Atklāj jaunu garšas pasauli - rabarberi sāļajos ēdienos
foto: Mi
Rabarberu čatnijs
Garšīgi

Atklāj jaunu garšas pasauli - rabarberi sāļajos ēdienos

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Rabarberi parasti saistās ar saldajām pīrāgu, kompotu un desertu receptēm, taču tie lieliski iederas arī sāļajos ēdienos. Rabarberu skābenā garša izceļ cūkgaļas, zivju un dārzeņu ēdienus, piešķirot tiem negaidītu, atsvaidzinošu niansi. 

Cūkgaļas karbonāde ar rabarberu mērci


Iedomājies sulīgu cūkgaļas karbonādi, kas papildināta ar skābeno rabarberu mērci! Tā izcels gaļas sulīgumu un piešķirs tai svaigumu. Rabarberi šeit darbojas kā līdzsvara punkts, mazinot treknuma sajūtu un iepriecinot garšas kārpiņas. Šis ēdiens būs patīkams pārsteigums gan ikdienas maltītē, gan īpašos gadījumos.


Tadžīna ar līdaku un rabarberiem


Apvienojot līdaku ar rabarberiem, iegūsi Austrumu garšu iedvesmotu kombināciju. Tadžīnā, kurā saplūst zivju maigums un rabarberu skābums, tiek radīts unikāls ēdiens ar vieglu, bet izteiksmīgu garšu. Šī kombinācija noteikti pārsteigs viesus un ļaus Tev iejusties pavāres lomā, kas nebaidās no eksperimentiem.


Zivju karijs ar rabarberiem


Karijs ar zivīm un rabarberiem? Jā! Rabarberi piešķirs šim ēdienam pikantu skābumu, kas izcili saderēs ar kokosriekstu piena krēmīgumu un garšvielām. Šis ēdiens būs lielisks risinājums, ja vēlies izcelt rabarberu daudzpusību un piešķirt zivju karijam īpašu akcentu.


Ātrais rabarberu čatnijs – garšas akcents


Kad vēlies ko īpašu bez liela laika ieguldījuma, pagatavo ātro rabarberu čatniju. Šī pikantā piedeva izcili papildinās dažādus sāļos ēdienus – no siera plates līdz grilētai gaļai. Čatnija skābenais un viegli asais raksturs piešķirs ēdieniem garšas dziļumu un patīkamu kontrastu.


Sāc tūlīt!


Izmanto rabarberus ne tikai desertos, bet arī sāļajos ēdienos! Tava virtuve kļūs interesantāka, un maltītes – vēl izcilākas.