
Vairāk nekā 50 receptes un pieredzējušu konservētāju padomi - iznācis jaunais speciālizlaidums "Marinēšana"

Lai arī šogad vasara nav padevusies tik silta un saulaina kā pagājušo gadu un tāpēc raža ienākas nedaudz vēlāk, lēnām pienācis tik ilgi gaidītais konservēšanas laiks, kad katli burbuļo un burkas pildās ar dažādiem gardumiem.
Vienu dienu top kraukšķīgie marinētie gurķīši, kas būs lielākais mājnieku našķis visas ziemas garumā, citā dienā māju piepilda reibinoši salda ievārījuma garša un mutē saskrien siekalas, kad iedomājies, kā to ēdīsi ar plānajām pankūkām vai biezā kārtā uzziestu uz baltmaizes šķēles. Cik gan daudz labu domu, gaišu vēlējumu un mīlestības var iemaisīt ziemas krājumos, kamēr tas lēnām burbuļo, – simtiem! Tev noteikti ir iemīļotas receptes, ko gatavo katru gadu, bet vienmēr ir labi uzzināt ko jaunu un vēl nemēģinātu, tāpēc ir vērts ielūkoties žurnāla “100 labi padomi” speciālizlaidumā “Marinēšana”, kur atradīsi ne tikai vairāk nekā 50 dažādas receptes, bet arī pieredzējušu konservētāju padomus.
Žurnāls ”Marinēšana” ir kā ceļvedis taupīgai, veselīgai un gudrai saimniekošanai. Viss tur ir uzrakstīts priekšā, tev atliek tikai izvēlēties sev tīkamākās receptes un piepildīt pagrabu!
Žurnālā lasi:
* Ilzes Briedes košais dārzeņu kokteilis
* Jāņa Jarāna marinētās sēnes
* Ilzes Kupčas rabarberu, apelsīnu un banānu ievārījums
* Tomāti krājumiem – marinēti, sālīti, mērcē un ievārījumā
* Valtera Krauzes lečo, čatnijs adžika
* Septiņi veidi, kā iekonservēt gurķus
* Novērtē kabaci! Tas ir lielisks
* Katrai dienai cita garša – bietēs marinēti ziedkāposti, dārzeņu salāti ar eļļu
* Ir laiks vārīt čatniju! Zaļo tomātu, biešu un baklažānu čatniji
* Brigitas Puriņas gardumi ziemas krājumiem – marinētas gailenes un medainais tomātu džems
* Dažādas sasaldēšanas gudrības
* Padomi, kā labāk iekonservēt pupiņas
* Viens, divi – gatavs jeb zupu sagataves
* Gardi gan! Ierastās sastāvdaļas citrusaugļu kompānijā
* Marinēti sīpoli ēšanai tagad un vēlāk
* Dažādas garšīgas zemeņu zaptītes, arī zemeņu kečups un čatnijs ar čili
* Kā vislabāk saglabāt upenes krājumos
* Melleņu ievārījums ar āboliem un lavandu un ātrie aveņu ievārījumi
* Kompota vārīšanas ABC
* Kāpēc katrai saimniecei gatavot ābolu biezeni