Garšīgi
2024. gada 14. februāris, 06:44

"Asaras sariesās..." Olga Rajecka un Rihards Lepers pusdieno leģendārajā "Osiris"

Jauns.lv

Restorāns “Osiris” vienmēr ir bijusi unikāla vieta Rīgā. Pirmsākumos šis lokāls izcēlās ar patiesi unikālu dizainu, kādu neatrast nekur citur galvaspilsētā, un mūslaikos iemantojis slavu kā sabiedrībā zināmu cilvēku pulcēšanās vieta. Cik garšīgi šeit var paēst? To noskaidros Rihards Lepers un viņa kompanjone – dziedātāja Olga Rajecka.

Lai ko arī teiktu “Google” un sociālo tīklu analītiķi, “vieta, kur labi paēst par sakarīgu cenu” ir patiesā vismeklētākā lieta latviešu vidū.

Jauns.lv video sērijā “Vietējais gurmans” Rihards Lepers apkopo stāstus par unikālām, tautā mīlētām ēstuvēm un restorāniem, kas iemantojuši slavu ar prasmi pagatavot un pasniegt.

Tad aktieris dodas uz šīm vietām, lai novērtētu gan ēdienu, gan attieksmi. Ik reizi Leperam uz ēšanu piebiedrojas arī kāda cita sabiedrībā zināma persona.

Šoreiz pusdienās uz “Osiris” Rihards līdzi aicināja populāro latviešu dziedātāju Olgu Rajecku, kurai netrūkst siltu atmiņu par šajā restorānā piedzīvoto.

Olga Rajecka un Rihards Lepers pusdieno leģendārajā "Osiris"

Restorāns “Osiris” vienmēr ir bijusi unikāla vieta Rīgā. Pirmsākumos šis lokāls izcēlās ar patiesi unikālu dizainu, kādu neatrast nekur citur ...

gallery icon

“Mmmm...”

Par restorānu internetā teikts: “Tolaik nebija pieņemts izmantot melnu audumu interjerā, un tāds nemaz arī nebija pieejams. Tamdēļ dīvāni sākotnēji bija tapsēti ar melnu mēteļu audumu. Galda virsmas pasūtījām no Itālijas, bet galdu kājas ir ražotas Latvijā kādā vietējā uzņēmumā, ar īpašu pārklājumu kā eksperimentālu projektu. Tajā pašā laikā galda krēsli ir vesti no Vācijas “IKEA”. Kas šodien šķiet pašsaprotams, tolaik bija jauns un pārdrošs. Piemēram, dzīvā uguns kamīnā...”

Šāda pieeja restorāna dizainam liecina, ka saimniekam šis projekts ir sirdij tuvs. Zinot leģendāro latviešu aktieri un režisoru Andreju Žagaru, kurš izveidoja “Osiris”, jāsecina, ka citādi nemaz nevarēja būt.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Mielošanās notiek pašā Rīgas centrā, kur Rihards iekārtojis speciālu galdiņu.

Taču vēl ir jāatbild uz jautājumu,kā mūsdienās garšo “Osiris” piedāvātie ēdieni.

Rihards un Olga vispirms izmēģina siltos aknu salātus, un, šķiet, verdikts abiem ir vienāds: “Mmmm...” Tas izsaka visu!

Tadabi mākslinieki nogaršo zivi un, protams, desertu –brilē krēmu un marcipāna kūku.

Mielošanās notiek pašā Rīgas centrā, kur Rihards iekārtojis speciālu galdiņu. Kā abi novērtē “Osiris” garšas – skaties video!