foto: PM/SCANPIX
Zambijā zilonis nogalina 80 gadus vecu tūristi no ASV
Milzu ziloņu tēviņš nacionālajā parkā Tanzānijā.
Mūsu mīluļi
2024. gada 5. aprīlis, 07:20

Zambijā zilonis nogalina 80 gadus vecu tūristi no ASV

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/BBC

Zambijā zilonis nogalinājis kādu 80 gadus vecu sievieti no ASV, kad tas safari brauciena laikā uzbruka transportlīdzeklim ar tūristiem, paziņoja vietējās amatpersonas.

Uzbrukums notika sestdien, 29. martā, Kafue nacionālajā parkā valsts rietumos.

Interneta vidē sastopamajā video var redzēt, ka augumā lielais zilonis vairākas reizes apgāž automašīnu ar sešiem cilvēkiem.

Safari grupas izpilddirektors Kīts Vincents sacīja, ka transportlīdzekli "bloķēja" teritorijas reljefs un tas nevarēja izkustēties no vietas.

80 gadus vecā sieviete, kuras vārdu varasiestādes neatklāj, no gūtajām traumām mira. Amatpersonas paziņoja, ka tuvāko dienu laikā viņas mirstīgās atliekas repatriēs uz ASV.

Vēl četri tūristi guvuši vieglas traumas un saņēmuši medicīnisku palīdzību. Viena sieviete tika nogādāta Dienvidāfrikas Republikas slimnīcā.

Policija un Nacionālo parku un savvaļas dzīvnieku departaments izmeklē notikušo.

"Tā ir traģēdija, un mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību bojāgājušās tūristes ģimenei," sacīja Vincents. "Mēs, protams, atbalstām arī pārējos tūristus un gidu, kas iesaistīti šajā satraucošajā incidentā."

Vincents sacīja, ka transportlīdzeklis apstājās, jo zemes reljefa un tur esošās floras dēļ nevarēja pavirzīties prom ziloņa ceļa.

Zambijas kaimiņvalstis Zimbabve un Botsvāna ir paudušas bažas par ziloņu populācijas pieaugumu savās valstīs.

Zimbabvē pēdējos gados reģistrēti nāvējoši ziloņu uzbrukumi.