Šokolādes sorberts ar kafijas garšu
foto: ddp / Vida Press
Garšīgi

Šokolādes sorberts ar kafijas garšu

Jauns.lv

Sorberts jau tāds pats saldējums vien ir, tikai bez piena klātbūtnes. Tāpēc tas sanāks diētiskāks un to ēdīs arī vegāni. Taču tā vai tā, sorberts ir lielisks deserts, atsvaidzinošs un veldzējošs.

Sastāvdaļas

330 g cukura

1 litrs ūdens

375 ml stipra kafija

2 tējk. vaniļas ekstrakta

400 g tumšās šokolādes, sagriezta gabaliņos

2 ēdk. kakao pulvera

Pagatavošana

Katliņā ielej ūdeni, kafiju, pievieno cukuru un vaniļas ekstraktu. Vāra uz vidējas uguns 15-20 minūtes, līdz masa kļuvusi sīrupaina.

Šokolādi, kakao pulveri un lēnām pievieno uzvārīto kafijas sīrupu. Visu rūpīgi samaisi. Lej traukā un liec saldētavā, līdz masa pilnībā sasalusi.

Ņem ārā no saldētavas, sagriez gabaliņos un sablendē. Liec atpakaļ traukā un atkal liec sasaldēties.