Andrejs Reinis Zitmanis neslēpj mīlestību pret Itālijas virtuvi. Recepte: mājās gatavoti ravioli
Mājās gatavots ravioli. Publicitātes foto
Garšīgi

Andrejs Reinis Zitmanis neslēpj mīlestību pret Itālijas virtuvi. Recepte: mājās gatavoti ravioli

Padomu nodaļa

Jauns.lv

Andrejs Reinis Zitmanis, grupas Sudden Lights solists, ir pazīstams ne tikai ar savu mūziku, bet arī ar lielo mīlestību pret Itālijas virtuvi. Šoreiz top mājās gatavots ravioli ar vistas gaļas pildījumu.

Grupas Sudden Lights solists Andrejs Reinis Zitmanis nekad nav slēpis savu mīlestību pret Itālijas virtuvi, tāpēc raidījuma "Vakariņas pa lēto" trešajā epizodē Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis viņam sagatavojis īstu pārbaudījumu: abi sacentīsies, kurš var izrullēt garāko pastas mīklas strēmeli un visātrāk aizlocīt ravioli spilventiņu.

Mūziķa iecienītākie itāļu ēdieni ir četru sieru pica, pasta carbonara un lazanja, bet šoreiz viņš pieņem Normunda Baranovska izaicinājumu un iemēģina roku ar vistas gaļu pildītu ravioli pagatavošanā. Andrejs Reinis Zitmanis atzīst – šī ir pirmā reize, kad viņš paša rokām gatavo pastas mīklu.

Andrejs Reinis Zitmanis un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto
Andrejs Reinis Zitmanis un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto

Paralēli gatavošanai Andrejs iepazīstina ar jaunākā albuma tapšanas procesu, gatavošanos lielkoncertam novembrī, to, kā atšķiras grupas vadīšana no kora vadīšanas, un Sudden Lights radošajām nometnēm, kur viņš ir galvenais pavārs (arī dažādi izaicinājumi, piemēram, ābolu mešanas sacensības, grupai nav sveši).

Cik garšīgi Andrejam sanāk, zina stāstīt viņa grupas biedrs Mārtiņš Matīss Zemītis.  https://www.youtube.com/watch?v=2ZmRH3oGmfs

Ravioli ar vistas gaļas pildījumu

4 personām
Pagatavošanas laiks: 1 stunda

40 g sviesta
2 ēdamkarotes kviešu miltu
400 ml 2,5 % piena
50 g 37% cietā siera 
sāls, garšvielas.

Pagatavošana

Miltus uzber uz galda, pievieno tējkaroti sāls un izveido kaudzīti ar bedrīti viduspunktā. Tajā iesit olas un ar dakšiņu sakul, pakāpeniski sajaucot ar miltiem. No masas veido pastas mīklu, mīci apmēram 5 minūtes. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liec uz 30 minūtēm ledusskapī. 

Kamēr mīkla atpūšas, pagatavo pildījumu. Bļodā samaisi malto gaļu un biezpienu. Pievieno smalki sarīvētu cieto sieru un ķiploku, garšvielas pēc garšas, divas ēdamkarotes ūdens un visu kārtīgi samaisi.

Gatavo ravioli. Izrullē mīklu plānās plāksnēs un izspied apaļas formiņas. Pusi no apļa malas apsmērē ar ūdeni, ieliec bumbiņu pildījuma, aizloki ciet un viegli saspied maliņas. 

Pagatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno nedaudz garšvielu, sāls un miltu. Nelielā karstumā miltus viegli apcep un tad pakāpeniski pievieno pienu, paralēli kārtīgi maisot. Noslēgumā pievieno sarīvētu sieru, maisot mērci, līdz siers izkusis.

Lielā katlā uzvāri ūdeni, pievieno kārtīgu šķipsnu sāls un uzmanīgi iegremdē ūdenī svaigos ravioli, vāri apmēram 3 minūtes. Ar sietiņu izņem ravioli, nolejot lieko šķidrumu. 

Šķīvī liec siera mērci, pa virsu – ravioli. Ja vēlies, pasniedz ar svaigiem garšaugiem!