Idejas ģimeniskām ziemas brīvdienām Pērnavā
Noderīgi ikdienā
2023. gada 4. decembris, 15:35

Idejas ģimeniskām ziemas brīvdienām Pērnavā

Reklāmas projekts

Ziema ir lielisks laiks, kad kopā ar ģimeni doties brīvā dabā, baudot sniega priekus un dabas krāšņumu, gan iekštelpās, ļaujoties relaksējošai atpūtai un dažādām izklaides iespējām. Ja vēlies izrauties no ikdienas rutīnas un izbaudīt ziemu ārpus Latvijas, nemērojot tālu ceļu, piemērots galamērķis būs Igaunijas pilsēta Pērnava.

Tur, vien dažu stundu brauciena attālumā no Rīgas, tevi un tavu ģimeni sagaida skaistas dabas takas, gardi restorāni, lieliski SPA piedāvājumi, pasākumi Ziemassvētku noskaņās un vēl daudz citas izklaides iespējas ģimeniskām ziemas brīvdienām.

Ziemas prieku baudīšana

Viens no Pērnavas reģiona lepnumiem ir tās daudzveidīgā daba, kuras krāšņumu var baudīt, dodoties azartiskā izbraucienā pa kādu no slēpošanas trasēm, vai, mierpilnā pārgājienā, pa vienu no pastaigu takām Jelumē Sporta un veselības centrā.

Slēpošanas trases tiek piedāvātas gan ar mākslīgo, gan dabīgo sniegu un trašu garumi ir no 600m pašiem mazākajiem slēpošanas mīļotājiem līdz pat 10km jau kārtīgiem slēpošanas entuziastiem. Citiem vārdiem sakot, sev piemērotāko distanci atradīs jebkurš ģimenes loceklis! Mazākajiem centra apmeklētājiem būs arī iespēja izbaudīt ziemas priekus, traucoties ar ragaviņām lejā pa Pērnavā garāko nobraucienu no kalna.

Pērnavā ir iespējams baudīt arī slidošanas priekus. Uz mākslīgā Pērnavas slidotavas ledus, kas atrodas pašā pilsētas centrā, būs iespēja slidot jebkuros laikapstākļos gan diennakts tumšajā, gan gaišajā laikā. Turklāt, ja vēlies, slidas droši vari atstāt mājās, jo tās būs iespēja izīrēt arī turpat uz vietas. Ja tomēr vēlies braukt ar savām slidām, tad uz vietas tiek piedāvāta arī slidu asināšana. Savukārt pašiem mazākajiem ziemas prieku baudītājiem var iznomāt palīgrāmi, kas atvieglo pirmos soļus uz ledus.

Ja ir vēlme piedzīvot vēl nebijušas sajūtas, viesojoties Pērnavas reģionā, ir iespējams iesēsties suņu vai zirgu vilktās kamanās. Suņu pajūgu vada 8-10 Aļaskas malamutu un Sibīrijas haskiju šķirņu suņi, kuru fiziskā sagatavotība un iemaņas, padarīs braucienu ātru un aizraujošu. Turpat ir iespēja iegādāties arī siltus suvenīrus – no suņu vilnas darinātus cimdus, zeķes un cepures. Bet zirgu vilktās kamanās varēsi ērti iekārtoties starp siltām aitādām un segām, kas sasildīs par aukstākajās ziemas dienās. Turklāt, lai brauciena laikā nemocītu izsalkums, ir iespējams baudīt saimnieces sagatavotu piknika grozu ar garšīgiem pīrādziņiem un karstu dzērienu.

Mazākie Pērnavas apmeklētāji būs sajūsmā par Lotes zemi, kas apmeklētājiem ir atvērta arī gada aukstajos mēnešos. Tur ir iespējams apskatīt, kā Izgudrotāju ciema iedzīvotāji izgreznojuši savas mājas un meža taciņas, kā arī skatīt brīnišķīgas un piedzīvojumiem bagātas Ziemassvētku ludziņas. Lotes zemes Ziemassvētku svinībās svētku noskaņu noķers ikviens ģimenes loceklis.

Atrakcijas iekštelpās

Ja ziemā, vislabāk jūties iekštelpās, kur aukstums nekniebj vaigos, un patiesībā nevari vien sagaidīt, kad atgriezīsies vasara, ņem ģimeni aiz rokas un kopā dodaties uz “Tervise Paradiis” – Igaunijā lielāko ūdens atrakciju parku! Tur būs iespēja laisties lejā pa slidkalniņiem un slidcauruli, traukties pa kalnu upi, relaksēties baseinos un burbuļvannās, kā arī sasildīties pirtīs un saunās. No atrakciju parka paveras burvīgs skats uz jūru, kuru var baudīt arī atvērtajā baseinā ar siltu ūdeni visa gada garumā.

Bet visa vakara garumā aizraujošu kopā būšanu ar dažāda veida aktivitātēm piedāvā jaunākais un modernākais brīvā laika centrs Pērnavā “OKOK”. Tajā varēsi sacensties boulingā, šautriņu mešanā un biljardā, kā arī spēlēt Glow Golf minigolfu, kura 12 celiņos ir mistiski un aizraujoši Igaunijas dabas un kultūras elementi. Bet Igaunijas dabas iedvesmu guvušais bārs “Metsa Pub” paralēli aktivitātēm ļaus izbaudīt lieliskus ēdienus un dzērienus.

Relaksējoša atpūta SPA centrā

Jau pieminētais “Teravise Paradiis” piedāvā ne tikai Igaunijā lielāko ūdens atrakciju parku, bet arī mierīgu un skaistu četrzvaigžņu atpūtu ar skatu uz jūru, spa procedūras visa vecuma apmeklētājiem, pirti, gardas maltītes restorānos un citas atpūtas iespējas. Ģimeņu ērtībām tiek piedāvāti plaši ģimenes numuri. Veidojot interjeru ir padomāts, lai tajā ērti jūtas gan tie, kas sirksts ar dažādām alerģijām, gan cilvēki ar ierobežotām pārvietošanās spējām.

Spa viesnīcā “Estonia Resort Hotel & Spa”, kuras dizainā iedvesma ir gūta no Igaunijas dabas, nacionālajām tradīcijām un kultūras, varēsiet baudīt spa procedūru daudzveidību. Kamēr vecāki ļausies Indijas ķermeņa kopšanas procedūrām un peldēs nāves jūras sāls baseinā, bērni varēs izpriecāties dzērveņu burbuļvannā un citās vecumam un vēlmēm atbilstošās procedūrās.

Lielisku atpūtas un īpašu ģimenes piedāvājumu atradīsi arī “Wasa Resort Spa” centrā. Papildus spa procedūrām varēsi baudīt baseinus, burbuļvannas, pirtis un sanāriju (tvaika un slapjās pirts kombinācija) ar stikla sienām. Pie tam, viesnīca ar lielāko prieku uzņem arī četrkājainos ģimenes locekļus, kuru izmitināšana decembrī būs bez papildus maksas.

Neierastu un unikālu pieredzi papildus ierastajām procedurām iegūsiet “Spa Hotel Viiking” piedāvātajā sniega saunā. Tās veselīgā ietekme uz miegu, sāpju mazināšanu un imūnsistēmu būs tikai daži no ieguvumiem savam ķermenim.

Savukārt, aizraujošu un priekpilnu atpūtu visai ģimenei “Lotes spēļu studijā” piedāvā viesnīca “Hestia Hotel Strand spa”. Spēļu studijā ir trīs zonas: pludmales, piknika un filmu studijas. Tajās visi kopā vai katrs atsevišķi varēsiet ienirt zilo bumbu jūrā, ar veseri aizlidot uz Filipīnām un radīt paši savu multfilmu ar tai pielāgotu mūziku.

Iepirkšanās prieki

Visiem, kuriem patīk iepirkties un atrast visu vienuviet, jādodas uz Pērnavā lielāko iepirkšanās centru “Kaubamajakas”. Tajā varēs ne tikai atrast visu nepieciešamo sev, mājai un dāvanām, bet arī baudīt labāko restorānu piedāvājumu Pērnavā!

Lielisku iepirkšanās pieredzi nodrošinās arī pilsētas centrā esošais tirdzniecības centrs “Port Artur”. Tā ir moderna un populāra iepirkšanās vieta ar plašu preču un pakalpojumu sortimentu, kurš izvietots divās tirdzniecības centra ēkās.

Vēsturisku vietu mīļotājiem īpaša būs iepirkšanās pieredze tirdzniecības centrā “Pērnava”. Tirdzniecības centrs atrodas kādreizējo Pērnavas lieltirgotāju noliktavu vietā un pašai ēkai šarmu piešķir daļēji integrētie veco noliktavu mūri. Uz centra jumta novietots lielais pilsētas pulkstenis, kas redzams gan no vecpilsētas, gan Pērnavas upes.

Bet sirsnīgu un skaistu iepirkšanās sajūtu varēs izbaudīt Ziemassvētku tirdziņā pilsētas centrā, Pērnavas Neatkarības laukumā. Tur atradīsiet oriģinālas un īpašas dāvanas saviem mīļajiem – interesantus rokdarbus, vietējo ražotāju garšīgos produktus un neredzētus gardumus!

Izvēlieties sev tīkamākās atpūtas iespējas un dodieties baudīt ziemas brīvdienas Pērnavā!