Lauris Aleksejevs iesaka kraukšķīgo vistas spārniņu recepti: "Ļaujiet bērniem brīvlaikā arī pašiem kaut ko pagatavot"
Kraukšķīgie vistas spārniņi. Publicitātes foto
Garšīgi

Lauris Aleksejevs iesaka kraukšķīgo vistas spārniņu recepti: "Ļaujiet bērniem brīvlaikā arī pašiem kaut ko pagatavot"

Padomu nodaļa

Jauns.lv

Vasaras brīvlaiks ir lieliska iespēja ģimenēm pavadīt vairāk laika kopā, un virtuve ir vieta, kur bērni un pusaudži var izmēģināt savas prasmes. Šefpavārs Lauris Aleksejevs piedāvā vienkāršu un gardu kraukšķīgo vistas spārniņu recepti, ko var pagatavot visi ģimenes locekļi, ieskaitot jaunākos pavārus.

Ilgi gaidītais skolēnu vasaras brīvlaiks ir klāt, bet kamēr bērni priecājas par brīvajām dienām, vecāki jau sāk domāt: “Ko nu dot pusdienās?”. Lai gardu un vienkāršu ēdienu idejas nebeigtos jau pirmajā brīvlaika nedēļā, “Maxima Latvija” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu nāk palīgā ar kraukšķīgu vistas spārniņu recepti, ko varēs pagatavot ne tikai vecāki, bet arī paši pusaudži.

"Vasaras brīvlaiks ir lieliska iespēja ģimenei vairāk laika pavadīt kopā, arī virtuvē. Šī kraukšķīgo vistas spārniņu recepte ir vienkārša, ļoti garšīga un neprasa daudz laika. Garantēju, ka pēc vienas kopīgas maltītes pagatavošanas reizes, jaunieši paši mājās šo recepti varēs atkārtot. Šie spārniņi ir lieliska izvēle pusdienām – tos var ēst gan vienus pašus ar mērcīti, gan kopā ar svaigiem salātiem vai vienkārši piegriezt kādus iemīļotus, svaigus dārzeņus blakus,” stāsta šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Kraukšķīgie vistu spārniņi

Sastāvdaļas:

Vistu spārniņiem
600 g vistu spārniņi
150 ml raudzēts piena produkts “Lakto” klasiskais vai cits līdzīgs
200 g kukurūzas pārslas bez cukura
1 paciņa garšvielu “Marināde vistas gaļai”
1 paciņa garšvielu “Piedeva kartupeļiem”
Saulespuķu eļļa
Sāls

Mērcei:
100 g BBQ mērce
100 g SKYR Islandes jogurts vai cits līdzīgs

Pagatavošanas gaita:

1. Vistu spārniņiem nogriež vismazāko spārnu daļu un lielāko spārna daļu pārgriež uz pusēm;
2. Vistu spārniņus liek verdošā sālsūdenī un vāra 10 minūtes;
3. Gatavo marinādi vistu spārniņiem: bļodā lej raudzētu piena dzērienu un pievieno visu paciņu garšvielas “Marināde vistas gaļai” un apmaisa;
4. Nedaudz atdzesētus vistu spārniņus marinē sagatavotajā marinādē;
5. Sasmalcina brokastu pārslas blenderī un pievieno klāt visu paciņu garšvielu “Piedeva kartupeļiem”;
6. Marinētos vistu spārniņus panē brokastu pārslās, lai tās vienmērīgi pārklājas ar panējumu;
7. Katliņā lej lielu daudzumu saulespuķu eļļas un sakarsē to, pēc tam uzmanīgi liek panētos vistu spārniņus un cep tik ilgi, līdz izveidojas zeltaina garoziņa (iespējams gatavot arī gaisa cepamajā katlā vai cepeškrāsnī);
8. Pagatavo mērci, ar ko pasniegt gatavos spārniņus: bļodiņā sajauc 3-4 karotes BBQ mērces un 3-4 karotes SKYR Islandes jogurta.