Saindēšanās risks
foto: Publicitātes foto
Noderīgi ikdienā

Saindēšanās risks

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Drošības pasākums Bosch Therm 4300 gāzes caurplūdes ūdenssildītājiem, kas ražoti no 2020. gada marta līdz 2023. gada jūnijam.

  • Drošības pasākums aptuveni 300 ierīcēm Latvijā
    sakarā ar iespējamo saindēšanās risku ar oglekļa monoksīdu.
  • Tas attiecas uz Bosch Therm 4300 caurplūdes ūdenssildītājiem (14l).
  • Patērētāji var identificēt ierīces pēc to sērijas numura.
  • Ierīces tiks modernizētas klienta mājās bez maksas.

Rīga, 2024. gada 17. jūlijs - Bosch Home Comfort atsauc gāzes caurplūdes ūdenssildītājus Bosch Therm 4300, jo dūmgāzes var noplūst uzstādīšanas telpā, kā rezultātā var paaugstināties oglekļa monoksīda līmenis. Sliktākajā gadījumā tas var izraisīt saindēšanos.

Drošības pasākums Latvijā: Bosch Therm 4300 gāzes caurplūdes ūdenssildītāju modernizācija

Latvijā šis drošības pasākums attiecas uz Bosch Therm 4300 gāzes caurplūdes ūdenssildītājiem ar ražību 14l, kas ražoti no 2020. gada marta līdz 2023. gada jūnijam. Iekšējās kvalitātes pārbaudes ir parādījušas, ka šīm ierīcēm ir paaugstinātas oglekļa monoksīda koncentrācijas risks dūmgāzēs tad, ja deglis ir ļoti netīrs, piemēram, nepietiekamas vai novēlotas apkopes dēļ. Turklāt, ja dūmvadā vai dūmgāžu novadīšanas sistēmā ir slikta vilkme, pastāv risks, ka telpā, kurā ir uzstādīta ierīce, nepamanītas var izplūst dūmgāzes ar paaugstinātu oglekļa monoksīda saturu, kas rada būtisku drošības risku.

Uzņēmumam Bosch Home Comfort patērētāju drošība ir ārkārtīgi svarīga. Kā apkures un karstā ūdens risinājumu ražotājs Bosch Home Comfort grupa ir apņēmusies ievērot visaugstākos kvalitātes un drošības standartus. Attiecīgo ierīču drošību nevar garantēt visos apstākļos visā to kalpošanas laikā. Šī iemesla dēļ Bosch Home Comfort grupa īsteno drošības pasākumu šiem gāzes caurplūdes ūdenssildītājiem.

Kā patērētāji var pārbaudīt, vai drošības pasākums attiecas uz viņu ierīci?

Bosch Home Comfort aicina visus patērētājus pārbaudīt uzlīmi ar ierīces datiem un sērijas numuru ierīces aizmugurē, lai noteiktu, vai uz viņu ierīci attiecas šis drošības pasākums. Patērētājiem jāievada ierīces 10 ciparu sērijas numurs tīmekļa vietnē www.4300.homecomfort.lv un jāseko norādījumiem. Patērētājiem, kuriem ir jautājumi, komentāri vai problēmas ar sērijas numura ievadīšanu, jāzvana uz bezmaksas tālruni 66776122 (no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 9:00 līdz 18:00) vai jānosūta e-pasts uz šādu adresi BoschTherm4304.lv@bosch.com. Ierīces, uz kurām attiecas šis drošības pasākums, tiks modernizētas patērētāja mājās bez maksas.

Kā izvairīties no iespējamiem drošības riskiem?

Lai samazinātu jebkādu drošības risku līdz brīdim, kad ierīces, uz kurām attiecas šis drošības pasākums, tiks modernizētas, patērētāji tiek aicināti ierobežot ūdens sildīšanu (dušā vai vannā) līdz ne vairāk kā 15 minūtēm un lietošanas laikā un pēc lietošanas nodrošināt pietiekamu svaigas gaisa daudzumu ierīces uzstādīšanas telpā.

Atsaukti Bosch Therm 4300 gāzes caurplūdes ūdenssildītāji, kas ražoti no 2020. gada marta līdz 2023. gada jūnijam. Iekārtas tiks modernizētas bez maksas. (Avots: Bosch)

Kontaktpersona jautājumiem presei:

Marina Blomniece           

Tālrunis: 2 6178112

E-pasts: Marina.Blomniece@lv.bosch.com                                                         

Bosch Home Comfort Group ir vadošais ilgtspējīgu un energoefektīvu apkures, dzesēšanas, mājas komforta un tehnoloģiskā siltuma risinājumu ražotājs Eiropā. 2023. finanšu gadā Bosch Home Comfort grupas apgrozījums bija 5 miljardi eiro, un tajā strādāja aptuveni 14 600 darbinieku. Uzņēmumam ir spēcīgi starptautiski un reģionāli zīmoli, un tas ražo daudzveidīgu produktu klāstu Eiropā, Amerikā un Āzijā.
Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet www.bosch-homecomfortgroup.com

 Bosch apkures un gaisa kondicionēšanas zīmols piedāvā ilgtspējīgus risinājumus apkurei, dzesēšanai un lielākam komfortam un labsajūtai visā mājoklī. Produktu klāstā ir efektīvi, resursus taupoši un uz nākotni orientēti siltumsūkņi, hibrīda risinājumi, saules siltuma sistēmas, elektriskie ūdens sildītāji, gaisa kondicionieri, kā arī inteliģentas enerģijas pārvaldības sistēmas, tostarp mājas uzlādes risinājumi elektromobilitātei. Produktu klāstu papildina plašs digitālo rīku un pakalpojumu klāsts, kas atvieglo HVAC speciālistu ikdienas darbu. Bosch tehniskie risinājumi aptver visas jauno ēku un modernizācijas projektu prasības, ir ātri un viegli uzstādāmi, vienkārši kopjami un bez piepūles pieslēdzami.

Plašāka informācija, kā arī teksti presei un attēli ir pieejami lejupielādei tīmekļa vietnē www.bosch-homecomfort.de.