Populārākās Lates ar augu izcelsmes pienu
foto: Publicitātes foto
Garšīgi
2024. gada 3. septembrī, 10:37

Populārākās Lates ar augu izcelsmes pienu

Reklāmas projekts

7 receptes 7 kafijas nozares tendencēm, ko varēsiet baudīt un publicēt sociālajos tīklos

Kafijas cienītāji, Z paaudzes pārstāvji un jauno tendenču piekritēji eksperimentē ar radošām receptēm, lai paplašinātu kafijas baudījuma robežas. Neticat mums? Paraugieties uz bezrūpīgajiem, krēmīgajiem un krāsainajiem dzērieniem, ko iecienījuši Instagram un TikTok lietotāji! Lai pagatavotu tasi perfektas kafijas, ļoti svarīgi ir izvēlēties kvalitatīvas kafijas pupiņas, kā arī izmēģināt dažādas sastāvdaļas, ne tikai dzīvnieku izcelsmes pienu. Piedāvājam iepazīties ar septiņām tendencēm, kas dominē sociālajos tīklos. 

No auzu dzērieniem līdz augļu kafijai, cold brew un citiem – gan profesionāli, gan mājas baristas eksperimentē ar dažādām tendencēm, no kurām daudzas ietver bagātīgas putas. Neatkarīgi no tā, vai runa ir par karstām vai aukstām putām, nav šaubu, ka tā šobrīd ir stilīgākā lieta kafijas pasaulē – pat tad, ja tiek izmantoti dzīvnieku izcelsmes piena aizstājēji. Tomēr šķietami vienkāršā procesā – gaisa un tvaika izmantošanā, lai piens sasniegtu ideālo temperatūru, – ir nianses, kas rada būtisku atšķirību starp viduvēju mēģinājumu un dzērienu, kas līdzvērtīgs modernākajiem kafejnīcu piedāvājumiem. Lielā mērā to nosaka izmantotais piens. Mūsdienās visu līmeņu kafijas cienītāji papildina savus dzērienus ar augu izcelsmes alternatīvām, turklāt tas nav tikai ierobežojumu un nepanesības dēļ. Daži tam vienkārši dod priekšroku, bet citiem iemesli ir krietni komplicētāki. Augu izcelsmes dzērieni tiek uzskatīti par veselīgākiem, ilgtspējīgākiem un, kas ir ne mazāk svarīgi, par veidu, kā iepazīt garšīgākas iespējas par tām, ko sniedz dzīvnieku izcelsmes piens. Mūsdienu kafijas automātiem ir jāspēj pielāgoties cilvēku jaunajiem ieradumiem un jāapmierina visas gaumes – De'Longhi automātiem tas izdodas lieliski.

Garantēti trīs bagātīgu putu līmeņi

De’Longhi LatteCrema Hot un Cool karstā un aukstā piena tehnoloģijas garantē krēmīgas putas un nevainojami darbojas ar visu veidu pienu – gan dzīvnieku izcelsmes pienu, gan augu izcelsmes alternatīvām*. Pateicoties šīm tehnoloģijām, smalkas, bagātīgas un ilgstoši noturīgas putas vēlamajā temperatūrā tiek iegūtas ar vienu pogas spiedienu*. De’Longhi LatteCrema Hot tehnoloģija nepiedāvā tikai viena veida putas – tā nodrošina trīs dažādus putu konsistences līmeņus daudzos De’Longhi automātos, tostarp Dinamica Plus. Light jeb vieglā opcija sagatavo siltu pienu maigām, vieglām putām, bet vidējā līmeņa Creamy jeb krēmīgā – samtainas putas ar smalku tekstūru un zīdainu konsistenci. Visbeidzot, Dense jeb blīvā opcija nodrošina biezu, smagu putu kārtu.  

foto: Publicitātes foto

Sojas, auzu un mandeļu dzērieni apvienojumā ar De'Longhi manuālajiem un automātiskajiem kafijas automātiem nodrošina kafijas cienītājiem neskaitāmus dzērienus uz espreso bāzes, kas apmierinās ikvienu gaumi un vēlmes; tiem ir arī potenciāls iekarot popularitāti sociālo tīklu vidē. Piedāvājam iepazīties ar septiņām modernām kafijas receptēm, ko varat pagatavot, izmantojot De'Longhi kafijas automātus un augu izcelsmes dzērienus, un baudīt līdz pēdējai pilītei. 

  1. Auzu piena uzvaras gājiens.

Auzu piena vilinājumam nav robežu – pat visēdāji, kurus valdzina tā maigi saldā garša, izvēlas to tradicionālā govs piena vietā. Šis karstais vaniļas lates dzēriens izceļ auzu dzēriena īpašības. Receptē vaniļas sīrups ir apvienots ar karstu kapučīno, papildinot to visu ar pūdercukuru, putukrējumu un citrona miziņu. LatteCrema Hot tehnoloģija nodrošina Instagram cienīgas putas, turklāt dzēriena garša ir līdzvērtīga tā izskatam. Mēs apsolām.

  1. Cold brew kafija ir vēl labāka aukstajā cold brew latē. 

Cold brew kafijas arvien pieaugošā popularitāte atspoguļo šī dzēriena attīstības trajektoriju. Ir neskaitāmas iespējas to baudīt, gan pievienojot sīrupu, gan eksperimentējot ar aromātiskām putām. Šīs vaniļas auzu cold brew lates gatavošanā tiek izmantota De’Longhi unikālā Cold Extraction aukstās kafijas tehnoloģija. Šī tehnoloģija, kas iekļauta Eletta Explore pilnībā automātiskajā kafijas automātā un La Specialista Maestro un La Specialista Arte Evo manuālajos kafijas automātos, ar vienu pogas spiedienu mazāk nekā piecu minūšu laikā pagatavo cold brew ar svaigi samaltām kafijas pupiņām – tādu, kas kvalitātes ziņā spēj mēroties spēkiem ar 12 stundu ievilkšanās procesā pagatavotu cold brew. Tādējādi jūs varat uzreiz apmierināt savu kāri – tas nebūtu iespējams, gatavojot cold brew tradicionālajā veidā. 

Vaniļas auzu cold brew lates sastāvā ir vaniļas ekstrakts un medus, kā arī aukstas auzu piena putas. Labākais veids, kā pagatavot perfektas aukstas putas? De’Longhi ekskluzīvā LatteCrema Cool tehnoloģija.

  1. Flat White kļūst par Almond White.

Pagājušā gadsimta 80. gados radīto Flat White var pielīdzināt latei ar mazāku daudzumu mikroputu nekā tradicionālajai latei, turklāt ir skaidrs, ka tā tuvākajā laikā nekur nepazudīs. Par to varam pateikties bezgalīgi daudzajām dzēriena versijām, piemēram, šai medus mandeļu Flat White. Tā papildina standarta Flat White ar medus sīrupu un sasmalcinātām mandelēm.

  1. Augļu saderība ar augu izcelsmes dzērieniem.

No smūtijiem līdz sulām – augļi vienmēr ir bijuši cieņā. Protams, ir bezgala daudz veidu, kā tos var izmantot arī citos dzērienos, piemēram, kokteiļos, piena kokteiļos, tējā un kafijā. Lai pagatavotu šo atsvaidzinošo auksto auzu pienu ar ogām, pagatavojiet auksto auzu pienu ar aukstā piena funkciju Cold Milk, pārlejiet to svaigām ogām, kas samaisītas ar cukura sīrupu, pēc tam izdekorējiet ar svaigām ogām.

  1. Garšvielas asumiņam (un ne tikai).

Kafija ar garšvielām sader tikpat labi kā ar augļiem. Ja neticat, pajautājiet turkiem un sudāniešiem, kuri kafiju ar garšvielām papildina jau gadu desmitiem – vēl pirms kafijas nozarē gada aukstajos mēnešos sāka dominēt ķirbju pīrāga garšvielu late. 

Šī aukstā Tiki vegānā late ir aukstas lates makiato versija, kas pagatavota no auzu piena, pievienojot mandeļu sīrupu, kanēli, rīvētu ingveru un laima miziņu glāzē ar dažiem ledus kubiņiem. 

  1. Veselīguma vilnis un agaves kapučīno.

Būt veselīgam nekad neiziet no modes – pat mazāk izvēlīgie dod priekšroku veselīgākam variantam, ja tas ir pietiekami vilinošs, un šis agaves kapučīno ir piemērots visām gaumēm un vēlmēm. Dzēriena galveno saldinātāju – agaves sīrupu – pievieno karstam kapučīno, pēc tam papildinot ar apelsīna miziņu.

  1. Sezonalitāte ir raksturīga arī kafijai.

Tāpat kā pavāri seko līdzi kalendāram, arī baristas eksperimentē ar sezonālajiem labumiem, lai pagatavotu bagātīgus kafijas dzērienus, kas pārtop par desertiem. Ziema ir ēdamo kastaņu sezona, un šajā sojas kastaņu kapučīno tiek izmantota kastaņas augļu saldenā garša. Atbilstoši receptei kastaņu krēms jāsajauc ar karstu kapučīno, papildinot ar sojas piena putām un apelsīna miziņu.

Tagad jums atliek tikai dot vaļu savam radošumam un izmēģināt šīs receptes, lai izbaudītu krēmīgu karstu vai aukstu kafijas dzērienu ar daudzām augu izcelsmes alternatīvām un garšām.  

(*Ja ir alerģija pret dzīvnieku vai augu izcelsmes pienu vai tā nepanesība, klientiem ir jāizlasa lietošanas instrukcija. Putošanas kvalitāte var atšķirties atkarībā no izmantotā piena vai augu izcelsmes dzēriena veida vai atsevišķa zīmola, sastāvdaļām un uzturvērtības.)