Noderīgi ikdienā
2024. gada 17. janvāris, 07:05

VIDEO: "Kurš tā griež picu?!" Dzelzītis un Lepers slepeni mielojas ar picu no deviņdesmitajiem

Jauns.lv

Lai ko arī teiktu "Google" un sociālo tīklu analītiķi, "vietas, kur labi paēst par sakarīgu cenu" ir patiesā vismeklētākā lieta latviešu vidū. Un katram no mums ir stāsti par leģendārām ēstuvēm, kas caur vēderu atradušas ceļu uz mūsu sirdi. Nu populārais aktieris Rihards Lepers, bruņojies ar izsalkumu un slēpto kameru, dosies uz šīm vietām, lai ēstu un novērtētu.

Pārraidē "Vietējais gurmans" Rihards Lepers apkopos stāstus par unikālām, tautā mīlētām ēstuvēm un restorāniem, kas iemantojuši slavu ar prasmi pagatavot un pasniegt.

Tad aktieris dosies uz šīm vietām, lai objektīvi novērtētu gan ēdienu, gan attieksmi. Ik reizes Leperam uz ēšanu piebiedrosies arī kāda cita sabiedrībā zināma persona.

Šī nebūs apmaksāta reklāma, jo ciemošanās notiks vienkāršu ēdāju aizsegā, līdzi ņemot slēpto kameru, kas ļaus iemūžināt maltīti un kopējo pieredzi.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jaunākajā sērijā Rihards Lepers uz pusdienām paaicinājis savu aroda brāli – aktieri Lauri Dzelzīti.

“Vietējais gurmans” savu verdiktu par ēdienu un ēstuvi paudīs ar vienu no četriem vērtējumiem – “prīmā”, “feini”, “izsalkušam derēs” vai “labāk būtu paēdis mājās”.

Jaunākajā sērijā Rihards Lepers uz pusdienām paaicinājis savu aroda brāli – aktieri Lauri Dzelzīti.

Abu skatuve jeb galdiņš šoreiz ir iepretī patiesi leģendārai Rīgas ēstuvei – pirmajai "amerikāņu picērijai" Latvijā "Little Johnny's American Pizza" jeb vienkārši "Jānītim".

Tā ir dibināta vēl tālajā 1991. gadā un faktiski ir viena no pirmajām reālajām Rietumu dzīvesveida vēsmām Latvijā, kā arī viena no pirmajām picērijām mūsu valstī.

Dzelzītis un Lepers slepeni mielojas ar picu no deviņdesmitajiem

Jaunākajā sērijā Rihards Lepers uz pusdienām paaicinājis savu aroda brāli – aktieri Lauri Dzelzīti. Abu skatuve jeb galdiņš šoreiz ir ...

gallery icon

Picas gatavošanā šeit tiekot izmantota "amerikāņu picas tehnoloģija" un amerikāņu iekārtas.

Picērijas ēdienkarte, liek noprast, ka šeit joprojām var nogaršot gan Ameriku, gan deviņdesmitos, turklāt par sakarīgām cenām.

Filmēšanas gaitā abi aktieri teju vai sastrīdas par to, kā būtu jāgriež un jāēd pica. Laurim, izrādās, ir savs skatījums. Kāds – uzzini jaunākajā sērijā!