foto: Shutterstock
Lai dārzs ieslīgtu ziedu mākoņos: četri košumkrūmi, kas piešķirs tavam dārzam krāsas
Noderīgi ikdienā
2024. gada 15. aprīlis, 06:45

Lai dārzs ieslīgtu ziedu mākoņos: četri košumkrūmi, kas piešķirs tavam dārzam krāsas

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Lai dārzs ieslīgtu ziedu mākoņos, ne vienmēr ir jāstāda rozes, dobēs jābūt bagātīgam ziemciešu klāstam un puķu podos viengadīgām skaistulēm. Ļoti dekoratīvi ir arī košumkrūmi – kāds priecē ar skaistu lapojumu, cits ar ziediem. 

Veigelas

foto: Shutterstock

Zied vasaras pirmajā pusē, dažas šķirnes arī otrreiz vasaras beigās. Ziedi atgādina mazas trompetītes, smaržīgi, tāpēc pievilina bites un taureņus. Liela šķirņu daudzveidība – ziedi gan rozā, gan violetā nokrāsā, gan balti. Ļoti pievilcīga ir šķirne ‘Bristol Snowflake’ ar sniegbaltiem ziediem.  

Bārbeles

foto: Shutterstock

Košlapes bārbeles var būt gan ar dzeltenām, iedzeltenām, gan ar sarkanām un sārtām, gan ar raibām un zaļām, gan arī violetām lapām. Krāsu variāciju ir daudz, un arī krūma augumu vari izvēlēties pēc patikšanas, piemēram, metru augsto ‘Diabolicum’ vai tikai pusmetru augsto ‘Bonanza Gold’.

Kokveida peonijas

foto: Shutterstock

Kad uzzied ilgi gaidītais pirmais kokveida peonijas zieds, gribas nolikt līdzās soliņu, apsēsties un lūkoties tajā visu dienu. Atšķirībā no parastās peonijas kokveida variācija nenosalst, agri pavasarī jau dzen skaistus sarkanus jaunos dzinumus un zied ar lieliem ziediem, kas atkarībā no šķirnes ir gan dažādu krāsu, gan arī ar vienas krāsas ziedlapām, bet citas krāsas viduci. 

Hortenzijas

foto: Shutterstock

Skaistules skarainās vai kokveida hortenzijas zied krāšņi, ja aug trūdainā, paskābā, mežam un mitrai upju palienei raksturīgā augsnē. Tās augs gan saulē, gan pusēnā, taču necietīs sausumu, tāpēc regulāri un bagātīgi jālaista. 

Vairāk noderīgus padomus par sēšanas darbiem pavasarī lasi jaunajā "100 Labi Padomi" speciālizlaidumā "Sēsim un Stādīsim".