Pagatavo šīs vasaras gardumu - rabarberu sambuku, uzputeni un klimpas!
foto: Mi
Rabarberu uzputenis
Garšīgi

Pagatavo šīs vasaras gardumu - rabarberu sambuku, uzputeni un klimpas!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Līdz Jāņiem vēl var ēst rabarberus. To garša, kas vienlaikus ir skāba un salda, lieliski iederas daudzos saldajos ēdienos. Šajā rakstā uzzināsi, kā pagatavot gardumus no rabarberiem - sambuku, uzputeni un klimpas. Tie pārsteigs gan ģimeni, gan viesus.

Rabarberu sambuks - ideāls deserts


Rabarberu sambuks ir gards un viegls deserts - lieliska izvēle, ja vēlies ko saldu, bet ne pārāk smagu. Rabarberu skābums lieliski līdzsvaro saldo krēmu, radot neatkārtojamu garšu. Šis deserts ir ne tikai garšīgs, bet arī viegli pagatavojams.


Rabarberu uzputenis - viegla un izsmalcināta garša


Rabarberu uzputenis ir vēl viens lielisks veids, kā izbaudīt šo augu. Uzputenis ir viegls un gaisīgs ar pikantu rabarberu garšu un saldā krējuma tekstūru. Uzputenis ir lielisks deserts, kas palīdz atsvaidzināt garšas kārpiņas pēc sātīgas maltītes. Tas ir labs veids, kā izmantot rabarberus, radot vienkāršu, bet izsmalcinātu garšu.


Rabarberu klimpas - tradīcija ar mūsdienīgu pievienoto vērtību


Rabarberu klimpas ir tradicionāls latviešu ēdiens, kuru parasti gatavo līdz Jāņiem. Šis ēdiens ir ideāli piemērots, ja vēlies papildināt savu maltīti ar ko īpašu. Arī šīs klimpas lieliski der kā uzkoda vai deserts pēc pusdienām.