foto: Publicitātes foto / 1a.lv
LEGO visiem vecumiem: kāpēc LEGO nav tikai rotaļlieta bērniem
Noderīgi ikdienā
2024. gada 20. maijs, 11:48

LEGO visiem vecumiem: kāpēc LEGO nav tikai rotaļlieta bērniem

Reklāmas projekts

LEGO konstruktori ir pazīstami un iemīļoti nu jau vairākās paaudzēs. Rotaļāšanās ar LEGO bērniem nodrošina neierobežotas iespējas izpaust savas radošās idejas un fantāziju, turklāt attīsta virkni svarīgas iemaņas, piemēram, koncentrēšanās spējas, pacietību, matemātiskās un tehniskās iemaņas.

Lai gan sākotnēji LEGO ražoja vienkāršus rotaļu konstruktorus bērniem, šobrīd LEGO plašo modeļu klāstu novērtē arī pieaugušie visā pasaulē. Sarežģītāki un nopietnāki LEGO modeļi pusaudžiem veicina tehnisko jomu apguvi, savukārt pieaugušajiem nodrošina izklaidi un kvalitatīvu atpūtu pēc garas darba dienas. Par to, kāpēc LEGO ir izcila dāvana jebkurā vecumā,  lasi raksta turpinājumā!

LEGO – rotaļlieta ar pievienoto vērtību 

“LEGO” zīmola stāsts aizsākās 1932. gadā, kad Ole Kirks Kristiansens Dānijā dibināja uzņēmumu “LEGO Group”. Sākotnēji uzņēmums savu darbību uzsāka ar koka rotaļlietu ražošanu, taču 1949. gadā tika izstrādāti pirmie, tam laikam inovatīvie savienojamie plastmasas klucīši, kas kļuva par pamatu turpmākajiem “LEGO” zīmola panākumiem. Kopš tā laika uzņēmums ir nepārtraukti attīstījies, piedāvājot arvien plašāku LEGO konstruktoru, klucīšu, figūriņu un tematisko līniju klāstu. 

Šobrīd zīmola klāstā ir LEGO DUPLO sērijas konstruktori bērniem sākot jau no 1,5 gadu vecuma, un augot līdz ar bērnu, katram bērnu vecumposmam ir pielāgoti un izstrādāti atbilstošas sarežģītības pakāpes un bērnu interesēm aktuāli LEGO modeļi. 

  • Rotaļājoties ar LEGO, bērniem jāizmanto gan sīkās motorikas prasmes, gan jāapvieno acu un roku koordinācija. Tas palīdz uzlabot rakstīšanas, zīmēšanas un ēšanas prasmes agrīnajos bērna attīstības vecumposmos. 
  • LEGO, tāpat kā citas rotaļlietas, attīsta arī fantāziju, radošumu, problēmu risināšanas prasmes, kā arī veicina spēju vadīt pašvadītas rotaļas. Turklāt LEGO ir universāla rotaļlieta, kuru bērns var izmantot rotaļājoties arī ar citām vecumam aktuālām rotaļlietām. 
  • Viens no veiksmīgākajiem veidiem, kā attīstīt bērna prasmi sadarboties, izprast sociālās mijiedarbības principus un veicināt valodas attīstību, ir kopīgu spēļu spēlēšana ar vecākiem un citiem ģimenes locekļiem. Galda spēles ir viens no veidiem, kā lietderīgi pavadīt laiku kopā ar bērnu, taču arī kopīga LEGO konstruēšana ne tikai stiprinās bērna un vecāku saikni, bet attīstīs arī augstāk minētās prasmes. 
  • Ne mazāk svarīgi – LEGO attīsta arī atmiņu, koncentrēšanās spējas, kā arī izpratni par matemātikas, inženierijas, arhitektūras, mehānikas un citu tehnisko zinātņu pamatprincipiem. Starp citu, daudzās skolās LEGO konstruktori tiek izmantoti mācību procesa apguvei gan sākumskolas, gan vidusskolas vecuma jauniešiem. 
foto: Publicitātes foto / 1a.lv

Taču LEGO ir spēris soli tālāk, rotaļlietu pasaules burvību ļaujot turpināt novērtēt ne tikai bērniem, bet arī jau pieaugušajiem LEGO faniem, kuriem konstruktoru likšana ir kļuvusi par sava veida hobiju. Pusaudžiem un pieaugušajiem domātās LEGO līnijas pārsteidz gan ar detaļu apjomu un daudzveidību, gan krietni augstāku sarežģītības pakāpi, gan dažādām interaktīvām inovācijām, piemēram, attālināti vadāmiem un programmējamiem modeļiem. 

Kāpēc LEGO novērtē ne tikai bērni, bet arī pieaugušie? 

LEGO konstruktoru daudzveidība un radošais potenciāls ir galvenie iemesli, kāpēc tos novērtē arī pusaudži un pieaugušie. Kā atzīst liela daļa LEGO fani, šo rotaļlietu konstruēšana ar laiku kļūst par hobiju, turklāt izmantojot sociālos tīklus, ir iespējams komunicēt ar citiem LEGO entuziastiem visā pasaulē, daloties ar sevis izveidotiem unikāliem modeļiem vai apmainoties ar retiem un retro komplektiem. 

  • Kolekcionēšana: liela daļa pieaugušo kļūst par LEGO kolekcionāriem, meklējot retus un ierobežotas tirāžas modeļus, kas kļūst par aizraujošu hobiju visas dzīves garumā.
  • Sarežģīti modeļi: LEGO piedāvā plašu modeļu klāstu, kas izstrādāti tieši pieaugušo auditorijai, ar detalizētām un niansētām modeļu replikām no reālās pasaules, piemēram, retiem auto un moto modeļiem, slavenām ēkām, pieminekļiem un pat ainām no visu iecienītiem seriāliem. Īpaši sarežģītu modeļu likšana sagādā ne tikai izaicinājumu un izklaidi, bet arī gandarījumu par gala rezultātu. 
  • Radošo spēju attīstīšana: jo plašāks LEGO modeļu klāsts, jo vairāk iespēju veidot savus unikālos LEGO modeļus, izpaužot gan savas radošās prasmes, gan individuālo stilu un iztēli. Tas, savukārt, ļauj radīt patiesi unikālus mākslas darbus un dekorus. 
  • Atpūta un relaksācija: LEGO rotaļlietas var tikt izmantotas arī terapeitiskos nolūkos, palīdzot mazināt stresu, uzlabojot spēju koncentrēties, veicinot sociālās prasmes. Turklāt tas ir lielisks veids kā atpūsties no ikdienas raizēm, jo LEGO konstruēšana ir mierīga, pat meditatīva nodarbe, kas ļauj koncentrēties radošajam procesam, aizmirstot ikdienas problēmas. 

Trīs atraktīvi LEGO modeļi, kurus atzinīgi novērtēs arī pieaugušie 

  • LEGO® Harry Potter Talking Sorting Hat 76429

foto: Publicitātes foto / 1a.lv

Harija Potera burvība sniedzas pāri valstu un vecuma robežām. Ikviens patiess Harija Potera fans zina, cik nozīmīga loma slavenajā grāmatā un tās ekranizējumā ir sensenajai Cūkkārpas burvju skolas Šķirmicei. Šis LEGO modelis ir katra Harija Potera un LEGO fana sapnis. Turklāt modelis ir aprīkots ar speciālo skaņas klucīti, kas cepurei liks patiešām runāt! Saliekot modeli, un noņemot cepurei augšdaļu vai uzliekot to galvā, tā atdzīvojas, atskaņojot 31 skaņu nejaušā secībā. Kurā Cūkkārpas tornī LEGO šķirmice ierindos tevi? 

  • LEGO® Technic BMW M 1000 RR 42130

foto: Publicitātes foto / 1a.lv

Kāds motociklu un BMW zīmola fans noteikti priecāsies par šo unikālo LEGO Technic BMW M 1000 RR moto modeli 1:5 mērogā. Saliekot modeli, iespējams izpētīt reālistiskas moto funkcijas, piemēram, 3 pārnesumu pārnesumkārbas mehānismu, stūres mehānismu vai priekšējo un aizmugurējo piekari. Modelim izstrādātas arī tādas autentiskās BMW M 1000 RR 42130 detaļās kā rindmotors ar 4 virzuļiem un ķēdes pārvads.

Modelim līdzi nāk arī speciāla demonstrācijas pamatne, ar svarīgākajiem faktiem par reālo motocikla modeli, tāpēc šis LEGO komplekts būs izcila dāvana LEGO kolekcionāriem. 

  • LEGO® Icons Tranquil Garden 10315 

foto: Publicitātes foto / 1a.lv

Attīsti radošumu, iegrimsti mākslas, dabas un Japānas unikālo ainavu relaksējošās noskaņās ar šo LEGO Icons Japāņu dārza modeli. Izveido Japānas iedvesmotu dārza ainavu ar paviljonu, ziedošu Sakuras koku, akmens krāvumiem, laternām un romantisku tiltiņu, kā arī detalizētu tējas ceremonijas telpu. Gatavais modelis lieliski papildinās arī mājokļa interjeru un būs izcils kolekcijas modelis. 

  • Klāt izlaidumu laiks! Kāds atraktīvs un bērna interesēm atbilstošs LEGO modelis būs lieliska dāvana bērnu dārza izlaidumā. Taču, ja vēlies uzzināt arī citas noderīgas idejas, kā izvēlēties noderīgu dāvanu bērna pirmajā izlaidumā, lasi rakstu Labākās dāvanas bērnudārza izlaidumā!

Plašs un daudzveidīgs LEGO modeļu klāsts interneta veikalā 1a.lv! 

Daudzveidīgi, visu iemīļoto sēriju, kā arī reti un limitētās tirāžas LEGO modeļi pieaugušajiem, pusaudžiem un bērniem par visizdevīgākajām cenām interneta veikalā 1a.lv! Ienāc un iepriecini sevi vai kādu citu LEGO fanu! 

Tēmas