Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zivju karijs ar rabarberiem

Sastāvdaļas
  • 600 g zivju filejas
  • 300 g rabarberu
  • 375 ml buljona
  • 100 g krējuma
  • 1 liels sakapāts sīpols
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • 1 citrona sula
  • 2 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. karija pulvera
  • 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • ½ tējk. cukura
  • sāls, malti pipari
Ar rabarberiem labi sader gan lasis un forele, gan arī baltās zivis. Pasniedz to ar vārītiem vai tvaicētiem rīsiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Zivi un notīrītus rabarberus sagriez gabaliņos. Zivi apslaki ar pusi citrona sulas, apkaisi ar sāli un pipariem un ieliec ledusskapī.
2
Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus caurspīdīgus. Caur spiedi piespied ķiploku, pieber rabarberus un sautē 4–5 minūtes.
3
Pievieno cukuru un kariju, pielej buljonu un atlikušo citrona sulu, pieber sāli un piparus.
4
Iemaisi krējumu, uzvāri un uz lēnas uguns sutini 10 minūtes.
5
Ieliec zivs gabaliņus un turpini sutināt vēl 5 minūtes. Iemaisi pētersīļus.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni