Zivju karijs ar rabarberiem
Sastāvdaļas
- 600 g zivju filejas
- 300 g rabarberu
- 375 ml buljona
- 100 g krējuma
- 1 liels sakapāts sīpols
- 1 liela ķiploka daiviņa
- 1 citrona sula
- 2 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. karija pulvera
- 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
- ½ tējk. cukura
- sāls, malti pipari
Ar rabarberiem labi sader gan lasis un forele, gan arī baltās zivis. Pasniedz to ar vārītiem vai tvaicētiem rīsiem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Zivi un notīrītus rabarberus sagriez gabaliņos. Zivi apslaki ar pusi citrona sulas, apkaisi ar sāli un pipariem un ieliec ledusskapī.
2
Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus caurspīdīgus. Caur spiedi piespied ķiploku, pieber rabarberus un sautē 4–5 minūtes.
3
Pievieno cukuru un kariju, pielej buljonu un atlikušo citrona sulu, pieber sāli un piparus.
4
Iemaisi krējumu, uzvāri un uz lēnas uguns sutini 10 minūtes.
5
Ieliec zivs gabaliņus un turpini sutināt vēl 5 minūtes. Iemaisi pētersīļus.