Neticami gardas receptes par 5 eiro – “Rimi” šefpavāra Baranovska padomi, kas izmainīs tavu ikdienu
foto: Publicitātes foto
"Rimi" gardēža - šefpavāra Normunda Baranovska piedāvātās vegāniskās receptes izmaksās vien līdz pieci eiro un spēs iepriecināt kā vegānus, tā gaļas ēdājus, kuri ir gatavi izmēģināt ko jaunu.
Garšīgi

Neticami gardas receptes par 5 eiro - “Rimi” šefpavāra Baranovska padomi, kas izmainīs tavu ikdienu

Sadarbības projekts

Janvāris ir kampaņas “Neapēd zemeslodi” mēnesis, kura ietvaros ikviens tiek aicināts piedalīties vegānā, dabai draudzīgā izaicinājumā – ēst mazāk gaļas un citus dzīvnieku izcelsmes produktus.

Izaicinājums gan var pārtapt izcili gardā piedzīvojumā, ja pie rokas ir “Rimi” gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska vegānisko ēdienu receptes.

Sadarbībā ar šefpavāru piedāvājam izmēģināt piecas receptes, kuru sastāvdaļas “Rimi” var iegādāties, samaksājot ne vairāk kā piecus eiro.

Turklāt līdz pat janvāra beigām “Rimi” aicina ikvienu ikdienā baudīt vairāk augu valsts produktus izmantojot īpašu piedāvājumu visai vegāniskajai produkcijai e-veikalā.

Šokolādes kūka

Recepte paredz porcijas 8 personām.
Pagatavošanas laiks: 40 min.

Sausās sastāvdaļas:
210 g miltu
30 g kakao pulvera
130 g brūnā cukura
8 g cepamā pulvera
1 tējkarote dzeramās sodas
50 g tumšās šokolādes čipsi “Rimi”
Šķipsna sāls

Mitrās sastāvdaļas:
140 g banāna mīkstuma (labi nogatavināts)
50 ml neitrālas garšas eļļas
1 ēdamkarote apelsīna sulas
110 g ūdens vai augu piens

Virspuse:
150 g tumšās šokolādes čipsi “Rimi”
50 g margarīna vai vegāniskā sviesta

Vienā traukā savieno sausās sastāvdaļas, otrā samaļ mitrās sastāvdaļas. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ietauko kūkas formu. Savieno abas sastāvdaļas, lej formā un liek cepties 20 minūtes.

Sakausē kopā šokolādes čipsus ar margarīnu un lej pa virsu gatavai kūkai. Atdzesē un pasniedz. Kūkas baudījumu var labi papildināt gan ar vegānisko saldējumu, gan putotu vegānisko krēmu.

Plānās pankūkas

Recepte paredz porcijas 4 personām.
Pagatavošanas laiks: 30 min.

180 g miltu
1 tējkarote cukura
½ tējkarote sāls
1 tējkarote cepamā pulvera
400 ml augu piens pēc izvēles
30 g margarīna vai vegāniskā sviesta (kausēta)
Eļļa cepšanai

Sajauc miltus ar sāli, cukuru un cepamo pulveri. Pievieno pusi no paredzētā augu piena, izmaisi, lai neveidojas kunkuļi.

Pievieno atlikušo pienu un izkausēto margarīnu vai vegānisko sviestu. Cep pankūkas uz ietaukotas pannas. Pasniedz ar savu iecienītāko ievārījumu.

“Wok” ar sēnēm un dārzeņiem

Recepte paredz porcijas 2 personām.
Pagatavošanas laiks: 20 min.

100 g šampinjoni vai citas sēnes pēc izvēles
200 g saldēto “wok” dārzeņu
40 ml augu eļļas
150 g nūdeļu (vegānisko)

Mērcei:
100 ml saldās čili mērces
10 g gaišās sojas
1 tējkarote citrona sulas
1 ēdamkarote augļu ievārījuma
1 daiva ķiploka (smalcināta)
½ tējkarote malta ingvera

Šoreiz viss ļoti vienkārši – sajauc visas mērces sastāvdaļas. Sagriež sēnes. Novāra nūdeles. Karsē pannu ar eļļu. Cep sēnes, pievieno dārzeņus un mērci. Pievieno nūdeles.

Cepti rīsi ar dārzeņiem

Recepte paredz porcijas 2 personām.
Pagatavošanas laiks: 10 min.

250 g saldēto dārzeņu izlase (pēc izvēles)
300 g novārītu rīsu
1 ēdamkarote sezama sēklu
30 ml augu eļļas
2 daivas ķiploka
½ -1 gab. čili pipars
Sāls pēc garšas
1 citrons

Uz pannas bez eļļas liek grauzdēties sezama sēklas. Kad tās sagrauzdējušās, pannā lej eļļu un sakapātu ķiploku ar čili. Nedaudz pacep un pievieno dārzeņus. Kad dārzeņi izsiluši, pievieno novārītos rīsus, sāli. Sacep un piespiež citrona sulu pēc garšas.
 

Spageti ar sojas un sarkano pupiņu mērci

Recepte paredz porcijas 4 personām.
Pagatavošanas laiks: 1 h.

300 g spageti

Mērcei:
300 g sarkano pupiņu (novārītu)
50 g sojas granulu
1 burkāns
1 sīpols
4 daivas ķiploka
1 ēdamkarote cukura
Sāls pēc garšas
Eļļa cepšanai
400 ml tomāti savā sulā
1 tējkarote tomātu pastas
1 ēdamkarote adžikas
250ml ūdens

Smalki sagriež burkānu un sīpolu. Ķiploku sakapā. Pannā ar eļļu liek cepties sīpolu ar burkānu. Pievieno ķiploku, sojas granulas un tomātu pastu. Pielej ūdeni, pievieno tomātus, sāli, adžiku, cukuru un pupiņas.

Līdzko mērce sāk vārīties, pannu liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm, vai turpina vārīt tādu pašu laika sprīdi, ik pa laikam maisot. Vienlaikus novāra pastu. Pastu pasniedz ar mērci.

Materiāls tapis sadarbībā ar "Rimi".