foto: Publicitātes foto / IKEA
Knifi, kas palīdz atvēsināt mājokli vasaras svelmē
Noderīgi ikdienā
2024. gada 27. jūnijs, 00:00

Knifi, kas palīdz atvēsināt mājokli vasaras svelmē

Sadarbības projekts

Ir lieliski baudīt vasaru, ja vari jebkurā brīdī atvēsināties ezerā. Diemžēl tādas iespējas nav vienmēr, un cīņa ar karstumu mājās bieži pārvēršas par lielu izaicinājumu. Tomēr ir arī daži vienkārši veidi, kā panākt komfortablākus apstākļus – ar risinājumiem par nelielu naudu vai pat tādiem, kas jau ir pieejami mājās.

Daži vienkāršākie risinājumi vēsākām telpām IKEA ir atrodami par zemākām cenām: tiecoties padarīt preces pieejamas daudziem cilvēkiem, IKEA maija vidū jau otro reizi šajā gadā pazemināja cenas.

Neielaid karstumu no āra

Viens no paņēmieniem, kā neļaut mājoklim uzkarst svelmainās dienās, ir samazināt telpās ienākošo gaismas daudzumu. Interjera dizainera ieteikums, kā to visvienkāršāk izdarīt, ir pielikt pie logiem aptumšojošus vai gaismu aizturošus aizkarus vai rullo žalūzijas.

foto: Publicitātes foto / IKEA

„Tekstils ir ne tikai viens no vienkāršākajiem un maciņam draudzīgākajiem veidiem, kā atsvaidzināt interjeru, tas var arī palīdzēt uzturēt telpās patīkamāku mikroklimatu. Gaismu aizturoši aizkari (piem., BENGTA par 15 €) neļaus saules stariem sakarsēt telpas – tie vienlīdz efektīvi aiztur karstumu vasarā un no logiem nākošo aukstumu ziemā. To pašu var panākt arī ar gaismu aizturošām šūnveida žalūzijām (piem., TRIPPEVALS, kas maksā, sākot no 39,99 €). Šūnveida žalūzijām iekšpusē ir šūnu struktūra, kas izolē gaisu, veidojot siltumizolējošu barjeru starp logu un telpu,“ saka Dariuss Rimkus, IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs.

D. Rimkus iesaka dienas laikā turēt aizkarus vai žalūzijas ciet, lai pa logiem iespīdošā saule nevarētu iekļūt tieši mājoklī un to sakarsēt. To ir derīgi atcerēties arī, no rīta aizejot uz darbu vai dodoties brīvdienās.

foto: Publicitātes foto / IKEA

Interjera dizainers pastāsta, ka arī augi var palīdzēt absorbēt daļu saules gaismas. „Ja telpaugi stāv istabas vidū uz grīdas vai statīva, ir vērts padomāt, vai nevarētu tos likt uz palodzes, lai tie absorbētu daļu gaismas. Augu startīvus, piemēram, OLIVBLAD, var iegādāties pat par 9,99 €.“

Atvēsinoši paliktņi un spilveni

Ja karstā laikā ir grūti labi izgulēties, arī to ir iespējams risināt. Interjera dizainers iesaka, kā atvēsināties naktsmiera laikā.

foto: Publicitātes foto / IKEA

„Daži matrača pārvalki vai atvēsinoši paliktņi, teiksim, REXBEGONIA, kas maksā tikai 8,99 €, satur temperatūru regulējošu materiālu, kas rada atvēsinošu sajūtu. Īpaši spēcīgam vēsuma efektam paliktni var ielikt atkārtoti aizveramā maisā un pirms lietošanas paturēt ledusskapī. Arī dažiem ergonomiskajiem spilveniem, piemēram, SPETSHAGTORN par 12,99 €, vienā pusē ir atvēsinošs materiāls.“

foto: Publicitātes foto / IKEA

Interjera dizainers iesaka noteikti izvēlēties gultas veļu, kas ir izgatavota no dabiskiem materiāliem.

foto: Publicitātes foto / IKEA

„Ir dažādi audumi, kas var palīdzēt baudīt patīkamāku naktsmieru. Piemēram, kokvina, viskoze un liocels novada mitrumu un palīdz uzturēt vienmērīgu temperatūru. Var izraudzīties, piemēram, NATTSVÄRMARE segas pārvalka un 2 spilvendrānu komplektu (no 14,99 €). Tiem, ka vēlas vēl elpojošāku materiālu, derēs lina gultas veļa, kas uztur siltumu ziemā un atvēsina vasarā.“

foto: Publicitātes foto / IKEA

Radoša pieeja, kā atvēsināties

Droši vien visiem ir savi knifi, kā labāk atvēsināties svelmē. IKEA interjera dizainers dalās savā pieredzē.

“Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā nepārkarst, ir atcerēties pietiekami daudz padzerties. Piepildi POKAL glāzi (0,69 €) ar ledu, svaigi spiestu citrona sulu, ogām un dažām piparmētru lapiņām, atvelc elpu un izbaudi,” D. Rimkus iesaka un piebilst, ka ledu var izmantot dažādi.

foto: Publicitātes foto / IKEA

“Saldētavā sagatavo ledus gabaliņus un, kad sākas svelme, vari tos sabērt bļodā, lai dzesētu dzērienus vai arī dvieļus, kurus pēcāk var izmantot, lai atsvaidzinātos. Vēl vari piepildīt ar ledu vairākus atkārtoti aiztaisāmus maisiņus (ISTAD par 1,99 €), salikt maisiņus grozā un izmantot grozu kā atvēsinošu spa kājām.”

IKEA turpina pazemināt cenas

Tiecoties piepildīt savu vīziju – radīt labāku ikdienas dzīvi daudziem –, IKEA maija vidū jau otro reizi šai gadā pazemināja cenas simtiem preču dažādās kategorijās – no mēbelēm līdz interjera priekšmetiem. Piemēram, DRAGAN zobu birstes trauciņš tagad maksā 3,49 € (iepriekš – 4,99 €), TRENSUM spogulis – 3,99 € (iepriekš – 6,99 €), RÅSKOG ratiņi – 39,99 € (iepriekš – 49,99 €), MÅNALG sienas lampa – 19,99 € (iepriekš – 29,99 €), TVERSTED paklājs – 89,99 € (iepriekš – 129 €).

Vēl vairāk preču par zemāku cenu: https://www.ikea.lv/lv/tagad-zemaka-cena

foto: Publicitātes foto / IKEA