Kafijas granita
foto: Hermes Jankone 3 / Alamy/ Vida Press
Granita.
Garšīgi

Kafijas granita

Jauns.lv

Granita - ir itāļu (ja būsim pilnīgi precīzi, sicīliešu) deserts, tradicionāli saldēts augļu vai ogu deserts. Taču šoreiz gatavojam kafijas granitu.

Sastāvdaļas

2gl. espresso kafija

1/3 gl. tumšais "Muscovado" cukurs

šķipsniņa sāls

1/2gl. saldais krējums

Pagatavošana

Espresso kafiju pārliet bļodā, pievienot cukuru un sāli un samaisīt, kamēr viss izšķīst. Atdzesēt līdz istabas temperatūrai. Kafiju pārliet plastikāta traukā, uzlikt vāku un ielikt saldētavā. Saldēt apm. 30 min, ik pa brīdim apmaisot.

Pirms pasniegšanas saldo krējumu uzputot un sakārtot deserta trauciņos. Kafijas granitu samaisīt un sakārtot deserta trauciņos. Pasniedz uzreiz.