Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Krāsnī cepta aknu pastēte

Sastāvdaļas
  • 1 kg vistu aknu
  • 250 g svaigas cūkgaļas krūtiņas
  • 150 ml salda krējuma
  • ½ tējk. sāls
  • ½ tējk. maltu piparu
  • 1 ēdk. sasmalcinātas raudenes, svaiga vai kaltēta
  • mazliet sviesta vai citas taukvielas formas ietaukošanai
Ja nav pieejamas vistu aknas, izmanto jebkuras citas. Arī garšaugus var izvēlēties pēc savas patikšanas – timiāns derēs lieliski.

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko trapecveida gareno cepamo formu vai porciju trauciņus.
2
Samal krūtiņu un aknas gaļasmašīnā. Pievieno saldo krējumu, sāli, garšvielas un ar blenderi sastrādā pēc iespējas vienmērīgāku, gludenāku masu.
3
Lej formā vai formās svaigo pastētes masu un liec krāsnī aptuveni uz 40 minūtēm. Kad gatava, izslēdz cepeškrāsni, bet pastēti vēl kādas 5–7 minūtes atstāj tajā, lai cepoties radušās sulas sasūcas atpakaļ cepumā. Tad uzmanīgi izgāz, griež šķēlēs un pasniedz ar salātiem un kartupeļiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni