
Garšīgi
Šodien 06:58
Tik vienkārši un ātri - kabaču salāti ar tomātu šķēlītēm

Šiem konserviem derēs pēc iespējas mazāki kabacīši, stingri tomāti un nelieli sīpoli. Pirms aizvākošanas katrā burkā var ieliet pa 1–2 ēdk. eļļas. Šo un citus konservēšanas knifiņus meklē žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizdevumā "Marinēšana".
kabači
tomāti
sīpoli
diļļu zaļumi
Marinādei:
7–8 ēdk. 9 % etiķa
1 ½ ēdk. sāls
1 ēdk. cukura
1 l ūdens
Gatavošana:
1. Mazus kabačus ar mīkstu miziņu var nemizot, bet lielākus nomizo. Sagriez ½ cm biezās šķēlītēs. Tomātus un nomizotus sīpolus arī sagriez šķēlītēs, dilles sakapā.
2. Burkās kārtām liec kabačus, tomātus, sīpolus un dilles.
3. Uzvāri ūdeni ar sāli un cukuru, pielej etiķi, vēl pāris minūtes pavāri. Karstu pārlej dārzeņiem.
4. Burkām uzliec vāciņus, pasterizē 15–20 minūtes 85 grādu temperatūrā (½ l burkas) un aizvāko.
Citus padomus lasi žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizlaidumā "Marinēšana", kas nopērkams labākajās tirdzniecības vietās visā Latvijā. Lasi arī digitāli un abonē Zurnali.lv.
