foto: Publicitātes foto
Kas ir "Laundromat"? Rīgā arvien populārākas kļūst pašapkalpošanās veļas mazgātavas
Rīgā pieejamās mūsdienīgā dizaina "Laundromat" filiāles ir aprīkotas ar energoefektīvām, pasaulē modernākajām tehnoloģijām.
Noderīgi ikdienā
2024. gada 15. janvāris, 10:39

Kas ir "Laundromat"? Rīgā arvien populārākas kļūst pašapkalpošanās veļas mazgātavas

Reklāmas projekts

Mūsdienās ir grūti iztēloties mājsaimniecību un ikdienas darbošanos tajā bez tādas elementāras ierīces kā veļasmašīna. Taču, ja tipiska, dzīvoklī atrodama veļasmašīna bez problēmām tiks galā ar tipisku dzīvokļa veļas grozu, ne visām šīm ierīcēm būs pa spēkam izmazgāt lielākus apjomus vai smagākus tekstila izstrādājumus.

Mūsdienās ir grūti iztēloties mājsaimniecību un ikdienas darbošanos tajā bez tādas elementāras ierīces kā veļas mazgājamā mašīna. Tipiska veļasmašīna dzīvoklī bez problēmām tiks galā ar tipisku dzīvokļa veļas grozu, bet tai ne vienmēr būs pa spēkam izmazgāt lielākus apjomus vai smagākus tekstila izstrādājumus.

Šādus darbus varētu uzticēt pašapkalpošanās veļas mazgātavai, kas savulaik bija visai populāras, bet kur lai tādu atrod mūsdienās? Tā jau tāda nostalģija par pagātni, ārzemju filmās un seriālos redzēti kadri, pareizi? Nepareizi! 

Papildus patīkamām popkultūras – TV un kinofilmu – asociācijām arī pats process ir mūsdienīgs, ērts un visiem pieejams, tāpēc pasaulē šis pakalpojums joprojām ir populārs. Un, izrādās, “Laundromat” ir ieviesis modernu pašapkalpošanās veļas mazgātavas pakalpojumu – Rīgā jau kādu laiku var izmantot šādas veļas mazgātavas.

Pagaidām atvērtas četras pašapkalpošanās veļas mazgātavas: Juglā (Brīvības gatvē 432), Pļavniekos (A. Saharova ielā 30, t/c “Augusts”), Ziepniekkalnā (Dižozolu ielā 21) un centrā (K. Valdemāra ielā 77). Drīzumā plānots veļas mazgātavu tīklu paplašināt ne tikai Rīgā un galvaspilsētas apkārtnē, bet arī lielākajās pilsētās visā Latvijā.

Šīm filiālēm ir arī visnotaļ pievilcīgs  darba laiks – trijās no tām pakalpojums pieejams no agras rīta stundas, vēl krietni pirms galvaspilsētas sastrēgumiem, līdz pat pusnaktij. Veļas mazgātavu tirdzniecības centrā “Augusts” var izmantot centra darba laikā, no pulksten 8.00 līdz 21.00, tādējādi mazgāšanas procesu ērti apvienojot ar iepirkšanos.

Pašapkalpošanās veļas mazgātavas lielākoties izmanto cilvēki, kuriem nav savas veļasmašīnas, taču arī citiem var rasties virkne iemeslu izmantot šādu pakalpojumu, piemēram, viesnīcu, restorānu, skaistumkopšanas salonu īpašniekiem. Pašapkalpošanās veļas mazgātavas patīk arī cilvēkiem, kuri vienkārši vēlas ietaupīt savu laiku un naudu, un šādā mazgātavā neviens neaizliedz vienlaikus izmantot vairākas veļasmašīnas, kas ir lielisks risinājums, lai ietaupītu laiku. Turklāt liela daļa veļasmašīnu mājsaimniecībās ir krietni ierobežotas savās iespējās mazgāt lielu daudzumu vai liela izmēra un svara tekstila izstrādājumus, piemēram, dūnu segas, spilvenus, aizkarus. “Laundromat” filiālēs pieejamās veļasmašīnas spēj izmazgāt līdz pat 17 kg smagus tekstila izstrādājumus.

Vēl viens svarīgs faktors – dzīvoklī ne vienmēr atrodas vieta veļas žāvētājiem, tāpēc izmazgātā veļa bieži vien jāizkar telpās, un tas maza vai vidēja izmēra dzīvoklī var aizņemt visai daudz vietas. Savukārt “Laundromat” filiālēs izmazgāto veļu var izžāvēt bez problēmām. Veļasmašīnas un žāvētāji, kas pieejamas šādās mazgātavās, tiek galā ar savu uzdevumu daudz ātrāk nekā standarta tehnika, kādu izmantojam dzīvoklī. “Laundromat” jaudīgie žāvētāji vienā ciklā spēj izžāvēt līdz pat 17 kg veļas, turklāt procesā tiek savākta ievērojama daļa putekļu, tādējādi arī gaiss jūsu mājoklī ir tīrāks.

Pašapkalpošanās veļas mazgātavās “Laundromat” mazāk nekā stundas laikā iespējams tikt pie tīra, sausa un svaigi smaržojoša apģērba. Jums nevajag ņemt līdzi savus mazgāšanas līdzekļus, jo šeit tiek izmantoti augstas kvalitātes profesionāli mazgāšanas un veļas mīkstināšanas līdzekļi, kuru daudzumu nepieciešamajās proporcijās ierīces aprēķina automātiski, un to lietošana ir iekļauta pakalpojuma cenā.

“Laundromat” klientiem bez maksas ir pieejama arī lojalitātes karte, kas nodrošina pievilcīgākas cenas visiem pakalpojumiem. Klienta karti var saņemt filiālēs uzstādītajos maksāšanas aparātos, papildinot to par 20 eiro. Visu summu var izmantot “Laundromat” pakalpojumu apmaksai.

“Laundromat” mūsdienīgā dizaina filiāles Rīgā ir aprīkotas ar energoefektīvām, pasaulē modernākajām tehnoloģijām.

Vairāk par “Laundromat” var uzzināt firmas tīmekļa vietnē.

Publikācija tapusi sadarbībā ar "Laundromat".