Kādus ēdienus Regīna Devīte liks svētku galdā Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā?
Regīna Devīte.
Noderīgi ikdienā
2023. gada 2. maijs, 09:25

Kādus ēdienus Regīna Devīte liks svētku galdā Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā?

Reklāmas projekts

Kopš aktrise Regīna Devīte ir iesaistījusies projektā “Viens – divi – izdevīgi!”, viņa daudz atbildīgāk iepērkas un domā, kā to darīt pēc iespējas izdevīgāk. Tāpēc, gatavojoties svinēt Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu 4. maijā, viņa ir ne tikai izdomājusi ēdienus, ar kuriem cienās viesus, bet arī sagatavojusi iepirkumu sarakstu un izpētījusi “Maxima” aktuālās akcijas un atlaides.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai cilvēks ir labi paēdis

Aktrise svētku dienu parasti pavada savos laukos, kur ne tikai steidz apdarīt pavasara darbus, bet arī uz galda klāj baltu galdautu, gatavo maltīti un gaida ciemiņus. “Mūsdienās cilvēku vairs nevar pārsteigt ar vēl nepagaršotiem ēdieniem, drīzāk gan ar ēdieniem, kuru receptes atkal izvilktas no vecmāmiņu pavārgrāmatām, piemēram, miežu putraimu putru ar gaļu. Es neesmu liela ēst gatavotāja, bet ir ēdieni, kas man padodas un kurus esmu ieplānojusi likt galdā šajā svētku dienā. Uzskatu – ja jau reiz galds tiek klāts, tad maltītei jābūt tādai, lai cilvēki būtu paēduši.” Tā kā ir pavasaris, Regīna vārīs spinātu un skābeņu biezzupu. Recepte ir ārkārtīgi vienkārša – uz pannas apcep sīpolus, līdz tie zeltaini, tad liek tos katlā, pievieno sarīvētu burkānu, nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, pielej ūdeni, pievieno buljona kubiņu, sāli un piparus pēc garšas. Kad kartupeļi gatavi, noskalo un noblanšē skābenes un spinātus un liek katlā. Vienu minūti pavāra, noņem no uguns un sablendē. Lai garšīgāk, var pievienot saldo krējumu vai “Dzintara” kausēto sieru. Lej bļodiņās un dekorē ar uz pusēm pārgrieztām paipalu oliņām.

“Domāju, ka šiem svētkiem ļoti piestāv sarkanās bietes, tāpēc uz galda labi iederēsies siļķe kažokā. Iesaku to nopirkt jau gatavu “Maxima” veikalā, jo viņu gatavotā ir ļoti garšīga (“Meistara Markas” zīmola produkts). Un tā būs daudz izdevīgāk un ātrāk, nekā salātus gatavot pašiem.”

Regīnas iepirkumu sarakstā ir arī tvaicētas vai vārītas sarkanās bietes, olīveļļa, medus un balzametiķis, lai pagatavotu vienu no viņas mīļākajiem ēdieniem. Bļodā sajauc olīveļļu ar balzametiķi un medu. Bietes sagriež nelielos kubiņos un liek bļodā. Kārtīgi sajauc un pievieno rozmarīnu vai timiānu. (Starp citu, pašlaik “Maxima” veikalos šos garšaugus var nopirkt svaigus podiņos.) Liek bietes uz cepampannas un cep 15 minūtes  180 grādos.

Aktrise ieplānojusi viesus cienāt arī ar savā ģimenē iecienītajiem kartupeļiem, kas aizstāj neveselīgos frī. Lūk, recepte: nomizo un sagriež kartupeļus 1,5–2 cm biežās šķēlēs, liek karstā ūdenī, kam pievienots sāls, un pāris minūtes pavāra, līdz ārpuse nedaudz mīksta, bet iekšpuse vēl negatava. Tad ūdeni nokāš, uzlej kartupeļiem pāris karotes eļļas un uzber mannu tik daudz, lai, katlu labi sakratot, kartupeļi no visām pusēm būtu mannas ieskauti. Cepamplāti izklāj ar cepamo papīru un kārto uz tās kartupeļu šķēles. Sakarsē cepeškrāsni līdz  200 grādiem, liek iekšā kartupeļus un cep, līdz tie iekrāsojas brūngani. Ja būs labs laiks, Regīna domā, ka varētu ārā izcept gaļu, bet, lai visa diena nebūtu jāpavada virtuvē, viņa to pirks jau gatavu cepšanai – iemarinētu.

Ķimeņmaizītes gan Regīna cepšot pati, bet mīklu tām pirks “Maxima” veikalā – tā viņai ir garantija, ka maizītes būs izdevušās. Vēl aktrise labprāt viesus pacienātu ar biezpiena plātsmaizi, jo tai pamatni – smilšu mīklu – var nopirkt jau gatavu, bet pildījumu no olām, biezpiena, rozīnēm un cukura sagatavot mājās. “Protams, bez plātsmaizes vēl var gatavot arī rupjmaizes kārtojumu ar putukrējumu vai kādu citu saldo, bet tad jau visa diena paies pie plīts un neatliks laika ne pastrādāšanai, ne svinēšanai. Tāpēc tikpat labi saldā vietā galdā var celt kādu no “Maxima” nopērkamajām skaistajām un gardajām kūkām.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Maxima aktuālos piedāvājumus skatīt šeit!