigāt baltās zeķītēs.

Perfekts risinājums dzīvesveidam

Sergejs Jēgers, kā zināms, ir sabiedrisks cilvēks, viņa dienaskārtībā ir gan dažādas tikšanās, gan mēģinājumi un koncerti. „Veiksmīgāku risinājumu mājokļa uzkopšanā savam dzīvesveidam līdz šim neesmu atradis. Robis tīra ar lielu jaudu, spēj atrast savu māju pēc darba beigšanas, lai uzlādētu akumulatoru, turklāt ir arī mobilā lietotne, ar kuras palīdzību varu likt Robim strādāt arī tad, ja esmu ārpus mājas. Piemēram, esmu ar draugiem restorānā, bet tad nolemjam vakaru turpināt pie manis. Sēžot restorānā, ieslēdzu telefonā iRobot lietotni, lai Robis sāk grīdas uzkopšanu, un pēc noteikta laika mana dzīvokļa grīdas spīd un laistās, bet iRobot ir savā mājā,” skaidro Jēgers. Esot tikai viena nianse, kas jāievēro, kad Robis uzkopj dzīvokli: „Sākumā bija jāpiedomā, ka jāpaceļ sadzīves tehnikas vadi, lai Robim ērtāk strādāt.” Mākslinieks atklāj vēl vienu viņam būtisku ekstru, kuru mēdz izmantot grīdas uzkopšanas laikā: „Manā gadījumā ir ļoti svarīgi, ka iRobot ir arī papildu ierīce Virtuālā siena, ar kuru iespējams norobežot konkrētu telpas daļu. Pēc koncertiem man ir daudz vāžu ar ziediem, un, lai Robis tās neapgāztu, es nolieku šo ierīci uz grīdas priekšā vāzēm, lai tās būtu drošībā.”

iRobot Roomba

iRobot Roomba 980 ir aprīkots ar savācējrullīšiem, kas ir pasargāti no netīrumu uztīšanās, un divreiz jaudīgāku jaunās paaudzes sūkšanas turbīnu. Atrodoties uz paklājiem un grīdsegām, Roomba automātiski palielina sūkšanas jaudu dziļākai tīrīšanai. Robota navigācija ļauj tam apgūt un iztīrīt visas grīdas vienā mājokļa līmenī (līdz 185 kvadrātmetriem), izveidojot precīzu vides karti un kontrolējot savu atrašanās vietu tajā, lai vajadzības gadījumā varētu uzlādēties un turpināt darbu no vietas, kur tas tika pārtraukts.

iRobot Roomba 980 varat attālināti vadīt, kontrolēt un iestatīt piemērotus tīrīšanas uzstādījumus, izmantojot iRobot Home aplikāciju.

Gudri. Vienkārši. Tīri.

www.irobot.lv

Tālrunis: 202 44 222

Teksts: Marta Martinsone, Foto: Rojs Maizītis

Reklāmas projekts sadarbībā ar