
Tu būsi pārsteigta, cik vienkārši pagatavot izcilu aknu pastēti!

Vai atceries svētdienas brokastis bērnībā, kad galdā tika likta svaigi cepta maize un aknu pastēte? Šis gardais, maigais un barojošs ēdiens ir atgriezies mūsu virtuvēs ar jaunu elpu. Lai arī šodien pastēti iespējams iegādāties gatavu, nekas nepārspēj mājās gatavotu versiju – ar dabīgām sastāvdaļām, Tavu mīlestību un sirsnīgu pieskārienu.
Kāpēc izvēlēties mājās gatavotu aknu pastēti
Mājās gatavota aknu pastēte ļauj Tev pilnībā kontrolēt tās sastāvu. Tu pati izvēlēties svaigas vistas, liellopa vai cūkas aknas, pievienot sīpolus, sviestu un garšvielas, kā arī pielāgot garšu savai gaumei. Šādi tu izvairīsies no konservantiem un pārlieka sāls daudzuma, kas bieži sastopams veikalā nopērkamos produktos.
Turklāt aknas ir bagātas ar dzelzi, A un B grupas vitamīniem, kas palīdz stiprināt imunitāti un nodrošina enerģiju ikdienai. Tāpēc šis ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī vērtīgs Tavai veselībai.
Pagatavošana un pasniegšana
Pagatavot aknu pastēti ir vienkārši. Sākumā apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno aknas, nedaudz balzāmetiķa vai brendija, lai piešķirtu garšas dziļumu. Kad viss ir gatavs, sablendē līdz krēmīgai konsistencei un iemaisi sviestu vai saldo krējumu.
Pastēti vari uzglabāt ledusskapī vairākas dienas – tā kļūs tikai gardāka. Pasniedz to ar kraukšķīgu maizi, gurķu šķēlītēm vai dzērveņu mērci, un tā būs lieliska uzkoda gan svētkiem, gan ikdienai.
Aknu pastēte – gardums, kas atgādina mājas garšu
Aknu pastēte ir īsts klasikas paraugs – sātīga, maiga un pilna garšas niansēm. Pagatavojot to pati, tu vari baudīt autentisku un veselīgu ēdienu, kas sasilda gan ķermeni, gan sirdi. Ieslēdz plīti, sagatavo aknas un ļauj virtuvei piepildīties ar mājas garšu!









